El portal del comerciant

Noticies

 • 04 agost 2020
  Telefónica desplega a Alcoi la tecnologia que connecta objectes a internet

  Telefónica ha desplegat a Alcoi la xarxa NB-IoT (Narrow Band Internet of Things), que permet la connexió d'objectes quotidians a Internet. La posada en marxa d'aquesta tecnologia ha permés la realització d'un projecte pilot per a la gestió dels comptadors d'aigua de la ciutat en NB-IoT en el qual participen com partners Aqualia, concessionària del servei municipal d'aigües, l'empresa valenciana Datakorum pionera en el desenvolupament de dispositius NB-IoT juntament amb l'Ajuntament d'Alcoi.

  Aquesta experiència pilot permetrà millorar la comunicació del telecontrol d'aigua i optimitzar l'eficiència i la gestió, sent possible gràcies al desplegament a Alcoi de la xarxa NB-IoT de Telefónica. Aquesta xarxa està dissenyada per a connectar objectes amb una baixa transmissió de dades però que requerisquen àmplia cobertura, fins i tot dins d'infraestructures com poden ser zones subterrànies, mitjançant la instal·lació de sensors que gràcies a la nova tecnologia disposaran de millor connectivitat i menor consum de bateria.
  Els principals elements d'aquest sistema són el dispositiu de mesurament compost per un comptador intel·ligent (Gateway PIPE20P amb connectivitat NB-IoT que registra i envia les lectures del comptador) i la plataforma on es reben les dades i des de la qual es gestionen els comptadors i mesures. Addicionalment, es complementen amb solucions d'Analítica Avançada o Big Data per a implementar casos d'ús específics així com amb una capa transversal de Seguretat aplicada a totes les nostres infraestructures i processos.
  La informació que recullen aquests sensors s'enviarà a la plataforma de programari intel·ligent que ajuda a la gestió dels serveis públics. L'ús dels sensors permet conéixer en temps real l'estat dels serveis públics, la qual cosa facilita el seu control i actuació immediata en cas necessari. Això proporciona el poder d'adaptar el funcionament del servei a les condicions específiques de cada moment, així com comptar amb una anàlisi de la informació generada per a donar suport a la presa de decisions i optimitzar la prestació d'un servei.

  En paraules de José Manuel Plaza, director d'Administracions Públiques de Telefónica en Comunitat Valenciana “les característiques principals d'aquesta mena de connectivitat dissenyada per a objectes amb una baixa transmissió de dades són el baix consum elèctric i el compromís de cobertura en llocs de difícil accés, la qual cosa permetrà que apareixeran nous casos d'ús que seran viables, tant tècnicament com econòmicament”.

  “Aquest projecte complementa la Xarxa IoT que l'Ajuntament està licitant en aquests moments i que ens ajudarà a tindre informació real i útil de la ciutat, així com tindre eines tecnològiques per a gestionar aquesta informació que ens permeta poder prendre decisions i fer prediccions. Amb aquesta actuació es millorarà en eficiència el que permetrà un estalvi que serà econòmic i al mateix temps ajudarà a realitzar una millor gestió de l'aigua. Aquest nou servei permetrà a la nostra ciutat continuar avançant en el projecte de Smart City. Avançar en la Internet de les coses (IoT) és simplement, entendre que tot el que ens envolta està connectat, a Internet o a altres xarxes, una connexió que ens permet controlar aqueix objecte o sensor de manera remota”, ha explicat l'alcalde d'Alcoi i regidor de Smart City, Toni Francés.  Xarxa NB-IoT

  La xarxa NB-IOT forma part de les xarxes del tipus LPWA (sigles angleses de Baix Consum Àrea Extensa) que revolucionaran el sector de les telecomunicacions per a atendre les diferents necessitats que demanden els objectes connectats.

  Les xarxes LPWA redueixen el cost dels dispositius i prolonguen la vida útil de les bateries durant anys. A més, les cobertures de xarxa milloren tant en interiors com en llocs de difícil cobertura gràcies al seu llarg abast. Aquestes característiques resulten revolucionàries en múltiples sectors com són la llar, l'automoció, la sanitat, la indústria, els edificis intel·ligents i a les ciutats.

  Més informació
 • 04 agost 2020
  PUBLICACIÓ LLISTAT DEFINITIU BAREMACIÓ SOL·LICITUDS ADMESES I EXCLOSES DEL MERCAT EXTRAORDINARI ARTESANAL PASSEIG MARÍTIM AGOST 2020
  Més informació
 • 04 agost 2020
  Encara no heu presentat les vostres candidatures als 𝗣𝗥𝗘𝗠𝗜𝗦 𝗤?

  No espereu més. Teniu fins al 30 de setembre per a fer la sol·licitud a través de la seu electrònica de l'Ajuntament https://bit.ly/2EOCO62

  Ara més que mai, volem reconéixer i posar en valor l'esforç i dedicació del teixit empresarial i comercial de #QuartdePoblet. A més, animem a tota la ciutadania al fet que compre en establiments del municipi i aposte per el comerç local, un comerç amb valors .

  Més informació en la noticia ja publicada en aquest portal https://bit.ly/2Xof7HW

  Més informació
 • 03 agost 2020
  Modificació de les ordenances fiscals sobretaxa de terrasses i mercat ambulant

  L'Ajuntament d'Alaquàs estableix una clàusula en les Ordenances que suposarà l'anul•lació de la taxa de terrasses si es tornés a repetir aquesta situació l'any 2021. L'objectiu és ajudar a comerços i autònoms en la reactivació dels seus negocis i pal•liar els danys generats per la paralització de la seva activitat.

  Més informació: https://www.alaquas.org/noticia/18952/0/alaquas_modifica_ordenanzas_fiscales_para

  Més informació
 • 03 agost 2020
  Alcoi recicla cada vegada més

  Si observem les dades dels últims anys, la tendència del reciclatge segueix en augment en la ciutat d’Alcoi en totes les fraccions: paper-cartó, envasos i vidre, disminuint en la part de restes. I es que mentre el reciclatge de les alcoianes i alcoians suposa una compensació econòmica per a les arques municipals que en 2019 va superar els 266.000 euros, tot el que es replega en el contenidor gris, on van les restes, té un cost econòmic. Però el cost no només és econòmic sinó també mediambiental. Les restes per les quals es paga s'enterren en abocadors, es cremen o van a cimenteres amb els problemes mediambientals que això genera. En canvi, els contenidors groc, verd i blau van a diferents plantes de reciclatge situades en Sant Vicent, Villena, Benidorm i Elda.

  En 2020, Alcoi també ha començat a implantar el contenidor marró, dedicat a les restes orgàniques, un pas important que suposarà un major reciclatge, ja que aquestes deixalles es reconverteixen en compost industrial i, per tant, es col·labora en l’Economia Circular i el reciclatge de la matèria. L'ús d'aquest nou contenidor que funciona amb clau per a garantir una correcta utilització també ajudarà a reduir allò que s'aboca al contenidor gris. A banda de donar clau a la ciutadania que vullga fer ús del contenidor, sol·licitant-ho al telèfon 965537127 o el correu organic@alcoi.org, també s'arreplegarà l'orgànica a 30 usuaris considerats grans productors, com residències o menjadors escolars, oferint-los un contenidor molt a prop o el servei porta a porta.

  Jordi Silvestre, regidor de Transició Ecològica, explica que el compostatge és una de les millors formes per a combatre la destrucció del medi ambient. “El compostatge manté els materials fora dels abocadors, aporta nutrients al sòl, atrau i reté l'aigua de pluja i redueix la producció de gasos en els abocadors que, al cap i a la fi, són gasos d'efecte d'hivernacle molt potents. Totes les restes orgàniques que depositem en el contenidor marró van a una planta de compostatge. Moltes alcoianes i alcoians ja tenen la seua clau per fer ús del nou contenidor marró i seguirem amb la campanya fins a setembre".

  Altres campanyes municipals realitzades en 2019 com "Desplastifica't" per part de les escoles associades a la Unesco per a reduir el consum de plàstics que ha continuat amb noves accions el 2020, o l'augment dels contenidors d'oli fins a un total de 30 auguren una nota encara més alta per a la ciutat al final de l'any 2020 en l'assignatura del reciclatge.

  En el cas dels voluminosos, que ara es recullen porta a porta de manera gratuïta telefonant al 900 101 843, i que es van implantar en 2018, la recollida també s’havia incrementat en 2019 i principis de 2020, reduint-se, no obstant això, durant el període del confinament.

  Les dades dels contenidors d'Alcoi durant el 2019 van ser més positives que en anys anteriors, el que també va suposar més ingressos en aquest apartat perquè en el tema dels contenidors, tal com s'ha apuntat anteriorment, l'Ajuntament rep diners per tot el que s'arreplega excepte el contenidor gris, pel que paga 46 euros per tona més IVA. En 2019, en el cas dels envasos en compensació per tona, s'han aconseguit 186.529,80 euros; en envasos en compensació per transport, 14.645,74 euros; en cartó porta a porta, 5.808,78 euros; cartó càrrega contenidor lateral , 27.920,82 euros; paper cartó venda per tona, 9.200,64 euros i vidre , 22.749,47 amb una compensació total de 266.855,25 euros.

  Silvestre també destaca l'esforç de totes i tots en un tema important per a la ciutat i per al planeta: "La necessitat de reduir, reciclar i reutilitzar és un dels grans reptes al que ens enfrontem les ciutats. La conscienciació cada vegada és major, sobretot, en les noves generacions però hem de seguir posant tots els nostres recursos per a facilitar la recollida selectiva. També utilitzar productes respectuosos amb el medi ambient i reutilitzant al màxim. D’aquesta manera apostem per una ciutat i un planeta amb futur".

  Més informació
 • 01 agost 2020
  El Consell aprueba destinar más de 400.000 euros para el desarrollo de Planes de Consolidación Empresarial

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=877017

  Més informació
 • 01 agost 2020
  El Consell aprueba un acuerdo con la Asociación Jóvenes Empresarios de la Comunitat Valenciana para impulsar el emprendimiento juvenil

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=877276

  Més informació
 • 01 agost 2020
  El Consell aprueba 250.000 euros para la promoción, fomento y difusión del cooperativismo en la Comunitat Valenciana

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=877057

  Més informació
 • 01 agost 2020
  El Consell colabora con la Federación de Asociaciones de Mujeres Rurales para fomentar el emprendimiento femenino en el ámbito rural

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=877019

  Més informació
 • 01 agost 2020
  El Consell autoriza un convenio entre el Ivace y el Consejo de Cámaras para impulsar la internacionalización de las empresas

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=877005

  Més informació
 • 01 agost 2020
  El Ivace y el Centro Europeo de Empresas Innovadoras seleccionan a las 10 empresas que participarán en la 3ª edición del 'Scale Up' en septiembre

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=876398

  Més informació
 • 01 agost 2020
  Economía concede ayudas para mejorar la competitividad y reactivar la industria a 17 asociaciones empresariales y entidades de áreas industriales

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=876823

  Més informació
 • 01 agost 2020
  EL PIRATA BARBA ROJA
  Més informació
 • 01 agost 2020
  El Consell autoriza la firma de dos convenios con Ford España por valor de 5,3 millones de euros para apoyar al sector de la automoción

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=876797

  Més informació
 • 01 agost 2020
  El Consell colabora con la Agrupación Empresarial de Sociedades Laborales y Economía Social de la Comunitat Valenciana

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=876740

  Més informació
 • 01 agost 2020
  El Consell aprueba 250.000 euros para la promoción, fomento y difusión del cooperativismo en la Comunitat Valenciana

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=877057

  Més informació
 • 01 agost 2020
  AJUDES MUNICIPALS

  L'Ajuntament de Puçol ofereix ajudes de 500 € als autònoms que van haver de tancar durant l'estat d'alarma. Pot sol·licitar-les fins al 30 d'octubre.

  Els requisits són que la unitat familiar depenga completament del negoci (és a dir, que el cònjuge no tinga treball en una altra cosa), no sobrepassar els 5 treballadors en l'empresa, i estar al dia amb les obligacions tributàries i davant de la Seguretat Social.

  També existeixen ajudes per a aturats emprenedors que es constituïsquen en autònoms, per import de 1.500 €. Així mateix, per a la contractació per empreses locals d'aturats de Puçol, ajuda de 800 € per als contractes de sis mesos o més i de 1.200 € per als indefinits. En aquest cas el termini de sol·licitud és fins al 30 de novembre.

  Més informació en l'agència AFIC, tel. 960611376, o en la seu electrònica de l'Ajuntament https://puçol.sede.dival.es

  Més informació
 • 31 juliol 2020
  CAMPANYA TORNA A L'ESCOLA 2020

  Amb motiu de dinamitzar i fomentar les compres per a la volta al col·le, se sorteja 10 xecs per valor de 50 euros que s'hauran de consumir en els comerços adherits a aquesta campanya.

  Més informació
 • 31 juliol 2020
  Finalitza l'acció formativa subvencionada per LABORA d'Operacions Auxiliars en Electromecànica de vehicles, impartida en CREAMA-BENISSA.

  Els deu alumnes del curs “Operacions auxiliars en electromecànica de vehicles”, subvencionat pel LABORA, i realitzat en l'Agència de Creama Benissa, van finalitzar l'acció formativa ahir dijous 30 de juliol. La seua duració ha sigut de 350 hores, que són les que estableix el certificat de professionalitat.


  La regidora de Creama Benissa, Isabel Bou Ivars, va estar en l'acte de clausura i ha desitjat a tot l'alumnat, que la formació rebuda, els servisca per a tindre més possibilitats de trobar una ocupació. També ha transmés la satisfacció que suposa per a Creama el fet d'haver-los tingut com a alumnes i poder finalitzar amb èxit aquesta acció formativa, única a la Comarca de la Marina Alta, ja que Creama-Benissa és l'únic centre acreditat per LABORA, per a poder expedir el certificat de professionalitat en aquesta especialitat.

  L'alumnat participant ha realitzat les 40 hores de pràctiques no laborals, en 6 tallers mecànics de Benissa.

  Els sis tallers que han acollit alumnat en pràctiques i als quals desitgem agrair-los la seua col·laboració en aquesta iniciativa formativa, han sigut:

  Agrícola Ivars

  Talleres Martí Benissa

  La Marina Motor

  Taller Sendra Cuello

  Auto G.P. Benissa

  Benissa Impuls

  Des de Creama Benissa, desitgem que, amb la formació proporcionada als alumnes, aquests puguen optar a llocs de treball com a ajudants en l'àrea d'electromecànica de vehicles, auxiliars de magatzem de recanvis o operaris de taller de mecànica ràpida en els tallers de la comarca de la Marina Alta.

  Més informació
 • 31 juliol 2020
  Vinaròs Digitalitza't Plus és el programa d'acompanyament a les empreses en el procés de transformació digital

  El regidor d'Innovació Digital, Hugo Romero, ha destacat que "la finalitat de "Vinaròs Digitalitza't Plus" és conscienciar, sensibilitzar i impulsar la transformació digital del teixit empresarial local, a més de facilitar als participants la incorporació sistemàtica de les TIC com a eines competitives claus en l’estratègia de negoci per a millorar la productivitat i competitivitat".

  Per la seua banda, la regidora d'Ocupació, Maria Cano, ha explicat que el programa es divideix en dos blocs. El primer serà la impartició de "Webinaris en obert" on podran participar fins a 100 assistents per sessió. En total seran sis en línia per a sensibilitzar i conscienciar les empreses de la importància de la transformació digital, el descobriment de les possibilitats que la incorporació de les TIC els brinda i el potencial increment de vendes i millora de gestió que se’n deriva.

  El segon bloc serà el "Programa de tutorització", en aquest cas, la participació estarà limitada a un màxim de 15 empreses, que seran admeses per ordre d’inscripció. La regidora Cano detallava que "seran una sèrie d'accions creades específicament per a impulsar la transformació digital de les empreses que participen". El bloc es desenvoluparà es dues fases, la primera serà un diagnòstic de situació i creació d’un pla d’acció individualitzat per a la millora de la productivitat i de la rendibilitat mitjançant la incorporació de les TIC, mentre que la segona fase servirà per a desenvolupar les accions d’acompanyament i seguiment per a la implementació de les accions determinades en el pla d’acció de cada empresa participant.

  Tant Romero com Cano han animat les empreses locals a formar part d'aquesta formació per a millorar la seua competitivitat a través de les TIC, amb els objectius d'arribar a més clients, millorar la gestió i superar l'actual crisi de la Covid-19.

  Requisits per a participar i inscripcions

  Els sis webinaris estan oberts a qualsevol empresa fins completar l'aforament màxim de 100 persones participants per sessió.

  El programa de tutorització, limitat a 15 participants, està adreçat a empreses donades d’alta en el cens d’activitats econòmiques i amb domicili social a Vinaròs. L'admissió a aquest programa es realitzarà per ordre de sol·licitud.

  La inscripció als programes, tant als webinaris com al programa de tutorització, es realitzarà de manera telemàtica emplenant el formulari disponible en el web www.digitalitzatplus.es de l’1 al 31 d’agost de 2020, ambdós inclosos. El desenvolupament de les accions es realitzarà de setembre a novembre de 2020.

  Més informació

 • Pàgina 8 de 561

 • Mostrant del 141 fins al 160 d'un total de 11216 registres

T'interessa

Portal Info Coronavirus GVA

COVID-19. Informació d'interés

Retailcheck

Ajudes

Canal YouTube Afic

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actuacions de la xarxa

Activitats i esdeveniments de la xarxa

 • ©2020 Generalitat Valenciana.
 • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
 • El portal del comerç sostenible