El portal del comerciant

Noticies

 • 18 juliol 2019
  Torna la programació de Viu l'estiu a Benissa.

  Torna a Benissa la cultura, el comerç, l'esport, l'oci i la gastronomia; aquestes són algunes de les propostes que conformen “Viu l’Estiu a Benissa 2019”, tractant-se d'activitats programades per a totes les edats amb les quals l'Ajuntament pretén continuar la dinamització del municipi durant els mesos estivals.
  Aquesta proposta que ja conforma el seu tercer any consecutiu, tracta de generar una agenda social, esportiva i cultural de qualitat oferint propostes que generen entreteniment a la ciutadania de Benissa i a les persones que visiten el municipi.

  El calendari d'activitats contemplat en "Viu l’Estiu a Benissa" es desenvoluparà durant els mesos de juny, juliol i agost, al llarg de tota la setmana i en diferents llocs del municipi, la qual cosa ha de permetre dinamitzar el nucli urbà i la platja, especialment en uns mesos en els quals es produeix una eixida de veïns a les seues segones residències. A més de comptar amb el servei del Benibús durant els tres mesos.  De la mateixa manera, aquest calendari té activitats esportives com a classes gratuïtes de ioga o pilates a la platja de la Fustera, exposicions i concerts, festes locals, activitats gastronòmiques com és #Gastroexperiencia que realitzarà La Nova Fonda i Cuina de Dos o cinema a l'aire lliure, tant en un espai urbà com un espai en la zona costanera. També compta amb visites guiades en diversos idiomes o La Nit en Blanc que pretenen posar en valor el patrimoni cultural i, en el cas de les visites, ambiental del nostre municipi. Durant el mes d'agost, pretén crear un revulsiu a l'economia local amb accions com la Open Night i la fira de la tapa o Food Trucks centrades a promocionar el comerç local.

  Aquest programa divers suposa una ambiciosa programació, i que a més, ha permés treballar en les diferents regidories de manera transversal, ja que, donat el caràcter de les activitats programades, ha hagut d'actuar-se de manera coordinada entre les àrees de Turisme, Comerç, Cultura, Esports i Creama. Tota la informació sobre les activitats i calendari es trobarà disponible en www.benissa.es i en les oficines de turisme de Benissa i edificis públics.

  Programació Juliol.

  Programació Agost.
   

  Més informació
 • 17 juliol 2019
  Vila-real - 6ª Fira d'Oportunitats

  El dijous 25 de juliol, se celebrarà en Vila-real la 6a Edició de la FIRA D’OPORTUNITATS.
   
  Començara a les 11.00 h en el Termet i tancarà les seues portes a les 21.00 h per seguir en el cinema d’estiu.
   
  És una fira d'oportunitats en la que els comerços ofereixen productes d'aquesta temporada a uns preus competitius.
   
  En un entorn incomparable com és el Termet una dotzena de comerços, oferiran els seus productes: roba i complements, sabates, articles de regals i floristeria, etc. Són productes de qualitat a un preu molt competitiu, ja que els descomptes poden arribar fins a un 70%.
   
  També hi haura un mercadet solidari on participaran ONGS.

  Més informació
 • 17 juliol 2019
  Presentació de l’exposició de fotografia commemorativa del 50 Aniversari del Mercat Els Pins

  17 de juliol Presentació de l’exposició de fotografia commemorativa del 50 Aniversari  del Mercat Els Pins.

  Lloc: Mercat Els Pins.

  Més informació
 • 17 juliol 2019
  Més de 100 persones han fet el càsting en Alcoi el primer dia

  Recordem que fruit de la promoció d'Alcoi Film Office que compta amb el suport de Costa Blanca Film Comission de la Diputació d'Alacant, la nostra ciutat acollirà el rodatge d'una sèrie de Movistar durant el mes de setembre. Per aquest motiu l'Edifici Carbonell del Campus d'Alcoi de la UPV i en concret la sala Multiús ubicada en la planta baixa, en la mateixa entrada que la d'accés a la biblioteca.

  Va començar ahir de vesprada, participant més de 100 persones, aquest matí es realitzarà fins a les 14 i a la vesprada de 16 a 21 hores i demà de 10 a 15 hores.

  Busquen homes i dones majors de 18 anys d'origen europeu per fer de figurants. L'empresa que realitza el càsting indica que per agilitzar el procés recomana fer la inscripció prèvia en el web www.yaelmorenocasting.com. Les persones que vagen hauran de dur fotocòpia del DNI i justificant amb l'IBAN del banc, pel tema de pagaments.

  Des de l'empresa han explicat que especialment necessiten homes, ja que han assistit ja molta gent jove i dones, així com si fóra possible, persones gregues o amb perfil grec.

  Més informació
 • 16 juliol 2019
  TALLER: WHATSAPP MÀRQUETING, UNA NOVA MANERA DE RELACIONAR-SE EN RETAIL

  OBJECTIU


  Exposar diferents estratègies i mostrar recursos en xarxes socials que permeten augmentar la visibilitat d'una web de comerç electrònic. Conéixer les característiques i avantatges/desavantatges de Whatsapp i la seua competència (*Line, Telegram, *Wechat i *Snapchat), descobrir el seu funcionament i com usar-lo per a complir amb la *LOPD, conéixer les diferències entre grups i llistes de difusió i entendre la importància de tindre una estratègia definida. A més de la teoria veurem exemples i realitzarem exercicis pràctics.

  PROGRAMA

   

  1.  Whatsapp: origen, característiques, avantatges/desavantatges…
  2.  Els competidors: Line, Telegram, Wechat i Snapchat.
  3.  Whatsapp màrqueting.
  4.  Grups i llistes de difusió.
  5.  La LOPD i Whatsapp (aspectes legals).
  6.  WhatsApp *Business.
  7.  Concursos amb Whatsapp.
  8.  Whatsapp en la presència offline i online.
  9.  Exemples i casos d'èxit (casos de comerços i associacions).
  10.  Aplicacions i programes, exercicis


  DATA I HORARIS I LLOC DE CELEBRACIÓ


  Dilluns 23 de Setembre de 2019 de 15.00h a 18.00h.

  Centre Cívic i Juvenil Av. de Chapí, 36 3600 - ELDA 

  Formulari d'inscripció online punxe ACÍ.

  Per a descarregar el fullet punxe ACÍ.

  Imparteix: 

  Coto Consulting,

  * Curs completament gratuït.

  ------------------

  La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment a què es referix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. L'AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que esta informació siga de la seua utilitat.

  Més informació
 • 16 juliol 2019
  El Consell de Cultura celebra un nou Ple

  La passada setmana va tindre lloc una nova sessió plenària del Consell de Cultura d'Alcoi, presidida per l'alcalde, Toni Francés. La sessió va aprofitar per a tractar diversos temes: canvis de components, projectes, informe del regidor i es va convidar als participants a fer la proposta de candidatures per als premis 9 d'Octubre.

  El Consell va modificar els seus components polítics després de les eleccions municipals. Hi ha canvis en algunes formacions i la incorporació d'altres.

  També van tractar tots els projectes ja aprovats i que s'havien treballat en les comissions. En setembre ja s'anunciaran els projectes que es duran a terme a través de les comissions del Consell de Cultura.

  El regidor de Cultura, Raül Llopis, va exposar un informe de les accions , activitats i treballs duts endavant i farà aquesta setmana una reunió amb cada comissió per tractar els temes competents de cadascuna per separat.

  Finalment es va emplaçar a inicis de setembre a les comissions i grups polítics perquè presenten els seus candidats, als premis 9 d'Octubre tant en la categoria de guardó individual com en la de col·lectiu.

  «Hi ha projectes molt innovadors i atractius que veuran la llum en setembre-octubre. Són propostes de totes les comissions i tots els seus components, tant a títol personal com de col·lectius culturals i socials de la ciutat. Des del nostre Govern demostrem que la Cultura és de tots i per a tots, amb un òrgan de participació que dóna veu a tota la ciutadania», conclou el regidor de Cultura, Raül Llopis.

  Més informació
 • 16 juliol 2019
  L'OMIC tramita 420 expedients en la primera meitat de 2019

  Durant els 6 primers mesos de l'any l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor, OMIC, ha recollit 420 sol·licituds de consumidors, de les quals 414 eren reclamacions, 6 queixes i enguany, cap denúncia.

  Cal ressaltar que de les 414 reclamacions, 138 han sigut resoltes per mediació de l'OMIC, és a dir el 33%, un total de 268 expedients estan en tràmit, el 65%, 1 ha sigut derivada a serveis territorials i 7 han sigut arxivades, el 2%.

  Quant als sectors més demandats destaca telefonia amb 214 reclamacions, suposa el 52%, gas; 38 reclamacions, el 9%, i altres serveis; 46 reclamacions, l'11%. La resta són de diferents sectors amb un número i percentatge molt reduït.

  Els motius més reclamats són Incompliment condicions de venda amb 109 un 26%, la mala prestació del servei suposa un 17% amb 70 reclamacions i altres un 42% amb 172. Entre aquests 'altres' podem ressaltar: disconformitat amb la facturació; 56 reclamacions, facturació posterior a la baixa; 23 reclamacions, altes fraudulentes o sense consentiment o Usurpacions d'identitat per a contractar; 17 reclamacions, baixa del servei; 15 reclamacions, facturació per serveis no prestats; 14 reclamacions, desistiments; 13 reclamacions i altres representen entre 1-2%.

  Segons Teresa Sanjuán, regidora d'Informació i Defensa del Ciutadà «des dels serveis de l'ajuntament continuem treballant per a defensar els drets dels consumidors, actuant i mediant davant aquells casos que hagen pogut suposar un perjudici per a la ciutadania de la nostra ciutat. El nostre objectiu és denunciar aquestes situacions i recuperar si és possible el que han perdut els nostres consumidors. Per a això, l'ajuntament disposa d'un equip tècnic especialitzat en aquestes qüestions fent una gran labor vetlant pels interessos dels ciutadans».

  Ressaltar que sol haver-hi més denúncies, però se solen classificar com reclamacions si hi ha una pretensió econòmica i existeixen possibilitats de recuperar diners per part del consumidor.

  DIFERÈNCIES ENTRE RECLAMACIÓ, QUEIXA I DENÚNCIA

  Una reclamació és una petició escrita del consumidor per a posar en coneixement de l'empresa o professional i dels serveis de consum locals, uns fets que han afectat al funcionament normal de la relació de consum (no et donen factura, no compleixen el promés en el contracte, han fet malament una reparació, etc.) en la qual sol·licites la reparació d'un dany, la devolució dels diners o l'anul·lació d'una prestació, etc.

  Una queixa es realitza per a expressar el descontentament amb una situació o un producte comprat o no, o un servei prestat. A pesar que no hi ha un incompliment de la llei, les expectatives sobre alguna cosa pel que s'ha pagat (o no) no s'han complit. En aquest cas, encara que l'empresa no haja incomplit la llei (no hi ha una infracció administrativa), s'espera que millore l'atenció de l'empresa.

  Una denúncia de consum (no confondre amb una denúncia a la Policia, que tindrà la seua causa en un delicte -Dret Penal i no Civil, com és el Consum) és la petició que es fa a l'Administració o un col·legi professional, per a donar-los a conéixer uns fets que cregues que poden ser constitutius d'infracció administrativa, amb la finalitat que investiguen i actuen d'ofici per a corregir la conducta infractora i, d'aquesta manera, defensen els interessos generals de les persones consumidores.

  Més informació
 • 15 juliol 2019
  Per Sant Bernat el Comerç sona a Festa

  Ja s’acosten les festes locals i el comerç d’Alzira vol celebrar Sant Bernat (23 de juliol) amb diferents activitats:

  Amb La Ràdio al carrer: Els dies 18 i 19 de juliol, Alzira Ràdio farà un "Especial comerç" de "El dia per davant" que s'emetrà durant tot el matí. Des de la Plaça Major el dijous 18 i des de l’àrea comercial Parc Pere Crespí, el divendres 19.

  Amb Entrades als concerts per compres a Alzira. Porta’ns el teu tiquet a la ràdio, per una compra mínima de 20 € en algún comerç d’Alzira, d’eixe mateix matí i aconseguix una Entrada per als Concerts de San Bernat. Un total de 80 entrades seran repartides entre els dos programes. 40 entrades en cada programa:

  20 Tributo Raffaella Carrá--18/07

  30 Niña Pastori--21/07

  30 David Bustamante--22/07

  Amb Actuacions musicals per les zones comercials. Diferents grups de la Societat Musical d’Alzira actuaran pels carrers comercials de la ciutat, durant el matí del divendres 19 de juliol.

  I RECORDA QUE………………….. PER SANT BERNAT EL COMERÇ SONA A FESTA

  Més informació
 • 15 juliol 2019
  Aprovat el concurs per a la redacció del projecte de La Rosaleda

  L'ajuntament d'Alcoi ha aprovat la licitació per a la redacció i direcció facultativa de la reforma de la plaça de la Constitució, més coneguda com La Rosaleda. Aquest projecte servirà per a complir la sentència que va condemnar a l'Ajuntament per l'obra de La Rosaleda que va ser realitzada per l'anterior govern del Partit Popular.

  El termini per a la redacció i presentació prèvia del projecte preliminar és de dos mesos. Una vegada els tècnics municipals emeten l'informe de conformitat, tindran dos mesos més per a presentar el projecte definitiu. L'anunci de licitació i el plec ja està publicat en el perfil del contractant. Una vegada el Govern tinga el document definitiu que done solució a aquest emblemàtic lloc, podrà licitar l'obra conforme al projecte.

  Recordem que es licita aquesta redacció de projecte sobre un avantprojecte aprovat pel Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, sala tercera del Contenciós-Administratiu. En el mateix document, el tribunal desautoritza l'al·legació de la UTE, formada per Enrique Ortiz i Autobusos Platja Sant Joan, perquè segons els jutges «trata de dilatar torticeramente la ejecución del fallo judicial (...) pretendiendo prolongar la actual situación de hecho» i també considera que l'UTE no està legitimada per a qüestionar el projecte d'execució.

  El document que va suposar el vist i plau dels tribunals, va estar consensuat entre el govern i la Carrasca. Es tracta d'un avantprojecte de l'arquitecte Ciro Vidal que restaurarà la zona verda, s'ajusta a la rasant i no perd cap plaça d'aparcament. La valoració del mateix se situa al voltant del milió i mig d'euros.

  Per a la valoració dels criteris tècnics s'ha conformat un grup d'experts amb un arquitecte nomenat pel Col·legi Oficial d'Arquitectes de la Comunitat Valenciana i tècnics municipals de diferents àrees de l'ajuntament, com Medi Ambient, Obres i Serveis, entre d’altres. Àrees que es veuran implicades tant en el desenvolupament de l'obra com en el manteniment posterior.

  «Esperem que finalment el projecte que isca d'aquesta licitació resolga els problemes d'il·legalitat que pateix la plaça de la Constitució des que el PP decidira desgraciadament saltar-se la disciplina urbanística i executar una zona verda il·legal», ha afirmat la regidora d'Urbanisme, Lorena Zamorano.

  Aquest projecte permetrà restituir la zona verda de La Rosaleda, i complir la sentència que considerava il·legal el projecte d'aquesta plaça. Recordem que la proposta d'adjudicació de l'obra va ser signada per Rafa Miró, l'actual president local, fins fa poc portaveu a l'ajuntament del Partit Popular, i llavors regidor d'obres i contractació.

  Recordem que durant l'estiu de 2001 l'ajuntament d'Alcoi va iniciar els tràmits per a la construcció d'un aparcament subterrani en la plaça de la Constitució, licitant l'obra i el va adjudicar a la unió temporal d'empreses Enrique Ortiz i Fills i Auplasa, amb un projecte que no respectava la zona verda. La Carrasca-Ecologistes en Acció i un grup de veïns van presentar un recurs contenciós administratiu i van demanar la suspensió cautelar de les obres, però el Tribunal la va denegar perquè l'Ajuntament va al·legar que l'eliminació de la zona enjardinada era transitòria, ja que el concessionari havia de reposar-la exactament en la mateixa situació en què es trobava abans de les obres, cosa que va resultar incerta. Per aquest motiu van presentar un recurs contenciós administratiu que va ser aprovat en una sentència del TSJ emesa l'octubre de 2005, ratificada posteriorment pel Tribunal Suprem i pel Constitucional.

  Més informació
 • 15 juliol 2019
  Alcoi presenta dues noves iniciatives de Smart City

  Toni Francés, alcalde d'Alcoi, va presentar el divendres en roda de premsa dues iniciatives dins del projecte Smart City per a les quals l'Ajuntament ha aconseguit obtindre dues ajudes de la Agència Valenciana de la Innovació.

  La primera iniciativa és la convocatòria del primer procés de compra pública innovadora amb el qual es pretén incorporar sistemes tecnològics que monitoren els moviments de terra que puguen suposar un problema.

  En el segon projecte parlem de Smart Social. Un projecte pioner per a buscar la solució que permeta conéixer l'estat de les persones majors que viuen soles i poder actuar a l'instant en cas de necessitat sense que la persona major haja d'avisar.

  Video roda de premsa

  Més informació
 • 12 juliol 2019
  IDEA Alzira presenta la seua Memòria de resultats 2018

  Alzira, 12 de juliol de 2019.- IDEA Alzira ha presentat la seua Memòria de resultats de l'exercici 2018; un treball de recopilació i resum d'activitats i resultats econòmics que realitza des dels seus inicis al 1995. Enguany fa ja 24 anys des de la creació de l'Agència i, des d'un primer moment, ha tingut un creixement en la gestió de recursos propis i d'altres administracions, que ha permès portar a terme nombrosos programes en benefici de la ciutadania d'Alzira. A l'acte, han intervingut l'alcalde d'Alzira i regidor de Ocupació, Desenvolupament Econòmic, Comerç i Projectes Europeus, Diego Gómez; i la cap de servei d'IDEA Carmen Herrero.

  Des d'IDEA s'han tramitat 334 contractes de treball i s'han format en 69 cursos de formació professional 433 alumnes, donant oportunitats a centenars de persones a l'atur en el 2018.

  Per altra banda, al servici de Formació i Orientació Laboral s'atengueren a més de 3.125 persones durant 2018. A més, l'àrea de Projectes Europeus ha propiciat 132 mobilitats a altres països de la UE per a la realització de cursos, pràctiques i experiències internacionals, de manera que Alzira ha estat el segon ajuntament valencià amb més voluntaris i Erasmus+.

  Igualment, des del servei d'emprenedors i foment del teixit empresarial, s'ha assistit a 372 emprenedors/es, autònoms/es que han volgut posar en marxa un nou negoci a Alzira i s'ha promogut la constitució de 79 empreses noves. S'han donat més de 70 ajudes Emprén a empreses, s'ha encetat un programa de capacitació d'autònoms/es "Formaemprén", s'ha continuat amb el programa de promoció #Alzira12Mesos12Empreses o "Crea una Idea al Mercat de la Vila".

  Pel que fa al Comerç, s'han realitzat campanyes com la X Fira Comercial #AlziraOberta; el Concurs d'Escaparatisme de Nadal, o altres iniciatives com Per Sant Bernat el Comerç Sona a Festa o Per Nadal el Comerç sona a Solidaritat. Tanmateix, s'han posat en marxa campanyes de Promoció Econòmica com la Reganyà i la Biosfira, per promocionar els productes locals i també alternatives verdes i sostenibles en distints àmbits (alimentació, benestar i vida saludable, energia...).

  D'aquesta forma, des del 2015 s'ha contribuït a rebaixar el total de persones aturades en la nostra ciutat de més de 5.000 fins a 3.100 que tenim en l'actualitat.

  Memòria IDEA 2018

  Més informació
 • 12 juliol 2019
  Alcoi serà seu de la gravació d’una sèrie

  Alcoi acollirà la gravació d’una sèrie durant una setmana gràcies a la promoció que des de la regidoria de Turisme s’ha fet de l’ ‘Alcoi Film Office’, que va ser un dels temes presentats en FITUR, la Fira Internacional de Turisme de Madrid.

  'Alcoi Film Office', és a dir, Alcoi com destinació pel rodatge de pel·lícules, el que pot generar turisme amb la ruta creada d'Alcoi Plató de Cinema i també treball per a diferents sectors. En FITUR, es va fer una presentació a través d'un vídeo de 5 minuts rodat a manera de pel·lícula, en la que participa Xavi Mira. «En lloc de ser un vídeo reportatge on es veu Alcoi, en aquesta ocasió es mostren diferents espais de la nostra ciutat que poden ser utilitzats com a localitzacions per a rodar pel·lícules a través d'una història que té com a punt de partida l'IVAM CADA Alcoi», destaca la regidora, Lorena Zamorano.

  Aquest treball ha donat els seus fruits, i la pròxima setmana es durà endavant un càsting en Alcoi, concretament el l’Edifici Carbonell del Campus d’Alcoi de la UPV. Serà dimarts de 16 a 21 hores, dimecres de 10 a 14 i de 16 a 21 hores i dijous de 10 a 15 hores. Busquen homes i dones majors de 18 anys d’origen europeu per fer de figurants. La empresa que realitza el càsting indica que per agilitzar el procés recomana fer la inscripció prèvia en el web www.yaelmorenocasting.com. Les persones que vagen hauran de dur fotocòpia del DNI i justificant amb l’IBAN del banc, pel tema de pagaments.

   

   

   

  La nostra ciutat acollirà el rodatge d’una sèrie de Movistar durant una setmana el que suposarà un doble benefici per Alcoi. Per una banda l’econòmic, ja que l’equip dormirà, menjarà, utilitzarà transport i farà les seues compres. També pot contractar empreses de la zona segons les necessitats, i com no els figurants locals que cobraran pel seu treball. A més, donarà notorietat a Alcoi en el mapa de ciutats que poden convertir-se en plató de cinema, mostrant els nostres recursos i aconseguint possibles visitants.

  «Estem molt il·lusionats perquè tota la tasca i l'impuls que estem donant des de turisme està donant fruits. La dedicació i l'excel·lència en el tracte és i serà la pedra angular del nostre treball i el factor diferenciador que ens posicione com a destinació de rodatge», conclou, Zamorano.

  Més informació
 • 12 juliol 2019
  L'Ajuntament d'Alcoi organitza la Trobada dels Horts Socials Municipals

  Per tercer any consecutiu, el Departament de Medi Ambient de l'Ajuntament d'Alcoi organitza la Trobada dels Horts Socials Municipals. Aquesta encontre reuneix els usuaris dels quatre horts socials d'Alcoi que compten amb un total de més de 60 parcel·les que són cedides de manera gratuïta als veïns d'Alcoi que les sol·liciten mitjançant la realització d'un sorteig que dóna prioritat a jubilats i aturats. La trobada serà dijous que ve, 18 de juliol, en la piscina municipal ‘José Trenzano Alós’ a les 9.30 hores.

  Aquesta trobada anual es realitza amb l'ànim de promoure la convivència, l'intercanvi de coneixements, idees i també llavors de varietats locals entre els usuaris dels diferents horts socials. Sota el marc de l'esdeveniment social que és per als hortolans aquest esmorzar compartit, l'ajuntament organitza dues activitats que s'han tornat molt populars entre els usuaris. Aquestes són el sorteig a l'hortalissa més gran o més original i el sorteig al millor "aspencat". Mentre es desenvolupa l'esmorzar, es realitzen aquests sortejos que tenen com a premi un sopar per a dues persones en l'Hostal Savoy. Els guanyadors de l'edició anterior participaran com a jurat dels concursos juntament amb personal de l'ajuntament, d'entitats col·laboradores i de la premsa.

  «Aquest encontre brinda als usuaris dels horts socials l'oportunitat de compartir experiències d'aquesta afició que per a molts es converteix en el seu entreteniment principal, així com de millorar entre tots els coneixements d'agricultura ecològica necessaris per a desenvolupar correctament les activitats en els horts municipals», explica el regidor de Transició Ecològica Jordi Silvestre.

  Més informació
 • 10 juliol 2019
  El comerç de Benicarló es bolca amb la celebració de la Nit en Vetla

  més

  Més informació
 • 10 juliol 2019
  L’Oficina del Centre d’Alcoi ja ha atés presencialment a més de 120 persones

  Al carrer Sant Francesc número 38, al mateix local on està l’Oficina de Comerç, està situada l’Oficina del Centre, un punt d’atenció presencial que serveix per a atendre i tramitar totes les inquietuds de les veïnes i veïns relacionades amb el centre de la ciutat. Aquesta iniciativa també serveix per a coordinar i, sobretot, impulsar accions transversals per a millorar el centre històric d’Alcoi. Des del 2018 que es va posar en marxa, aquesta espècie de «finestreta única» especialitzada en el centre, ha atés ja a més de 120 persones de manera presencial.
  Cal recordar que l’Oficina del Centre és una de les mesures que plantejava «L’estratègia de reactivació socioeconòmica en el centre històric d’Alcoi», un estudi encarregat per la Mesa del Centre, l'òrgan de participació creat per l’Ajuntament d’Alcoi per impulsar la dinamització del barri, on estan tots els grups polítics així com associacions comercials, l’associació de veïns, el Campus de la UPV i la Cámara de Comercio de Alcoy.

  Entre les diferents accions realitzades per aquesta oficina cal destacar en 2018 la campanya «Ací en el Centre» que va comptar amb diferents accions amb l’objectiu de crear una imatge de marca per a posicionar el barri. En el tema de l’urbanisme comercial, en 2018 es va redactar el projecte per a la reurbanització tant del carrer Sant Francesc com de la Placeta Ramón i Cajal, que estava a l’espera de generació de crèdit, ja que el projecte està subvencionat en una part per Fons Feder de la Unió Europea. S’espera que en les pròximes setmanes es genere el crèdit i, per tant, es puga licitar.

  També en 2018 es va assessorar personalment a totes aquelles veïnes i veïns interessats en les ajudes per obrir negocis al centre de la ciutat. En aquest sentit, es van atendre 34 persones presencialment en 2018, d’elles finalment 18 es van presentar a les ajudes i 17 van ser beneficiàries d’aquestes. També es van enviar 60 cartes a tots els propietaris de local tancats en el centre informant-los de les ajudes específiques per a «adequar locals» i poder obrir negocis. D’altra banda, es van atendre un total de 49 emprenedors.

  En el primer semestre del 2019, l’Oficina del Centre també ha desenvolupat una important tasca. D’una banda, s’han atés presencialment 21 interessants en la nova convocatòria d’ajudes per obrir negocis al centre i, d’altra, s’ha assessorat 23 emprenedors. Per tant, des de la seua creació, a les seues instal·lacions han passat 127 persones a les quals s’ha atés de manera presencial.

  L’oficina també ha tingut un paper important en la creació dels aparcaments intel·ligents en les zones de Verge Maria, Sant Miquel i Torre de les Maçanes, que permetes a aquells ciutadans que arriben al centre, conéixer els pàrquings públics on hi ha places disponibles, i també s’ha millorat la seguretat amb la incorporació de noves càmeres de vigilància del trànsit.

  Per últim, l’oficina també gestiona l’anomenada «Red Comercios Amigos», un canal directe de comunicació amb els comerciants per a resoldre queixes i incidències de manera ràpida. Des del 2018 i principis de 2019 s’han comunicat i resol un total de 69 incidències.

  Vanessa Moltó, edil delegada de la regidoria de Comerç que és l’àrea que gestiona l’Oficina del Centre es mostra satisfeta de la posada en funcionament d’aquest punt d’atenció: «Podem dir que en tot aquest temps hem complit els objectius amb els quals es va crear l’oficina, fent pràcticament totes les accions que l’estratègia plantejava: suport en la tramitació d’ajudes, atenció personalitzada a empresaris, gestionar la incorporació de nous operadors en el centre, gestionar les accions de dinamització comercial, coordinar accions conjuntament amb altres entitats implicades al barri, ser punt d’informació i trobada de les diferents accions que es desenvolupen propiciant la participació activa i canalitzant suggerències i idees...»

  Cal recordar que l’obertura de l’Oficina de Comerç al carrer Sant Francesc, que després també ha assumit aquesta «finestreta única» del Centre i les ajudes a l’obertura de negocis com acció més destacada, junt amb el nou Campus de la Universitat d’Alacant situat a la seu de la Cámara de Comerç; la nova oficina de la Policia Nacional a la Placeta de les Xiques; la posada en marxa de l’iVAM CADA ALCOI, les ajudes a la rehabilitació d’habitatges privats del Pla ARRU, la reurbanització del carrer Sant Jaume o la rehabilitació de les fonts, sortidors i de parcs com la Glorieta i el Parterre han sigut accions impulsades des de l’Ajuntament, als últims anys, que han suposat una revitalització urbana i econòmica important d’aquest barri, punt neuràlgic de la ciutat.

  Més informació
 • 09 juliol 2019
  Programa “GESTIONA AMB ÈXIT LA TEUA PROPIA EMPRESA”

  Ja tenim data per a l'inici de la 1a Edició del programa “GESTIONA AMB ÈXIT LA TEUA PRÒPIA EMPRESA”.

  Si tens una idea de negoci que vols posar en marxa o simplement t'estàs plantejant l'emprendre com una eixida professional, aquesta formació és la teua oportunitat.

  Aquest programa també va dirigit a totes aquelles persones que tinguen el seu negoci a Torrent des de fa menys de 3 anys i vulguen millorar la gestió i la competitivitat d'aquest.

  El curs amb una duració de 55 hores de formació i 10 hores d'assessorament personalitzat sobre el projecte/negoci de cada participant, començarà el 23 de setembre de 2019.

  Les sessions de formació seran els dilluns, dimecres i dijous des del 23 de setembre fins al 30 d'octubre de 9.30 a 13.30.

  En el cas que les dates i l'horari d'aquesta 1a edició no siga compatible amb l'exercici de la teua activitat, et convidem al fet que de totes maneres formalitzes la inscripció per a tenir prioritat en la 2a edició.


  Pots formalitzar la inscripció a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Torrent, que trobaràs en aquest enllaç:

  https://www.torrent.es/PortalCiudadano/tramites/browser.do?formAction=btList&p=111&order=0#no-back-button

  El tràmit a realitzar és el denominat INCM-038 Programa de formació i assessorament per a emprenedors - EDUSI

  També pots descarregar la instància que trobaràs en l'anterior enllaç i presentar-la en el TDIC de l'Ajuntament, en la C/Ramón y Cajal, 1 (es recomana sol·licitud de cita prèvia)

  Juntament amb la sol·licitud, s'haurà d'aportar:

  - En cas d'autònoms o socis d'empreses, model 036 o 037 d'alta en el cens d'empresaris.

  - En cas de ser parat de llarga duració, fotocòpia del certificat de períodes d'inscripció en el Labora (Servef) o informe de vida laboral actualitzat.

  - Si és el cas, certificat del grau de discapacitat.

  En cas de dubte pots dirigir-te a IDEA’T en el telèfon 961111868, sent les persones de contacte Pablo García i Rosa Zaragozá.

  Més informació
 • 09 juliol 2019
  Obert el termini per a votar les candidatures als Premis"Q" 2019.

  Per a poder votar a aquestes distincions és necessari estar empadronat en el municipi de Quart de Poblet, i donar-se d'alta en aquesta, atés que aquesta plataforma està associada amb el padró municipal a fi de complir amb els criteris de seguretat necessaris en aquesta votació.

  Plataforma:punxa ací

  La resta de distincions;

  - Premis "Q" Iniciativa Emprenedora innovadora.

  - Premis "Q" Comerç accessible.

  - Premis  "Q" Comerç sostenible.

  Se sotmetran segons el parer de valor pel comité d'experts/as contemplat en les bases, sobre la base dels criteris també publicats.

  La participació de la ciutadania en la votació de cadascuna de les candidatures presentades per veïns i veïnes del municipi, és primordial, per la qual cosa en nom d'elles, us animem a votar a la millor candidatura en cadascuna de les modalitats, tal com indica Ángel Lorente, Regidor de promoció econòmica i comerç.

   

  Més informació
 • 09 juliol 2019
  Els edils Marta Bañuls i Ximo Segarra visiten el Mercat i entaulen contacte amb els venedors

  Marta ha catalogat la visita de «molt positiva, ja que ens hem conegut tots i els hem brindat als empresaris del Mercat a treballar junts». I és que l'objectiu de l'equip de govern, segons ha indicat l'edil, «és buscar la millor opció. Estem a la seua disposició per a les seues propostes i esdeveniments els que se celebren cada divendres amb la Primera en el Mercat, que està sent positives i està funcionant molt bé».

  https://www.javea.com/wp-content/uploads/2019/07/los-concejales-visitan-el-mercat-590x443.jpg 

  Bañuls ha assenyalat que cada divendres s'acosta gent de tots els nuclis de la població per a gaudir d'aquesta oferta d'oci que és òptima per al Mercat i el Centre històric.

   https://www.javea.com/wp-content/uploads/2019/07/los-concejales-conversan-con-los-vendedores-del-mercat-590x443.jpg

  L'edil ha indicat que la seua pretensió és ocupar els llocs que queden lliures en el Mercat amb demandes que tenen aquestes instal·lacions i els compradors amb llocs nous que no estiguen en el Centre Històric, «i d'aquesta manera siga un reclam per als compradors».

  Per part seua, el responsable polític del Centre Històric, Ximo Segarra, ha fet una crida als veïns i turistes perquè compren en les diferents botigues del Mercat i del centre històric, «el Mercat és fonamental per al bon funcionament del barri antic. El Mercat necessita al Centre històric i aquest necessita al Mercat per a donar més vida als comerciants», ha manifestat Segarra.

  (Xàbia.com)

  Més informació
 • 08 juliol 2019
  BANYA'T AMB EL COMERÇ DE MARINES

  Les bases reguladores que regiran el sorteig estan establides en la pàgina web de l'Ajuntament de Marines.

  Bases reguladores

  Més informació
 • 08 juliol 2019
  XXV Marxa Ciclista - Dia del Comerç

  En la vespra de festes, torna la marxa ciclista, enguany amb un límit de 250 participants.

  Més informació

 • Pàgina 6 de 481

 • Mostrant del 101 fins al 120 d'un total de 9617 registres

T'interessa

Retailcheck

Ajudes

Canal YouTube Afic

Consultes on-line

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actuacions de la xarxa

Activitats i esdeveniments de la xarxa

 • ©2019 Generalitat Valenciana.
 • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
 • El portal del comerç sostenible