El portal del comerciant

Noticies

 • 19 agost 2020
  PRINCIPALS ACTIVITATS REGULADES EN LA NOVA NORMALITAT
  Més informació
 • 19 agost 2020
  NOVES MESURES FRONT AL COVID-19

  D'aplicació des del dimarts 18 d'agost i vigents almenys 21 dies:

  No es podrà fumar en la via pública o en espai a l'aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal de, almenys, 2 metres.

  Aquesta limitació inclou qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, pipes o semblants.

  Es tanquen discoteques, sales de ball i bars de copes.

  Els establiments d'hostaleria i restauració podran obrir fins a la 1 h i acollir reunions de 10 persones màxim.

  Tant dins com fora del local haurà de respectar-se la distància interpersonal d'1,5 m.

  En residències i centres sociosanitaris es realitzaran proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos.

  Es restringiran les visites a una hora al dia i a una persona per resident.

  Es limitaran al màxim les eixides de les persones residents.

  TENS MÉS INFORMACIÓ en la publicació del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

  http://www.dogv.gva.es/datos/2020/08/18/pdf/2020_6707.pdf

  RECORDA SEGUIR TOTES LES NORMES I SUGGERIMENTS SANITARIS com la reducció de contactes socials, queda sempre amb les mateixes persones, utilitza SEMPRE fora de casa la màscara, desinfecció de mans i superfícies i DISTÀNCIA ENTRE PERSONES, SI NO HO FAS, TU O ALGÚ QUE T'ESTIMES HO PODEU PASSAR MOLT MAL.

  Més informació
 • 19 agost 2020
  PRINCIPALES ACTIVIDADES REGULADAS EN LA NUEVA NORMALIDAD
  Més informació
 • 19 agost 2020
  Meliana: L’Ajuntament concedeix les ajudes per a l’adequació dels comerços

  L’Ajuntament de Meliana ha resolt la línia d’ajudes als comerços locals per a atendre l’adaptació de les activitats a les exigències sanitàries generades per la crisi provocada per la COVID-19.

  Com explica la regidora de Foment Econòmic, Amparo Martí: “es tracta de la primera de les línies d’ajudes que hem resolt de les que tenim previstes des de l’Ajuntament per a pal·liar els efectes de la crisi entre els sectors econòmics”. S’hi han presentat 48 sol·licituds de les quals 45 han sigut resoltes de manera favorable, per un total de 16.386,56 €. Les ajudes s’han establit per trams de 300 €, 500 € i 750 € en funció del nombre de treballadors de cada comerç, i s’han justificat amb despeses vinculades a l’adaptació dels comerços a les exigències sanitàries com ara caretes, hidrogel, sabó, desinfectants, mampares, protectors facials, etc.

  La segona línia d’ajudes que es trauran són les adreçades a les activitats, autònoms i pime, que es van vore obligades a tancar durant l’estat d’alarma. Ací la regidora incideix: “en aquest cas, ens hem esperat que la Generalitat resolguera la seua línia de subvencions per tal de vore fins a quantes sol·licituds de Meliana havien pogut atendre. Ara, traurem la de l’Ajuntament, que serà incompatible amb la de la Generalitat per tal d’arribar al màxim d’activitats afectades”. Així des de la Generalitat s’han concedit 99 ajudes per un total de 131.250 €, i ara l’Ajuntament hi destinarà uns altres 100.000 €. La convocatòria es farà al setembre.

  D’altra banda, la també responsable d’Agricultura indica: “a més estem treballant una línia de subvencions als llauradors, que també s’hi han vist afectats per aquesta situació extraordinària”. La idea és que es tramite i es resolga en el tram final d’enguany.

  Finalment, Martí recorda: “a més de les línies de subvenció, l’Ajuntament està realitzant diferents campanyes de promoció dels comerços i dels productes agraris locals, i ha pres la decisió de celebrar la 21e edició de FIMEL, la Fira Agrícola i Comercial de Meliana, adaptada a la situació, però amb la finalitat ferma de continuar projectant l’activitat econòmica de Meliana cap a fora”. L’edició de FIMEL servirà per a presentar la plataforma digital de compra del comerç de Meliana. Totes aquestes iniciatives s’estan treballant amb els sectors implicats.

  Més informació
 • 18 agost 2020
  NOVES MESURES DE PREVENCIÓ FRENTE A LA COVID 19. COMUNITAT VALENCIANA

  S'ha publicat al DOGV amb data 18/08/2020 les noves mesures anticovid coordinades amb el Ministeri Sanitat, que afecten a la Restauració y locals d'oci.

  Enllaç al DOGV

  Més informació
 • 18 agost 2020
  Reunió de coordinació per a l'aplicació de les noves mesures contra la Covid-19

  Aquest matí s'ha produït una reunió en l'Ajuntament d'Alcoi per a coordinar la implantació de les noves mesures, acordades en l'àmbit estatal per a totes les autonomies, i publicades hui per la Generalitat Valenciana. Les mesures que ja estan en vigor es plantegen de manera transitòria durant un període de 21 dies, podent-se prorrogar en funció de la situació epidemiològica. L'Ajuntament ha acordat reforçar els torns de la policia local, i de les tasques de control i seguiment per a aconseguir el compliment de les mesures. Des del consistori també recorden la imprescindible col·laboració ciutadana davant una pandèmia social que només es combat entre totes i tots.

  En la reunió de coordinació que ha tingut lloc a l'Alcaldia a primera hora del matí, ha participat l'alcalde, Toni Francés, el regidor de Seguretat, Raül Llopis, la cap accidental de la Policia Local, Mercedes Ponsoda, i la cap de gabinet d'Alcaldia, Xesca Lloria. En la reunió s'ha acordat que es reforçaran els torns de patrulles de la policia local malgrat el període de vacances i s'extremarà la vigilància i control dels diferents punts de la ciutat més susceptibles d'incompliments. Un dels aspectes en què es farà especial incidència serà en el control de possibles "botellones". Al mateix temps, es recorda la importància de complir amb les mesures a tota la ciutadania, especialment als joves, un col·lectiu on la Covid-19 està tenint més incidència a les últimes setmanes. Des de l'Ajuntament també es recorda que el control i seguiment es farà en tot el terme municipal, tant al nucli urbà com a les urbanitzacions, disseminats i espais naturals.

  L'alcalde, Toni Francés, recorda la imprescindible responsabilitat col·lectiva davant la situació epidemiològica en la qual ens trobem: "La responsabilitat de complir amb les mesures per a combatre la Covid-19 és de totes i tots. Als últims mesos ja hem vist que la situació inèdita a la qual ens enfrontem només es pot combatre de manera col·lectiva, i que cadascun de nosaltres ha de complir i entendre la importància de protegir-se, tant en l'àmbit públic com en les reunions privades, per a evitar el contagi comunitari. Les alcoianes i alcoians ja han mostrat de manera majoritària la seua responsabilitat als últims mesos però, no podem relaxar-nos, ja que l'epidèmia segueix present. Des de l'Ajuntament estem treballant per intensificar el control i evitar l'incompliment de les noves mesures però també per a conscienciar a la ciutadania de la responsabilitat personal que totes i tots tenim".

  Entre les mesures aprovades es troba la suspensió de l'activitat de discoteques, bar de copes, karaokes i actuacions amateurs en establiments de restauració. Pel que respecta a l'hostaleria, el límit de persones en una mateixa taula se situa en deu, han de tancar a l'una de la matinada i a partir de les dotze de la nit ja no poden acceptar-se nous clients. El consum ha de ser en la zona delimitada per a les terrasses i asseguts en les taules. Igualment, queda prohibit el consum de begudes en el carrer o espais públics de manera col·lectiva, és a dir, el conegut com a "botellón".

  Tampoc es permet fumar en la via pública, terrasses, platges o altres espais a l'aire lliure si no es pot assegurar la distància mínima interpersonal de 2 metres. D'altra banda, és important també la recomanació de restringir les reunions familiars privades, la recomanació indica que aquestes siguen d'un número màxim de 10 persones i que estiguen limitades a grups amb convivència estable.

  Els esdeveniments que poden comptar amb una afluència major de 400 persones a més de les mesures indicades, hauran de comptar amb una avaluació de riscos i l'autorització de Salut Pública. Per últim, també s'implanten noves mesures en les residències i centres sociosanitaris, amb test PCR als ingressos i al personal, limitar les visites a una persona i una hora al dia i la limitació al màxim de les eixides per als residents.

  Més informació
 • 18 agost 2020
  Hui entren en vigor les noves mesures anticovid coordinades amb el Ministeri de Sanidad.

  • Es tanquen discoteques, sales de ball i bars de copes.
  • Els establiments d'hostaleria i restauració podran obrir fins a la 1h. i acollir reunions de 10 persones màxim.
  • Tant dins com fora del local haurà de respectar-se la distància interpersonal de 1,5m.
  • No es podrà fumar (incloent pipes d'aigua i similars) en la via pública o a l'aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal de, almenys 2 metres .
  • En residències i centres sociosanitaris es realitzaran proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos.
  • Es restringiran les visites a una hora al dia i a una persona per resident.
  • Es limitaran al màxim les eixides de les persones residents.

  Dogv.

  Més informació
 • 18 agost 2020
  Teulada Moraira nova edició formant persones emprenedores

  Més informació
 • 17 agost 2020
  Es busquen corresponsals juvenils

  Els Serveis Municipals de Joventut de les poblacions d’Alcoi, Banyeres de Mariola, Cocentaina, Ibi, Muro d’Alcoi i Tibi, juntament amb els de la Mancomunitat de l’Alcoià i el Comtat, convoquen places de corresponsals juvenils per a gestionar els Punts d’Informació Juvenil (PIJ) en centres de Secundària, d’estudis postobligatoris i/o entitats amb presència juvenil. La presentació de sol·licituds és del 21 de setembre fins al 8 d’octubre de 2020 i en Alcoi s'ha de realitzar en l'Espai Jove, carrer Els Alçamora, 1.

  Els PIJ formen part d’un projecte de descentralització informativa del Servei de Joventut que persegueix un doble objectiu, per una banda, apropar la informació que elaboren els departaments de joventut dels municipis als llocs de trànsit de joves i, d’altra banda, obtenir la informació d’activitats que s’organitzen per part dels joves de la mateixa ciutat i dels municipis dels voltants. Un corresponsal juvenil és una persona jove que de forma voluntària i responsable dedica part del seu temps a informar els seus iguals en col·laboració amb un Centre d'Informació i Animació Juvenil (CIAJ).


  La regidora de joventut, María Baca destaca la figura d'aquests voluntaris: "Els corresponsals juvenils són una extensió més de la regidoria de joventut, amb ells arribem de tu a tu, a les persones joves en aquells llocs on passen més temps, els centres educatius o les entitats juvenils. Els corresponsals informen de les nostres activitats però també, són un punt de contacte directe per conéixer i escoltar a la joventut alcoiana, d'una banda, les seues necessitats i inquietuds, i d'altra, arreplegar totes les propostes que volen fer arribar a la regidoria".


  Els requisits per a ser corresponsal juvenil són: estar matriculada en un centre de Secundària, d’estudis postobligatoris i/o pertànyer a entitats amb presència juvenil; tenir una edat entre els 12 i 20 anys, ambdues incloses; presentar la sol·licitud i la documentació de participació i acceptar, en cas de ser seleccionat/ada, el compromís de les tasques a desenvolupar i el coneixement de les mesures establides en cas d’incompliment.


  Aquelles persones interessades poden obtenir més informació en https://www.alcoi.org/ca/areas/juventud/corresponsals.html

   

  Més informació
 • 17 agost 2020
  Es realitzen controls preventius per evitar incendis al terme municipal d'Alcoi

  Durant el cap de setmana, els cossos de seguretat de la ciutat, de manera coordinada, van realitzar un control preventiu en carreteres secundàries i altres vies de trànsit del terme municipal de la ciutat amb la intenció de prevenir possibles incendis forestals. Als últims dies, la ciutat ha sofert un total de cinc conats d'incendi sense conseqüències greus en diferents zones, la investigació dels quals segueix en marxa per part de la Policia Local. Des del Consistori es pretén, amb aquests controls, extremar les precaucions.

  Els controls per part dels cossos de seguretat continuaran realitzant-se a les vies de trànsit de l'entorn natural d'Alcoi, de manera aleatòria en diferents parts, conjuntament amb les actuacions que es realitzen de manera habitual dins del pla d'actuació per a prevenir incendis forestals.

  El regidor de Seguretat, Raül Llopis, recorda la importància de protegir el nostre entorn: "Als últims dies, hem sofert alguns conats d'incendi sense conseqüències gràcies, com sempre, a l'actuació i el treball de tots els cossos de prevenció i de seguretat així com dels voluntaris mediambientals que treballen a la nostra ciutat. Tenim un entorn únic i el risc de foc sempre està present pel que demanem a la ciutadania que extreme les precaucions i que telefonen al 112 davant qualsevol sospita de foc així com, que contacten amb la Policia Local si detecten alguna persona sospitosa en els nostres paratges naturals".

  Més informació
 • 14 agost 2020
  Alcoi és la quarta ciutat de Xarxa FP en el nombre de mobilitats totals

  Xarxa FP és una associació europea sense ànim de lucre que reuneix 35 ciutats de 15 països. Alcoi es va unir a aquesta associació en 2012. Aquesta xarxa de ciutats té l'objectiu de promoure una infraestructura sostenible entre les administracions locals, les empreses i els centres de Formació Professional per a desenvolupar estratègies de mobilitat comunes en estreta col·laboració amb els sectors productius de la ciutat.

  Aquesta associació organitza pràctiques en empresa i visites d'estudi per a estudiants d'FP, així com estades d'observació professional per a professors en ciutats europees membres de la xarxa. Cada any centenars d'estudiants i equips europeus de professors d'FP participen en accions de mobilitat, és a dir que alumnat de la nostra ciutat, realitza les pràctiques en empreses d'altres ciutats europees i alumnes d'altres municipis les realitzen en empreses d'Alcoi. També hi ha mobilitats de staff, és a dir, de professorat o equip directiu.

  Durant el 2019 s'han realitzat un total de 157 mobilitats, 77 corresponents a enviaments i 80 a acolliments, tant d'estudiants com de staff dels centres educatius de la ciutat.

  D'aquests 77 enviaments, apuntar que 57 mobilitats han sigut d'estudiants i els destins d'aquests joves per a realitzar les seues passanties han sigut 10 de les ciutats que formen l'organització, en concret: Oulu i Rovaniemi (Finlàndia), Viborg i Herning (Dinamarca), Munic i Berlín (Alemanya), Brussel·les (Bèlgica), Roma (Itàlia), Tartu (Estònia), i Lisboa (Portugal).

  Respecte als 20 enviaments restants, corresponen a mobilitats de professors, professionals de l'FP o membres de Staff dels centres educatius de la ciutat que han visitat les ciutats d'Oulu i Rovaniemi (Finlàndia), Herning i Viborg (Dinamarca), Tartu (Estònia) i Roma (Itàlia).

  En el que a acolliments d'estudiants es refereix, durant el 2019, Alcoi va acollir a un total de 61 estudiants, 37 d'ells en visites d'estudi a centres educatius de la ciutat i 24 per a realitzar les seues pràctiques formatives en 15 empreses diferents del municipi d'Alcoi.

  Aquests estudiants provenen de Roma (Itàlia), Oulu (Finlàndia), Tartu (Estònia) i Viborg (Dinamarca), sent les seues especialitats formatives les següents: Hostaleria / Restauració, Turisme, Auxiliar d'infermeria, Estètica, Forn de Pa/Pastisseria/Rebosteria, Robòtica/Automatització, Administració, Informàtica, Fotografia/Art i Gymnasium/Batxillerat.

  Quant a acolliments de staff, Alcoi ha rebut a 19 socis, principalment professors de la ciutat finesa d'Oulu, incloent-hi la visita de la seua Mobility Manager, Mrs. Kati Jauhinanen.

  Cal remarcar que s'ha aconseguit l'objectiu marcat per l'Ajuntament d'Alcoi d'incrementar el nombre d'enviaments d'estudiants i staff que cada any tenen la possibilitat de viure aquesta experiència.

  Pràcticament la totalitat dels centres d'FP de la ciutat col·labora amb XARXA FP Alcoi sent l'IES Cotes Baixes el centre que més mobilitats gestiona en col·laboració amb l'Ajuntament d'Alcoi, seguit de CIP FP Batoi, EASD Alcoi, Col·legi Sant Roc, IES Pare Vitòria i Col·legi Salesians Joan XXIII.

  El tercer pilar d'aquest projecte són les empreses del municipi. Referent a això convé remarcar la importància de l'estreta col·laboració de les empreses amb l'Ajuntament d'Alcoi per a fer possible que els alumnes que acull la nostra ciutat puguen realitzar els seus períodes de pràctiques en empreses del municipi o mantenir reunions amb professionals d'empreses dels països socis per a explorar noves vies de cooperació.

  Durant l'any 2019, Xarxa FP es manté prop de les 800 mobilitats. Per a “Xarxa FP Alcoi”, aquest exercici també ha sigut un bon any en l'organització, perquè ha superat per segon any consecutiu les 150 mobilitats, mantenint-se així entre les 4 ciutats més actives de l'organització, sent la tercera ciutat que més estudiants ha mogut de tota la xarxa i duent a terme l'11% del total de les mobilitats totals efectuades en XARXA FP 2019.

  Quant a les mobilitats d'Alcoi durant el 2019 enfront d'altres ciutats, podem observar la següent taula, que reflecteix la posició de les 5 primeres ciutats, de la totalitat de ciutats que formen la Xarxa FP, sobre la base de les mobilitats totals realitzades:

  Com s'observa, Alcoi se situa en el 4t lloc en el rànquing general de mobilitats de tota la Xarxa FP, sent superada per Barcelona, Zwolle i Munic, ciutats que superen el nombre d'habitants d'Alcoi. Entre altres la nostra ciutat supera a Berlín, Breda, Brussel·les, Granada, Hamburg o Madrid.

  PREVISIÓ 2020

  Després de l'excel·lent evolució del projecte Xarxa FP Alcoi en els últims anys i l'impacte que ha tingut a la ciutat, la previsió de mobilitats per a l'any 2020 era molt positiva. Es va estar treballant amb tenacitat durant mesos amb els centres de Formació Professional de la ciutat i els socis europeus pertanyents a la xarxa per a l'enviament d'alumnes i staff i l'acolliment d'estudiants en empreses per a les seues pràctiques individuals, grups d'estudiants per a passanties de curta estada així com staff d'altres països per a conéixer la nostra ciutat, visitar centres d'FP amb els quals definir futurs projectes de col·laboració i empreses alcoianes que pogueren acollir alumnes.

  De fet, el 26 de febrer Alberto Belda, Regidor d'Ocupació, Empresa i Formació d'Alcoi, va assistir a una reunió al costat de Magui Candela, Mobility Manager de Xarxa FP Alcoi, per a aportar documentació, donar unes pautes i acomiadar als primers 26 alumnes de cicles formatius que marxaven a viure una experiència Erasmus.

  Aquests alumnes pertanyien als següents centres formatius de la ciutat: IES Cotes Baixes, CIP FP Batoi, Escola d'Art i Superior de Disseny d'Alcoi i Col·legi Sant Roc, i estaven llestos per a realitzar els seus sojorns en les següents ciutats membre de Xarxa FP: Oulu i Kuopio (Finlàndia), Viborg i Vejle (Dinamarca), Tartu (Estònia), Roma (Itàlia), Skellefteâ (Suècia), Lisboa (Portugal), Breda (Països Baixos) i Berlín (Alemanya).

  De les més de 60 mobilitats d'enviament d'estudiants previstes per a l'any 2020, únicament van arribar a "trepitjar sòl estranger" 3 alumnes de cicles formatius: Victor Solbes en Oulu (Finlàndia), Laura Jordá en Skellefteâ (Suècia) i Aaron Vidal a Breda (Països Baixos). Tots ells es van veure obligats a cancel·lar les seues pràctiques i tornar a Alcoi precipitadament abans que es tancaren les fronteres a conseqüència de la crisi generada per la Covid-19. Estava previst a més acollir durant l'any 2020, grups d'estudiants i professors de diferent procedència com Herning i Viborg (Dinamarca), Oulu (Finalandia) i per primera vegada de Breda i Zwolle (Paises Baixos).

  Tanmateix, va ser necessari cancel·lar mobilitats de staff que anaven a establir les bases per a iniciar col·laboracions dels nostres centres amb escoles i empreses d'altres països. Destaquem la cancel·lació d'una mobilitat de staff a Praga en la qual anaven a participar personal docent i directiu de diversos centres d'FP d'Alcoi.

  CONCLUSIONS

  Es va treballar des del 2019 i a principis d'enguany perquè 2020 fóra un bon exercici. Es tenien tancades moltes mobilitats tant d'enviament com d'acolliment, d'estudiants i staff, però la crisi derivada per la Covid-19 va obligar a la seua cancel·lació. Això indubtablement, va tindre conseqüències en l'àmbit acadèmic i d'experiència vital per als estudiants així com un cost d'oportunitat per a centres i empreses d'Alcoi suposant a més, una repercussió econòmica a la ciutat, ja que cadascuna de les persones que vénen sota el paraigua del programa *Xarxa FP Alcoi, realitzen despeses d'allotjament, menjar, transfers, oci, etc. que òbviament, s'han deixat de realitzar.

  S'està contemplant la possibilitat que alguns alumnes reprenguen aquelles mobilitats que no van poder realitzar o que, en alguns casos, puguen realitzar-les com a egressats en comptes de com a estudiants.

  Hui dia i en funció de l'evolució dels rebrots que s'estan produint de la Covid-19, és difícil preveure què ocorrerà en l'últim quadrimestre de l'any, s'albira un panorama d'incertesa. La majoria de ciutats membre de Xarxa FP, han manifestat que seran crucials les pròximes setmanes per a determinar si reprenen les mobilitats al setembre (amb mesures restrictives) o les posposen a l'any 2021. Serà doncs, l'evolució de la pandèmia la que determine si es reprenen les mobilitats en el que queda d'any o es deixen per al següent exercici.

  El regidor d'Ocupació, Ocupació i Educació, Alberto Belda, destaca que “La pandèmia ha frenat l'activitat en 2020, no obstant això hem de destacar la bona evolució de la ciutat dins de la *Xarxa FP. El progrés en el nombre de mobilitats és un fidel reflex de l'aposta decidida de l'Ajuntament d'Alcoi per la internacionalització de la Formació Professional en el municipi així com per la col·laboració del Departament de Promoció Econòmica amb els centres d'FP del municipi i la implicació d'empreses locals que s'han sumat a aquest projecte”.

  “Cal destacar que XARXA FP Alcoi ha consolidat el projecte que va iniciar fa 6 anys i treballa coordinadament amb els centres d'FP de la ciutat en el seu camí cap a la internacionalització el que redunda en millores educatives i més oportunitats laborals per als nostres joves. Que les empreses alcoianes cada vegada valoren de manera més positiva l'experiència d'acollir alumnes estrangers que s'integren amb els seus treballadors i que en definitiva, aquestes mobilitats d'acolliment (siguen d'estudiants o professors) contribueixen a ‘posar en el mapa’ europeu al municipi d'Alcoi i tenen un impacte econòmic a la ciutat, ja que cada persona que rebem realitza una despesa en allotjament, transport, oci, alimentació, etc.”, conclou, Belda.

  Més informació
 • 13 agost 2020
  Pàrquing gratis per comprar a Dénia

  Dins de les mesures especials aprovades per l'Ajuntament de Dénia per a donar suport al comerç local i el sector de la restauració en un moment especialment dur per la crisi de la COVID-19, hui es llança en xarxes socials una campanya de difusió de l'acord entre comerciants (ACE, ACADE, Aehtma i Mercat Municipal) i els pàrquings El Raset, Baleària Moll Vell i La Via per a premiar les compres i consumicions en establiments de la ciutat amb hores gratis d'aparcament. Durant els pròxims dies, la campanya arribarà també als carrers amb cartells, als locals que s'hi han sumat, MUPIS i tríptics informatius.
   
  Les condicions de l'acord entre comerciants i pàrquings són les següents: per cada compra en el comerç local o consumició en bars i restaurants, els clients rebran tiquets que poden canviar per una hora gratis a l'aparcament on hagen deixat el cotxe. Aquests tiquets són acumulables en el cas de La Via, és a dir que es poden gastar diàriament tants tiquets com tinguem; en el pàrquing Baleària Moll Vell se'n poden gastar dos al dia, equivalents a dos hores d'aparcament gratuït, durant el mes d'agost, que passaran a ser tres a partir de setembre; i El Raset es sumarà a la iniciativa al setembre, oferint fins a tres hores diàries bescanviables pels tiquets aconseguits a les tendes i restaurants.
   
  El grafisme de la campanya, amb el blau com a color predominant, juga amb la "P" indicativa dels espais d'aparcament per a destacar la idea central: "Primera hora gratis. Y la segunda, pues también". Amb el mateix joc com a punt de partida, unes altres variacions del cartell destaquen els avantatges de triar el comerç de proximitat i estalviar-se, a més, pegar voltes amb el cotxe: "Pues aparcas, compras por Dénia y te olvidas de pagar el parking", "Puedes encontrar de todo en nuestras tiendas. Hasta sitio para aparcar".
   
  Els establiments que hi participen tindran a la porta un distintiu.
   
  Les persones al centre i els cotxes a les 3.000 places gratuïtes

  Una segona part de la campanya, en verd, complementa la difusió de la promoció dels pàrquings amb informació sobre les places d'aparcament públic i gratuït amb què compta la ciutat: unes 3.000, distribuïdes en diferents espais que envolten el nucli urbà. En aquest cas, la "P" inicial arranca idees al voltant d'una ciutat més per a les persones i menys per als cotxes: "Plazas llenas de gente", "Peatones recuperando las calles", "Picaetas al aire libre sin ruidos".
   
  Una aposta per aparcar el cotxe als pàrquings gratuïts i gaudir de la ciutat pas a pas, ja que des dels aparcaments públics es pot accedir al centre en menys de 10 minuts.

  Més informació
 • 13 agost 2020
  Viu l’estiu ofereix de nou activitats per a totes les edats aquesta setmana

  Aquesta setmana segueixen les activitats previstes en el Viu Estiu amb una programació pensada per a totes les edats i que intenta dur activitats a tots els barris de la ciutat.

  Demà divendres 14 d’agost a les19.00 h començarà l’Itinerari ornitològic: Altre passeig per conèixer les aus. Es tracta d’un Itinerari guiat amb la intenció de conéixer millor les aus que es poden observar en aquesta estació, des de la font de Mariola cap a la font del racó del Cirer, a Bocairent. El punt de trobada és l’Àrea recreativa de la font de Mariola, Bocairent. La finalització prevista cap a les 20.30 h. Està pensat per a les persones amants de la natura que entre excursió i excursió sempre troben a faltar conèixer millor les aus que ens envolten, aquelles que es poden observar o d'altres que només podem escoltar. Cal fer Inscripció (màxim 30 places) en serra_mariola@gva.es, 965937961 indicant el nom, telèfon mòbil, població i nombre de persones, especificant si van xiquets. Cal portar roba i calcer adequats, també recomanen prismàtics.

  També hi haurà cinema aquesta setmana, serà demà divendres a les 22 hores en el parc El Romeral, amb la projecció de Mascotas 2. Una pel·lícula d’animació per a tota la família.

  A més, diumenge seguiran les visites guiades a les Pintures Rupestres de la Sarga. Cal fer reserva a http://www.lasargareservas.com/ per poder visitar aquest jaciment, patrimoni mundial de la UNESCO. L'aforament estarà reduït a 15 persones per torn. Hi haurà quatre torns: a les 10 h, 11 h, 12 h i 13 h.

  Finalment recordar que durant aquesta setmana la Biblioteca Infantil Tirisiti acull la Setmana dels animals, la pròxima estarà dedicada als Pirates. Amb Tallers, jocs i molt més per als més menuts de casa, cada matí a les 11.30 h. L’edat recomanada és de 4 a 12 anys. Les persones menors de 6 anys han d’anar acompanyats d'una persona adulta. Inscripció prèvia imprescindible a la Biblioteca Tirisiti trucant al matí al 96 553 71 43 o a través del correu electrònic: biblioteca@alcoi.org

  Més informació
 • 13 agost 2020
  Economía reanuda la convocatoria de ayudas para mejorar la competitividad y sostenibilidad de las pymes industriales 12/08/2020

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=880116

  Més informació
 • 13 agost 2020
  Las empresas tienen hasta el 30 de septiembre para solicitar el 'Cheque Tutorías Internacionalización' del Ivace

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=880257

  Més informació
 • 13 agost 2020
  L’Arxiu Municipal d’Alcoi incorporarà prop d’un milió de pàgines digitalitzades de gran valor històric de forma gratuïta

  Aquest mes d’agost han començat els treballs de digitalització de bona part de l’Arxiu Municipal d’Alcoi gràcies al conveni subscrit el passat mes de març entre l’Ajuntament d’Alcoi i Family Search International (entitat sense ànim lucratiu radicada a Salt Lake City, Utah, EUA, la finalitat de la qual és la conservació i publicació de documents de valor històric i genealògic).

  La declaració d’alarma sanitària va paralitzar l’inici dels treballs, més encara quan els equips tècnics no podien desplaçar-se des de Frankfurt per problemes de logística.

  Els registres a digitalitzar tenen un valor històric, perquè, com a mínim, superen els 70 anys d’antiguitat i, per tant, estan emparats per la Llei 16/1985, de 25 de juny, del Patrimoni Històric Espanyol que permet la consulta i difusió pública de la documentació pública de valor històric que supere com a mínim els 50 anys d’antiguitat, així com el que dicta específicament la Llei 3/2005, de 15 de juny, de la Generalitat Valenciana, d'Arxius.

  Segons estimacions tècniques del mateix Arxiu Municipal d’Alcoi, es calcula que la documentació a digitalitzar representa un volum aproximat d’unes 899.556 pàgines, la qual cosa suposaria (a preu de mercat) una inversió superior als 150.000 €.

  Family Search International assumeix tot aquest cost desplaçant equips humans i tècnics a l’Arxiu Municipal d’Alcoi per a fer aquest treball de digitalització, i es compromet a lliurar còpia de tot el treball realitzat.

  Entre la documentació a digitalitzar hi ha Padrons de Veïns, Expedients de Reemplaçaments militars, Cèdules d’empadronament, Registres d’inquilins, Registres de cèdules de veïnatge, Relacions del Registre Civil, Llistes de veïns, Cens electoral i Registres d’inhumacions.

  «Es tracta de treballs molt dificultosos i que permetran augmentar significament els documents digitalitzats del nostre arxiu. Una gran part passaran a Bivia, la Biblioteca Virtual d’Alcoi que cada vegada està tenint més èxit i està sent un exemple per a altres municipis. Persones tant del nostre país com de fora d’Espanya han realitzat treballs d’investigació gràcies a Bivia i després han vingut ací a finalitzar-los. Com sempre diem, Smart City és utilitzar la tecnologia per facilitar la vida a la ciutadania i van des de les càmeres que ajuden a localitzar a possibles autors de delictes a per exemple aquests treballs tan importants i que d’haver dut endavant l’ajuntament hagués suposat un gran cost», ha conclòs el regidor de Cultura, Raül Llopis.

  Aquest conveni vol continuar amb el projecte de digitalització iniciat en 2001 i que va concloure dos anys després amb la producció d’un total de 173.000 fotogrames. Aquesta primera fase de captació d’imatges es va limitar als padrons i censos de població d’Alcoi entre 1846 i 1921, amb la finalitat d’extraure dades demogràfiques i/o genealògiques per a treballs de recerca d’ancestres familiars en l’àmbit internacional. Aquests treballs mantenen un impacte mundial, perquè són milions els usuaris que accedeixen a la documentació sobre els seus orígens familiars. D’aquesta manera, es dóna una visibilitat extraordinària als fons documentals de l’Arxiu Municipal d’Alcoi. El portal Family Search (http://familysearch.org) és considerat la base més gran de dades sobre genealogia mundial.

  Més informació
 • 12 agost 2020
  La Generalitat lanza las convocatorias de planes de empleo que permitirán contratar a 3.300 personas y reforzar la capacidad de respuesta de los ayuntamientos frente a la crisis de la COVID-19

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=879876

  Més informació
 • 12 agost 2020
  El Ivace recibe 18 proyectos para acogerse a las ayudas para las instalaciones de autoconsumo compartido en comunidades energéticas

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=876380

  Més informació
 • 12 agost 2020
  La Generalitat fa costat a les polítiques locals de la nostra ciutat amb 6,5 milions d’euros durant 2019.

  La Generalitat Valenciana ha destinat a Alcoi durant 2019 6.617.812,77 euros en subvencions, la xifra més alta concedida mai a l’ajuntament. Cal ressaltar que el passat any es van concedir en subvencions prop de 6 milions i en 2017, es van superar lleugerament els 5 milions.

  Si parlem dels conceptes als qui van dirigits aquestes ajudes cal ressaltar que diverses regidories van rebre subvencions de la Generalitat el passat any. Podem destacar diferents projectes subvencionats com els plans d’ocupació amb 2,2 milions d’euros, les polítiques socials amb 1,3 milions, més de 500.000 euros per les escoles infantils, les inversions en polígons arriben als 500.000 euros i 400.000 per a la via de ciclistes i vianants.

  Convé indicar que es tenen xifres d’aquestes dades des de 2003. Precisament aquell any i 2013 són els pitjors. En el gràfic podem veure l’evolució des de precisament 2013 amb poc més d’un milió d’euros fins a l’actualitat.

  L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés ressalta que «La Generalitat Valenciana ens dóna suport més que mai. Gràcies al Govern Valencià podem dur endavant diverses actuacions i és clara la seua aposta per Alcoi. En els últims anys, en els quals ha estat al capdavant del Consell Ximo Puig les inversions a Alcoi s'han multiplicat per cinc en relació amb el que s’invertia anteriorment en el govern autonòmic. A més, el Consell ha apostat per Alcoi impulsant les polítiques socials i econòmiques amb diferents projectes i programes, que han incidit de manera decidida en aquesta ciutat».

  Més informació
 • 11 agost 2020
  L'Ajuntament d'Elx col·labora en el concurs d'aparadorisme de l'Associació de Moros i Cristians d'Elx

  El regidor de Comerç, Felip Sánchez, i la regidora de Festes, Mariola Galiana, han entregat els premis de l'II Concurs d'Aparadorisme organitzat per l'Associació Festera de Moros i Cristians d'Elx. Els comerços Tijeras Verdes, Perfumeria Gala i Suquiereme han sigut, en aquest ordre, els guanyadors de la segona edició després del veredicte del jurat.


  “És positiu veure la resposta dels comerços decorant les seues botigues que ha permés traslladar la festa als aparadors i per això des de la regidoria de Comerç hem volgut donar suport a la iniciativa de l'entitat festera atorgant els premis als guanyadors i als participants”, ha explicat l'edil Felip Sánchez.

  Més informació

 • Pàgina 6 de 561

 • Mostrant del 101 fins al 120 d'un total de 11216 registres

T'interessa

Portal Info Coronavirus GVA

COVID-19. Informació d'interés

Retailcheck

Ajudes

Canal YouTube Afic

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actuacions de la xarxa

Activitats i esdeveniments de la xarxa

 • ©2020 Generalitat Valenciana.
 • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
 • El portal del comerç sostenible