El portal del comerciant

Noticies

 • 25 febrer 2019
  LLISTAT DEFINITIU BAREMACIO SOL·LICITUTS MERCAT FALLES 2019
  Més informació
 • 25 febrer 2019
  Pego: Taller de Formació: L'ùs de l'Smartphone, Aplcacions Mòbils i Xarxes Socials per a DONES

  Dins de les activitats organitzades per l’Associació Grup Dones Cabal, Creama Pego col·labora en l’organització d’aquest curs de Formació per la Igualtat, dirigit a dones procedents de col·lectius locals i moltes d’elles sense accés a formació reglada, no tenen les eines necessàries per desenvolupar-se correctament amb les noves tecnologies, sobretot en relació als seus telèfons mòbils i les possibilitats que ofereixen.

  Realitzarem un taller de formació de 3 sessions de 2 hores cada una, en tres dimecres consecutius, els dies 27 de març, 3 i 10 d’abril, en horari de vesprada de 18,00 a 20.00 hores en els que es treballarem per sessió les següents qüestions.

   

  • 1ª Sessió: Introducció a l’ús del nostre Smparthone.

  Introducció i perdre la por al nostre telèfon: com canviar la configuració general, com configurar per primera vegada el nostre telèfon mòbil i funcionament bàsic.

  • 2ª Sessió: Aplicacions útils per al nostre dia a dia.

  Aplicacions gratuïtes de mòbils útils per al nostre dia a dia. Organitzar la nostra agenda amb els calendaris, realitzar muntatges fotogràfics dels nostres records, etc.

  • 3ª Sessió: Introducció i ús de les Xarxes Socials: Whatsapp, Telegram, Messenger, Facebook i altres Canals de comunicació. Creació de perfil, gestió dels nostres contactes, etc.

  Més informació
 • 25 febrer 2019
  Benissa incentiva el comerç local flexibilitzant l'accés al Mercat Municipal.

  El Mercat Municipal de Benissa, situat al c/Hort de Bordes, està conformat per un grup de 10 espais comercials que es van habilitar a partir d’un estudi realitzat en 2004. Ara, l’Ajuntament de Benissa i Creama Benissa llancen una campanya per a incentivar l’ocupació de fins a 8 espais lliures i disponibles, amb l’objectiu de facilitar noves oportunitats a persones empresàries i emprenedores que estiguen interessades a ocupar un espai comercial a Benissa.

  El departament de Comerç de l’Ajuntament ha flexibilitzat les condicions per poder llogar aquests 8 espais independents, d’entre 24 i 33 m², trobant-se situats a un lloc de marcat caràcter comercial, i on històricament existia l’antic Mercat, i igualment ubicat a un dels carrers on es celebra el mercat tradicional dels dissabtes.

  Per a les persones interessades a ampliar informació, cal personar-se al Creama de Benissa, en el c/ Escoto, 72, o telefonant al 965730021, on s’informarà del preu del lloguer així com d’altres qüestions d’interés per optar a l’explotació d’aquests espais municipals.

  Carol Ivars, regidora de Comerç, assenyala que "l’objectiu d’aquesta iniciativa és ajudar a totes aquelles persones que vulguen obrir les portes del seu negoci a Benissa", indicant a més que "al mateix temps donem ús a unes instal·lacions públiques que ara mateix tan sols estan ocupades per dos negocis, dels 10 disponibles".

  Més informació
 • 22 febrer 2019
  CALÇOTADA POPULAR

  Aquest diumenge disfruta d'autèntics calçots, vi, cervesa, el millor embotit de Xàtiva i música  en directe a la Plaça del Mercat de Xàtiva a partir de les 11h, a més a més, perquè els més menuts disfruten al màxim del dia hi haurà castells inchables!

  Més informació
 • 22 febrer 2019
  El comerç local de Quart de Poblet, es forma en Social Selling
  Més informació
 • 21 febrer 2019
  Xàtiva. FirAll 2019

  Un any més aplega un dels esdeveniments que més il·lusió ens fa preparar, sent enguany més especial ja que hem aconseguit que l'All Tendre de Xàtiva tinga el reconeixement de qualitat que mereix. 

  Per a aquesta quarta edició la de fira de l'All Tendre hem preparat tastos, concerts, concursos, mostres gastronòmiques, visites i exposicions que es duran a terme entre els dies 5 i 9 de març. 


  No t'ho perdes, visita el FirAll!

  Més informació
 • 21 febrer 2019
  VILA-REAL OBERT EL TERMINI DE INSCRIPCIÓN PER A LA FIRA MOTOR2

  A partir d'avui es poden inscriure els concessionaris en la fira del vehicle d'ocasió de Vila-real Motor2.

  A continuació hi ha els enllaços per a descarregar tant la sol·licitud de participació com la instància.

  SOL·LICITUD DE PARTICIPACIÓ

  INSTÀNCIA

  S'han de presentar de manera electrònica en la Seu Electrònica de l'ajuntament de Vila-real o presencialment en registre a l'ajuntament.

  També es poden enviar a la següent adreça de mail fomenteconomic@vila-real.es

  Aquells interessats, heu d'enviar a aquest mail també el document IAE actualitzat. 

  Recordem, el termini d'inscripcions acaba el 6 de març.

  Més informació
 • 20 febrer 2019
  Alcoi. Arriba una nova edició de Stock Fora

  Els dies 1,2 i 3 de març l'Àgora acollirà una nova edició de Stock Fora. La fira on 15 comerços de la ciutat posaran a la venda productes de la mateixa qualitat què tenen habitualment, però a preus molt rebaixats. A més hi haurà diferents activitats que expliquen en el vídeo.

  Més informació
 • 20 febrer 2019
  Comença el muntatge de l’enramada de festes, que ha estat reparada

  L’ajuntament ha reparat els merlets de l’enramada de la plaça d’Espanya, una intervenció que es completarà l’any que ve amb la resta de merlets de l’enramada.

  Aquesta actuació va ser sol·licitada l'any passat per Compromís i que fa 3 anys ja va anunciar el govern municipal anava a treballar per evitar deteriorament d'aquest element ornamental. Recordem que va ser fa tres anys quan es van instal·lar els nous escuts de les filaes, que van ser renovats després de 31 anys. Estan fabricats de tauler DM i pintats amb el color verd fanal, cosa que dóna uniformitat en la part posterior. A més, la part representativa de cada filà és de vinil, el que garanteix que no caiguen peces de cada escut. Són de tauler DM, un material més lleuger, un aglomerat elaborat amb fibres de fusta (que prèviament s'han desfibrat i eliminat la lignina que posseïen) aglutinades amb resines sintètiques mitjançant forta pressió i calor, en sec, fins a aconseguir una densitat mitjana. Després ven rebre un tractament hidròfug per a poder suportar les condicions exteriors.

  La Brigada d'Obres de l'Ajuntament d'Alcoi va començar ahir la instal·lació de l'enramada amb els 19 trams de la plaça d'Espanya. Una vegada va passar el darrer autobús, quan ja havien tocat les 22 hores es va seguir mateix el procediment dels darrers anys, seguint totes les mesures de seguretat que marca la llei actual.

  La col·locació seguirà aquesta nit amb 20 trams en Sant Nicolau, demà continuaran amb 19 també a Sant Nicolau i Sant Llorenç i acabaran la setmana, dijous, amb 20 trams de Sant Llorenç i País Valencià.

  La setmana vinent dilluns acabaran l'Avinguda País Valencià, amb els 15 trams restants, dimarts serà el torn del Mossén Torregrosa, Sant Tomàs, Sant Blai i Gonçal Barrachina, amb un total de 19 trams, dimecres estaran als carrers Pintor Casanova (Major), Sant Miquel i Sant Jordi, amb 18 trams, i acabaran el dijous amb els 15 trams dels carrers Sant Francesc i L'Escola.

  La Policia Local està avisada d'aquests treballs i es col·locaran les pertinents plaques per avisar de les prohibicions d'aparcaments en cada tram.

  El regidor de Festes, Raül Llopis indica que «aquesta és una de les feines segons alguns molt senzilla però simbòlica, la rehabilitació de l'enramada de festes, en la que portem treballant de fa molt temps», a més, destaca «la gran tasca que fa la Brigada d'Obres des de fa més de 30 anys col·locant l'enramada, que des de 2016 compta amb nous escuts, d'un material més lleuger». Llopis també ha volgut «demanar disculpes per les possibles molèsties que ocasionem als veïns durant aquests treballs».

  Recordem que l'enramada sempre comença a col·locar-se en aquestes dates perquè necessita dues setmanes per completar la instal·lació i després es començarà amb el castell, que és el que està a la part de dins del magatzem on es guarden les peces, d'aquesta manera el castell estarà col·locat l'1 d'abril. A l'hora de desmuntar se segueix el procés contrari.

  Més informació
 • 20 febrer 2019
  L'Ajuntament promou l'ús dels directoris virtuals de comerç per a millorar la visibilitat dels establiments

  més

  Més informació
 • 20 febrer 2019
  AJUDES PER A PERSONES EMPRENEDORS 2019

  Ajudes a persones desocupades que accedisquen al seu ús a través de la creació d'activitat empresarial com a personal treballador autònom en projectes innovadors per a l'exercici 2019

  Subvencions per a fomentar l'emprenedoria a través del programa de foment del treball autònom, pel qual s'atorga una subvenció en concepte de renda de subsistència a les persones desocupades que accedisquen al seu ús a través de la creació d'activitat empresarial independent, mitjançant el seu establiment com a personal treballador autònom o per compte propi en projectes innovadors. A l'efecte d'aquesta convocatòria, es considerarà innovador:
  – projectes empresarials que oferisquen alguna novetat o millora sobre productes o serveis existents
  – activitats empresarials o professionals en les quals es detecte una falta d'oferta en el territori on la persona treballadora autònoma vaja a prestar serveis.
  – idees de negoci, en sectors madurs, que donen resposta a necessitats no cobertes.

  Sol·licitants
  Persones desocupades que es constituïsquen en personal treballador autònom o per compte propi.

  Termini de presentació
  Finalitza el  1 d'octubre de 2019. Amb caràcter addicional a aquest termini general, les sol·licituds hauran de presentar-se en el termini de dos mesos des de la data d'inici que conste en la Declaració d'Alta en el Cens d'Obligats Tributaris. (DOGV núm. 8480 de 06/02/2019).

  Enllaç procediment GVA

  Ajudes per a assistències tècniques a cooperatives i societats laborals per a l'exercici 2019. 
  Subvencions dirigides a la prestació d'assistència tècnica, en alguna de les modalitats que s'indiquen a continuació, a cooperatives i societats laborals o a entitats associatives de cooperatives i societats laborals valencianes.

  Sol·licitants
  Les cooperatives de treball associat i societats laborals.

  Termini de presentació
  El termini de presentació de sol·licituds serà des del 28 de Gener de 2019 fins al 29 de Març de 2019, tots dos inclosos

  Enllaç procediment GVA

  Ajudes per a la constitució d'una nova cooperativa o societat laboral per a l'exercici 2019.
  Subvencions destinades a la constitució d'una nova cooperativa o societat laboral, sempre que compte, almenys amb dues persones sòcies treballadores o de treball efectivament incorporades a aquesta.

  Sol·licitants
  Les noves cooperatives o societats laborals constituïdes durant el segon semestre de l'any 2017, o l'any 2018 amb anterioritat a la presentació de la corresponent sol·licitud, sempre que, en la data de la sol·licitud, es mantinga en actiu efectivament incorporades a la prestació laboral almenys a dues persones sòcies treballadores o de treball.

  Termini de presentació
  El termini de presentació de sol·licituds serà des del 28 de Gener de 2019 fins al 12 de Juliol de 2019, tots dos inclosos

  Enllaç procediment GVA

  Ajudes per a la incorporació d'aturats com a socis treballadors o socis de treball a cooperatives i societats laborals per a l'exercici 2019
  Subvencions dirigides a fomentar la incorporació, amb caràcter indefinit i en centres de treball situats en el territori de la Comunitat Valenciana, com a socis treballadors o de treball, en cooperatives i societats laborals, preexistents o de nova constitució, d'aturats i de treballadors amb contracte de treball de caràcter temporal en la mateixa cooperativa o societat laboral en la qual s'integren com a socis.

  En concret, en l'exercici 2019 aqueixa incorporació serà subvencionable sempre que s'haja produït efectivament durant en l'exercici 2019 fins al dia de la sol·licitud inclusivament, o haja tingut lloc en els cinc últims mesos de l'exercici 2018.

  Sol·licitants
  Podran acollir-se a aquestes ajudes les cooperatives i societats laborals, preexistents o de nova constitució, per a l'actuació d'incorporació, amb caràcter indefinit i en centres de treball situats en el territori de la Comunitat Valenciana, com a socis treballadors o socis de treball, d'aturats o de treballadors amb contracte de treball de caràcter temporal en la mateixa cooperativa o societat laboral en la qual s'integren com a socis, sempre que complisquen els requisits que s'indiquen a continuació.

  Termini de presentació
  El termini de presentació de sol·licituds serà des del 28 de Gener de 2019 fins al 31 de Juliol de 2019, tots dos inclosos 

  Enllaç procediment GVA

  Ajudes per a la realització d'inversions en cooperatives i societats laborals per a l'exercici 2019
  Subvencions destinades a la realització d'inversions en cooperatives i societats laborals, a fi de donar suport al desenvolupament de projectes de creació i modernització de les empreses d'economia social, per mitjà d'una millora de la seua competitivitat, i de facilitar la seua consolidació.

  En concret podrà ser objecte de subvenció la realització d'inversions en actius fixos i immobilitzat, en operacions d'adquisició de la propietat dels béns específicament afectes a la realització de l'objecte social de l'entitat de conformitat amb els estatuts socials vigents en la data de presentació de la sol·licitud, que contribuïsquen a la creació, consolidació o millora de la competitivitat de cooperatives i societats laborals que acrediten un increment net dels llocs de treball corresponents a persones sòcies treballadores o de treball o a persones treballadores amb contracte indefinit en els últims 36 mesos anteriors a la data de la presentació de la sol·licitud.

  Sol·licitants
  Podran sol·licitar aquestes ajudes (sempre que complisquen els requisits que s'indiquen en l'apartat corresponent):
  – Les cooperatives i les societats laborals que acrediten un increment net dels llocs de treball corresponents a persones sòcies treballadores o de treball en els 36 mesos immediatament anteriors a la data de presentació de la sol·licitud, i hauran de resultar necessàries per a la seua posada en funcionament o ampliació, així com per a la incorporació de noves tecnologies de la informació i les comunicacions.
  – Les cooperatives amb persones sòcies treballadores o de treball i les societats laborals que, en el mateix període de 36 mesos, acrediten un increment net del nombre de persones treballadores no sòcies amb contracte indefinit, sempre que els contractes corresponents a aquestes persones treballadores tinguen data anterior en tres o més mesos a la data en què es presente la sol·licitud d'ajuda.

  Termini de presentació
  El termini de presentació de sol·licituds serà des del 28 de Gener de 2019 fins al 29 de Març de 2019, tots dos inclosos, excepte les destinades a les obres a què es refereix l'article 16.4.g) de l'Ordre 23/2016, per a les quals podran presentar-se sol·licituds fins al 28 de Febrer de 2019, inclusivament

  Enllaç procediment GVA

   

  Font: Cambra d'Alacant

   

  --------------

  La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment al que es refereix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. La *AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que aquesta informació siga de la seua utilitat.

  Més informació
 • 19 febrer 2019
  L'AGÈNCIA AFIC DE L'AJUNTAMENT DE SILLA POSA EN MARXA L'ESCOLA DE COMERÇ DE 2019

  DIA: 5 de març de 2019
  HORA: 15 - 17 hores
  LLOC: Saló de Plens
  *Es requereix inscripció prèvia*

  Seguint amb la línea de trreball de poder oferir una formació contínua als comerços de la localitat, l'Agència AFIC de l'Ajuntament de Silla posa en marxa l'Escola de Comerç per a l'any 2019.

  L'Agència AFIC és un servei d'aDES que ofereix un assessorament i suport tècnic, a tots els comerciants i emprenedors de la localitat.

  El proper 5 de març s'impartirà el taller "Nova eina de màrqueting per al comerç: WhatsApp" on aprendrem a conéixer les característiques i avantatges/desavantatges de Whatsapp i la seua competència (*Line, Telegram, *Wechat i *Snapchat), descobrirem el seu funcionament i com usar-lo per a complir amb la Llei de Protecció de Dades de Carácter General, conéixerem les diferències entre grups i llistes de difusió i entendrem la importància de tindre una estratègia definida. A més de la teoria veurem exemples i realitzarem exercicis pràctics.

  Més informació

  aDES- Agencia de Desenvolupament Econòmic de Silla
  C/ Llibertat, 2 · 961219795 · ades@silla.es

   

  Més informació
 • 19 febrer 2019
  Silla. Escola de comerç 2019.

  DIA: 5 de març de 2019 HORA: 15 - 17 hores LLOC: Saló de Plens *Es requereix inscripció prèvia* Seguint amb la línea de trreball de poder oferir una formació contínua als comerços de la localitat, l'Agència AFIC de l'Ajuntament de Silla posa en marxa l'Escola de Comerç per a l'any 2019. L'Agència AFIC és un servei d'aDES que ofereix un assessorament i suport tècnic, a tots els comerciants i emprenedors de la localitat. El proper 5 de març s'impartirà el taller "Nova eina de màrqueting per al comerç: WhatsApp" on aprendrem a conéixer les característiques i avantatges/desavantatges de Whatsapp i la seua competència (*Line, Telegram, *Wechat i *Snapchat), descobrirem el seu funcionament i com usar-lo per a complir amb la Llei de Protecció de Dades de Carácter General, conéixerem les diferències entre grups i llistes de difusió i entendrem la importància de tindre una estratègia definida. A més de la teoria veurem exemples i realitzarem exercicis pràctics. Més informació aDES- Agencia de Desenvolupament Econòmic de Silla C/ Llibertat, 2 · 961219795 · ades@silla.es

  Més informació
 • 18 febrer 2019
  MERCA COLE

  Arranca el Merca Cole, campanya que tracta de mostrar al públic infantil la necessitat de mantindre una Dieta Mediterrània sana i saludable, i li permet descobrint les bondats i la gran importància que el Mercat de Novelda té per a tota la població.

  Seguim pensant que la promoció de l'oferta comercial del municipi, és un dels pilars sobre els que s'assenta l'actividad de la nostra Regidoria, i que els xiquets i xiquetes que enguany fan 4t de Primària, prompte seran consumidors amb una excel·lent formació en nutrició, i sabran distinguir els valors de proximitat i qualitat del nostre Mercat.

  Enguany tornaran a participar més de 300 alumnes. L'activitat començarà el proper 7 de març i finalitzarà el 7 de maig.

  En ella descobriran aspectes importants sobre els aliments, així com numeroses curiositats a càrrec del monitor que dirigeix l'activitat.

  Primerament recorreran els punts de venda de tota la piràmide alimentària, per a continuar amb posterioritat amb un joc en el que els participants interactúen amb els propis comerciants. L'activitat finalitza amb un desdejuni saludable elaborat pels propis alumnes.

  Des de la Regidoria volem agraïr la participació de tota la Comunitat educativa de Novelda per la seua participació i aposta pel Merca Cole, i també la generosa labor i implicació en l'activitat dels venedors del Mercat.

  Més informació
 • 18 febrer 2019
  BASES REGULADORES PROCEDIMENT SELECCIÓ PARADES MERCAT EXTRAORDINARI ARTESANAL SETMANA SANTA I PONT 1 DE MAIG 2019
  Més informació
 • 18 febrer 2019
  Jornada Fem empresa a Benissa

  El pròxim divendres 22 de febrer el Conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, visitarà Benissa, incloent-hi en la seua visita, les obres de millora, modernització i dotació d'infraestructures i serveis fetes en el Polígon Industrial La Pedrera, gràcies a una subvenció de l'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial) i l'Ajuntament de Benissa amb un pressupost total de 526.893,72 euros.

  A les 18.30 hores es farà un acte públic institucional amb la jornada "FEM EMPRESA" en les instal·lacions de Benissa Impuls del Polígon dirigit a pimes, empreses i indústries, als quals aprofitem per a convidar-vos a assistir.

  També de 12.00 a 13.30 h del 22 de febrer, aprofitant la visita del Conseller, potser alguns de vosaltres voldríeu que visitarà les vostres instal·lacions, pel que, en cas que siga així, ens ho comuniqueu a AFIC-Creama Benissa al 965732100 o a l'e-mail jribes@creama.org, per coordinar la visita.

  Més informació
 • 18 febrer 2019
  EL CDT, ORGANITZA A ELDA UN CURS DE PERFECCIONAMENT DE TALL DE PERNIL I EMPLATATS PER A TRABAJADORES/AS DEL SECTOR TURÍSTIC I HOSTALER

  El CDT d'Alacant, en col·laboració amb IDELSA, organitza a Elda un curs  sobre perfeccionament del tall de pernil

  CDT Interior d'Alacant ja ha tret la seua programació per al primer semestre d'enguany 2019, que inclou la realització de dos cursos a Elda, en col·laboració amb IDELSA. Estos cursos són de formació gratuïta cofinançada pel Fons Social Europeu.

  El primer dels cursos, "Perfeccionamiento del tall del pernil i emplatados" té una duració de 8 hores, dividides en dos dies en horari de vesprada, de 16:30 a 20:30 hores, el dimarts 26 i dimecres 27 de febrer. Este curs està dirigit a treballadors i treballadores en actiu y/o fixos discontinus del sector turístico  i hostaler, tant si treballen en cuina com en barra o sala. L'objectiu del curs és aprendre una metodologia que garantisca el màxim rendiment de la peça i corregir possibles vicis, per la qual cosa un requisit per a participar és tindre experiència en el tall del pernil. El curso se realitzaran en la sala d'actes del Centre Cívic i Juvenil, i per a inscriure's les persones interessades han de fer-ho a través de la Secretaria Virtual de la pàgina web del CDT: www.cdt.gva.es

   

  --------------

  La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment a què es referix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. L'AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que esta informació siga de la seua utilitat

   

   

  Més informació
 • 18 febrer 2019
  EL TEU COMERÇ AL CARRER


   

  El núcli urbà de Moraira es prepara per EL TEU COMERÇ AL CARRER , que tindrà lloc aquest dissabte, 23 de febrer, 12 serán els establiments associats a AECO, distribuïts per distints carrers del nucli urbà de Moraira, Dr Calataiud, Barranquet, església, plaça Tresmall . Entre els establiments participants es troben botigues de moda, complements, moda infantil, articles per a la llar, llenceria i gastronomia, que oferiran descomptes exclusius només eixe dia.


   

   

  Més informació
 • 16 febrer 2019
  ACTES DEL DIA MUNDIAL DE L'ENERGIA A BENISSA

  Durant aquest matí de dissabte, en la Plaça Rei Jaume I, va albergar la fira exposició amb motiu dels actes programats per a commemorar el “Dia Mundial de l'Energia”. En ella van participar 5 empreses locals (Agrícola Ivars, Ecopellet Benissa, Motos Benissa, Opel Marina Motor i Tallers Ginestar) que oferien i explicaven els beneficis dels seus productes ecològics a les persones que els van visitar. Aquesta activitat va ser el colofó a les activitats organitzades per al “Dia Mundial de l'Energia”, que es van iniciar en el matí del dijous 14 de febrer, en l'IES Josep Iborra amb la xarrada informativa per a conscienciar a l'alumnat dels avantatges d'utilitzar energies alternatives, així com una demostració de com funcionen els vehicles elèctrics.

  Més informació
 • 15 febrer 2019
  L'AFIC DE L'AJUNTAMENT D'ELDA LIDERA EL RÁNKING DE LES MILLORS AGÈNCIES DE COMERÇ DE LA COMUNITAT VALENCIANA

  L'oficina de Comerç AFIC de l'Ajuntament d'Elda s'ha situat durant 2018 en el primer lloc del ránking d'activitat entre els 96 Departaments municipals de Comerç que componen la Xarxa d'Agències municipals per al Foment de la Innonvació Comercial de la Comunitat Valenciana.

  Cal destacar que, durant l'exercici del passat any, la AFIC d'Elda va realitzar un total de 1.213 serveis especialitzats en comerç, dirigits especialment a l'assessorament d'empreses comercials, emprenedors de comerç, associacions de comerciants del municipi i a la pròpia administració local.

  Entre l'activitat realitzada per la AFIC destaquen els 726 serveis prestats a comerciants sobre tràmits administratius, normativa comercial o vendes promocionals, entre altres. A més, també ha prestat 48 assessoraments a emprenedors de comerç per mitjà de la realització de plans de viabilitat personalitzats, estudis d'ubicació dels seus establiments i gestió d'ajudes públiques, que s'uneixen a les 193 ocasions en les quals ha facilitat informació tècnica a establiments del sector restauració i serveis, o les 173 vegades a la pròpia administració local.

  Quant al foment de l'associacionisme comercial, a través de la AFIC s'ha mantingut un contacte directe amb les Associacions de Comerciants locals per mitjà de 73 reunions i taules de treball específiques per a la coordinació de qüestions sobre novetats normatives, horaris comercials o actuacions promocionals.

  D'altra banda, Elda també va posar en marxa durant 2018 un total de 25 iniciatives de dinamització i animació comercial, entre les quals destaquen el desenvolupament d'esdeveniments comercials específics com la Fira de Comerç Medieval, la Fira del Vi ‘Winecanting’, la Fira de la Immaculada, la celebració de la Fira de Comerç d'Elda ‘Firelda’, o les campanyes de promoció desenvolupades en els mercats municipals, com a ‘Cuina de Mercat *Jr.’, ‘Els Mercacoles’, o els ‘Tallers de Consum responsable’. De la mateixa manera, es van realitzar accions publicitàries corporatives per al foment del comerç local i dels mercats municipals de la ciutat, així com la renovació de la imatge gràfica del Mercat de San Francisc de Sales.

  Específicament, s'han realitzat cinc tallers formatius pràctics dirigits a comerciants, que van comptar amb un bon acolliment per part del comerç local. Així mateix, es va elaborar un Estudi Tècnic Comercial per a la dinamització de l'eix comercial de l'avinguda Alfons XIII i el seu entorn amb el suport de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, que s'uneix a l'inici del projecte d'ampliació del Mapa electrònic del Comerç de proximitat d'Elda, realitzat amb el suport de dos tècnics adscrits al programa EMCUJU del Servef, a través del qual es van censar i van posar a la disposició dels consumidors 487 nous establiments eldenses.

  Cal recordar que la AFIC de l'Ajuntament d'Elda està certificada per la Conselleria d'Economia, comptant amb el distintiu de ‘AFIC acreditada per la Generalitat’, la qual cosa a més de certificar la correcta prestació dels serveis que s'ofereixen, permet a l'Ajuntament continuar comptant amb accés a ajudes autonòmiques en matèria de comerç, que en 2018 van suposar un suport de 32.237 euros.

  En l'exercici 2017 la AFIC de l'Ajuntament d'Elda es va situar en el nové lloc del ránking, reconeixement, que el Regidor de Comerç Vicente Deltell, va rebre el passat 27 de novembre de mans del Director General de Comerç i Consum Natxo Costa, a l'entorn del VI Congrés Intermunicipal de la Xarxa AFIC celebrat a Alzira.

   

  --------------

  La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment al que es refereix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. La AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que aquesta informació siga de la seua utilitat.

  Més informació

 • Pàgina 5 de 462

 • Mostrant del 81 fins al 100 d'un total de 9240 registres

T'interessa

Ajudes 2018

Retailcheck

Novetats del portal

Canal YouTube Afic

Consultes on-line

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Seguix-mos a Twitter

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actualitat Xarxa Afic

 • ©2019 Generalitat Valenciana.
 • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
 • El portal del comerç sostenible