El portal del comerciant

Noticies

 • 02 setembre 2020
  AYUDAS A PYMES, MICROPYME, AUTÓNOMOS Y PROFESIONALES CON DESTINO A MINIMIZAR EL IMPACTO ECONÓMICO PRODUCIDO A CONSECUENCIA DEL COVID 19.

  ACCESO A LAS BASES. PINCHA AUI-->https://datos.portaldelcomerciante.com/userfiles/160/160/file/BASES_REGULADORAS_YCONVOCATORIA_PARA_LA_CONCESION_DE_SUBVENCIONES_DESTINADAS_A_APOYAR_A_PYMES_DEFINITIVA.pdf

  IMPRESOS:

  SOLICITUD-->https://datos.portaldelcomerciante.com/userfiles/160/160/file/Solicitud__ANEXO_I_%281%29.pdf

  MANTENIMIENTO DE TERCEROS-->https://datos.portaldelcomerciante.com/userfiles/160/160/file/MANTENIMIENTO_DE_TERCEROS__ANEXO_II_%282%29.pdf

  MEMORIA JUSTIFICATIVA-->https://datos.portaldelcomerciante.com/userfiles/160/160/file/MEMORIA_JUSTIFICATIVA_DE_LOS_GASTOS_EFECTUADOS__ANEXO_III_.pdf

  DECLARACION RESPONSABLE-->https://datos.portaldelcomerciante.com/userfiles/160/160/file/Declaracion_Responsable__ANEXO_IV_.pdf

  Més informació
 • 01 setembre 2020
  Convocatòria de subvencions destinades al foment de la creació i consolidació del comerç 2020.
  Més informació
 • 01 setembre 2020
  Creama Pedreguer informa d'un nou taller: Com fer un Canvas? Connecta amb els teus clients, adreçat al teixit empresarial de Pedreguer

  Amb aquest taller es pretén ajudar al teixit empresarial de Pedreguer en la definició del seu client ideal i la millor estratègia de captació, retenció i fidelització.

  El taller, que tindrà lloc a Pedreguer el 8 i 10 de setembre a la Casa de Cultura, des de les 15.00 fins a les 17.00 hores, està dirigit a empresaris, comerciants i emprenedors.

  S'haurà de fer inscripció prèvia per controlar l'aforament i poder garantir la mesures sanitàries de seguretat.

  Inscripcions gratuïtes: adl-pedreguer@creama.org- 966457294

  Més informació
 • 01 setembre 2020
  Edicte BOPB de l'Excel·lentíssim Ajuntament de Sagunt per la qual es convoquen subvencions per a la realització d'activitats de promoció comercial dirigides a la dinamització del comerç local 2020
  Més informació
 • 01 setembre 2020
  Alcoi ja té aprovat el seu Pla d'Emergències

  L'Ajuntament ja ha aprovat definitivament el Pla Territorial d'Emergències d'Alcoi. El pla es va votar el passat mes de juliol amb el vot afirmatiu unànime de tota la corporació en el ple municipal després d'estar en exposició pública durant un mes, on els diferents grups polítics i altres entitats socials van poder fer les al·legacions corresponents. De tota manera s'ha de tindre en compte que aquest pla és un document en continua revisió i actualització.

  El Departament d’Emergències i Protecció Civil de l'Ajuntament d'Alcoi ha elaborat aquest nou Pla Territorial, seguint les directrius del Pla Territorial d’Emergències de la Comunitat Valenciana i sota la supervisió dels tècnics de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. Aquest és el pas previ perquè aquest pla siga homologat per la Comissió de Protecció Civil de la Comunitat Valenciana.

  Recordem que aquest document estableix quina ha de ser l’organització general en resposta a les situacions de riscos col·lectius greus i assenyala els mecanismes per a la mobilització dels recursos humans i materials necessaris per a la protecció de les persones, els béns i el medi ambient, així com la forma que aquests recursos s’organitzen amb l'objectiu principal de minimitzar les conseqüències davant d’incendis, nevades, inundacions, accidents, terratrémols i d’altres que poden afectar a Alcoi. També recull un conjunt de tècniques i accions prèviament organitzades i planificades, dirigides a evitar, reduir o corregir els danys causats a persones i béns en situacions de risc o emergència, marcant unes pautes d'actuació que asseguren una millor eficiència en les decisions que s'han de prendre en aquestes situacions.

  El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, explica que "el pla d'emergències ens permet fer front a les contingències que ocórreguen, tant les naturals a causa d'incendis, nevades i inundacions o terratrémols, per exemple, com les causades per accidents, preparant-nos per a protegir els nostres ciutadans i el nostre entorn de la millora manera possible. El document ha comptat amb una àmplia participació en la seua elaboració i ha estat aprovat per unanimitat, a banda de què parlem d'un document sempre viu, sent actualitzat i millorat constantment per a adaptar-lo a les noves situacions que ens toque viure".

  Més informació
 • 01 setembre 2020
  Campanya de l´ Abonament Escolar

  Campanya creada amb l'objectiu d'ajudar a les famílies amb fills i filles en edat escolar i, d'altra banda, impulsar que el nombre més gran de vendes de material destinat a l'inici del curs escolar es realitze en els comerços d'Altea.

  Més informació
 • 01 setembre 2020
  Ja ha començat la campanya de control de la processionària del pi

  Durant aquest estiu l'empresa adjudicatària del control de plagues a la ciutat, LOKIMICA S.A., ha dut a terme actuacions per al control de processionària del pi. Han col·locat un total de 26 paranys de feromones en diferents llocs d'Alcoi. També realitzaran a l'octubre i novembre, actuacions preventives i de control en les zones municipals amb presència de pins.

  El parany massiu consisteix en la col·locació de paranys amb la feromona sintètica (PITYOLURE) com a esquer amb la finalitat de capturar el nombre més gran possible de mascles de processionària (Thaumetopea pityocampa) en la seua fase de papallona i així reduir la probabilitat de trobada entre mascles i femelles. D'aquesta manera es pot aconseguir una disminució molt significativa del nombre de femelles fecundades. És imprescindible realitzar el parany massiu tots els anys sense interrupció per a aconseguir mantenir la població a nivells baixos. LOKIMICA realitza el parany massiu a Alcoi des de l'any 2004.

  En concret els paranys van ser distribuïts de la següent manera:

  Parc zona Nord: 1 parany.

  Parc Cantagallet: 2 paranys.

  Recinte firal i pista BMX: 2 paranys.

  Glorieta: 2 paranys.

  Cementeri: 2 paranys.

  Poliesportiu Francisco Laporta: 4 paranys.

  Parc Romeral i voltants: 1 parany.

  Poliesportiu Caramanxel: 2 paranys.

  Zona enjardinada *Caramanxel: 2 paranys.

  Voltants depòsit de detinguts carrer Casa blanca: 2 paranys.

  Gormaget: 1 parany.

  Piscina Municipal: 3 paranys.

  Al voltant del barri de laFont Dolça: 2 paranys.

  Recordem que el cicle biològic de la processionària és sempre el mateix, sol començar a l'estiu, que és quan copulen i posen els ous. A la tardor ixen les larves que mengen les fulles dels pins i es refugien en bosses. Després les erugues baixen dels arbres i en fila van buscant un lloc on enterrar-se. Es transformen en crisàlides en el subsòl i naix la papallona, repetint-se el cicle. Per a dur a terme aquest control es col·loca un parany per hectàrea preferentment en zones de vora de la pineda i abans de l'inici del període de vol, que sol començar entre els mesos de juliol a setembre, depenent del clima de la zona. Com que la duració de la feromona abasta àmpliament aquest període, en els punts abans esmentats es van col·locar els paranys corresponents a mitjan mes de juliol.

  El recomanable és fer ús de paranys amb feromones per a capturar als mascles. Ja que cada mascle que mor és entre 500 i 1.000 erugues menys Gràcies a aquestes actuacions l'any passat es va evitar la presència de més de 200.000 erugues. Si es fa durant anys baixa molt el nivell, encara que l'eliminació total no es pot aconseguir. També és possible atacar la plaga a la tardor, quan l'eruga és xicoteta, en jardins i muntanyes urbanes, on la compatibilitat de la processionària amb l'activitat humana és complicada: no poden enterrar-se tan fàcilment, es perden i acaben en voreres i portals.

  Com s'ha comentat anteriorment, és cada vegada més evident que el futur del control de plagues tant en salut ambiental com en agricultura tendeix a una estratègia racional de control compatible amb el desenvolupament sostenible. La utilització indiscriminada de plaguicides tant al mig urbà com en l'agrícola suposa riscos tant per als ecosistemes com per a les persones que en ells habiten. En aquest sentit, les feromones sintètiques constitueixen un vertader paradigma: la seua gran especificitat i la seua nul·la toxicitat fan que l'ecosistema no veja en absolut alterat l'equilibri.

  El regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, destaca que "és important que la ciutadania sàpia que contra la processionària comencem a actuar a l'estiu de manera preventiva, no esperem a l'hivern quan les erugues baixen dels arbres. Les àrees on s'ha actuat, són espais municipals que inclouen punts de gran afluència de gent. A l'hora de considerar els punts d'actuació s'han atés les peticions de la ciutadania".

  Més informació
 • 31 agost 2020
  Comença la campanya dels pressupostos participatius 2021

  https://youtu.be/Ml0Vhkh5gB8

  Més informació
 • 31 agost 2020
  La regidoria d’Infància i Adolescència organitza un concurs de talents

  El divendres 11 de setembre tindrà lloc a les 19.30 hores un concurs de talents en l'Auditori Amando Blanquer, ubicat en el parc de la Zona Nord. Està destinat a participants de 4 a 14 anys i estarà presentat pel mag i il·lusionista Hugo.

  Podrà participar qualsevol persona d’aquesta edat que vulga ballar, cantar, fer màgia, contar acudits o mostrar qualsevol talent. Es poden fer les inscripcions per WhatsApp enviant el missatge "Inscripció concurs de talents" al 650377781 fins al 9 de setembre. És important recordar que els grups de música hauran de dur el seu propi equip de so.

  El primer premi serà un sopar i quatre entrades de cinema, el segon premi un sopar i el tercer quatre entrades de cinema. En el cas de ser per a un grup el premi de les entrades de cinema, hi haurà per a totes les persones que l’integren.

  «Presentem una activitat dirigida a xiquets i xiquetes, ja que sabem que la infància de la nostra ciutat té molts talents i amb aquest esdeveniment podran mostrar les seues habilitats al món» explica la regidora d’Infància i Adolescència, Aranza de Gracia.

  Més informació
 • 31 agost 2020
  CAMPANYA 20 X 50

  Aquesta campanya té per objecte fomentar la dinamització i promoció del sector comercial i de serveis de la localitat

  En aquesta primera fase s'obri termini perquè els comerços i serveis es puguen adherir. 

  Podran adherir-se a aquesta campanya els comerços, artesans/as, i els negocis de serveis personals de Xirivella que complisquen els següents requisits:

  1.- Estar donats d'alta en el cens d'obligats tributaris mitjançant declaració censal corresponent.

  2.- Estar en possessió de la corresponent Llicència d'obertura, o haver presentat a l'Ajuntament, degudament emplenada, la declaració responsable o comunicació prèvia que li habilita per a l'exercici de l'activitat indicada.

  3.- Estar donat d'alta i al corrent en el pagament de cotitzacions de la Seguretat Social en el règim corresponent.

  4.- Estar al corrent de les obligacions tributàries locals i no mantindre cap deute amb la hisenda municipal.

  L'activitat ha de desenvolupar-se, amb caràcter permanent, en un establiment, instal·lació o local del municipi de Xirivella.

  5.- Pertànyer a alguns dels epígrafs següents:

  GRUP

   

  641

  Comerç al detall de productes alimentosos, begudes i tabac realitzat en establiments permanents

  642

  Comerç al detall de carns i despulles

  643

  Comerç al detall de peixos i altres productes de la pesca

  644

  Comerç al detall de pa, pastisseria, confiteria, etc

  645

  Comerç al detall de vins i begudes de totes classes

  646.8

  Comerç al detall d'articles per a fumadors

  651

  Comerç al detall de productes tèxtils, confecció, calçat, pells i articles de cuir

  652

  Comerç al detall de medicaments i altres productes farmacèutics; articles de drogueria i neteja; perfumeria i cosmètics; productes químics en general; d'herbes i plantes en herbolaris

  653

  Comerç al detall d'articles per a l'equipament de la llar i la construcció

  654

  Comerç al detall de vehicles terrestres, accessoris i peces de recanvi

  656

  Comerç al detall de béns usats com ara mobles, peces i estris ordinaris d'ús domèstic

  657

  Comerç al detall d'instruments musicals, i accessoris

  659

  Un altre comerç al detall

  943

  Consultes i clíniques d'estomatologia i odontologia

  944

  Serveis de naturopatia, acupuntura i altres serveis parasanitaris

  945

  Consultes i clíniques veterinàries

  971

  Bugaderies, tintoreries i serveis similars

  972

  Salons de perruqueria i instituts de bellesa

  973

  Serveis fotogràfics, i serveis de fotocòpies

  975

  Serveis d’emmarcació

  CONVOCATÒRIA

  ANNEX II

  Cal cumplimentar la instància_ANNEX II  i presentar-la al registre de l'ajuntament. 
  RECORDA QUE AL REGISTRE HAS D'ANAR AMB CITA PREVIA
  SI TENS CERTIFICAT DIGITAL FES LA SOL·LICITUD ON-LINE
  https://sede.xirivella.es/ficha-procedimiento/114https://sede.xirivella.es/ficha-procedimiento/111_Instància general

  Més informació
 • 31 agost 2020
  A partir de l’1 de setembre al Centre d’Esports es poden renovar els carnets d’abonats a les instal·lacions esportives municipals

  En una campanya que arranca marcada per la Covid 19, demà dimarts 1 de setembre, comença la temporada d'ús de les instal·lacions esportives municipals amb la novetat de la reducció d'un 50% de l'import del carnet d’abonat per a tots aquells esportistes que tingueren el carnet la temporada anterior i el renoven per aquesta per a compensar tot el temps que no van poden utilitzar les instal·lacions a causa de la pandèmia.

  El carnet d'abonat a les instal·lacions esportives municipals es podrà renovar en el Centre d’Esports en horari d'oficina. Els preus de les diferents modalitats estan recollits en l'ordenança de preus públics, seran els mateixos que en temporades anteriors.

  Les persones amb carnet d'abonat gaudeixen dels següents drets durant la temporada esportiva, tal com queda explicat en l’ordenança:

  • Accés mitjançant la presentació obligatòria del carnet d'abonat a les Instal·lacions Esportives Municipals que tinguen establit preu públic.

  • La utilització de la pista d'atletisme, sala d'arts marcials, sala multiusos, galeria de tir amb arc, rocòdrom, pistes poliesportives, camps de futbol i pavellons municipals sempre que els usuaris pertanguen a clubs i/o entitats esportives que participen en competicions de caràcter oficial organitzades per les corresponents Federacions esportives, o en el seu cas participen en competicions d'àmbit local o comarcal reconegudes per l'Ajuntament i que fins i tot no tenint caràcter oficial són organitzades per Associacions legalment constituïdes. En el cas de camps de futbol, pistes i pavellons aquesta utilització quedarà limitada als partits i entrenaments oficials. Qualsevol altra utilització per entitats o particulars haurà de ser autoritzada expressament per la Regidoria d'Esports que valorarà si no ha de liquidar el preu públic que corresponga.

  • La reducció en el preu públic de determinades instal·lacions esportives com a pistes de tennis, pistes d'esquaix, pistes de pàdel i sala de musculació.

  • La gratuïtat en la matrícula per a l'alta com a abonat de les instal·lacions del Complex Esportiu Municipal “Eduardo Latorre”.

  • La reducció en la quota de determinats preus públics del Complex Esportiu Municipal “Eduardo Latorre”.

  • La utilització de vestuaris i dutxes, així com aquells altres serveis, d'acord amb normatives en particular, que puga considerar la Regidoria d'Esports i que en el seu moment anuncie oportunament. És obligatori per els esportistes que participen en les lligues tant a nivell local, com autonòmic o nacional. Estan exempts els esportistes d’elit.

  A més aconseguiran descomptes en diferents establiments d’Alcoi presentant el carnet d’instal·lacions esportives.

  RECORDATORI ALS CLUBS ESPORTIUS

  El Centre d’Esports ha redactat una sèrie de normes d’ús i comportament dins de les instal·lacions esportives municipals que ha per correu electrònic a tots els clubs.

  A més han reforçat la cartelleria i col·locat dispensadors de gel hidroalcohòlic per tot el Francisco Laporta i s'aniran col·locant en els pròxims dies en la resta d'instal·lacions

  Entre les normes que recorden en aquesta carta expliquen que no es podrà accedir a les instal·lacions esportives en el cas de presentar símptomes compatibles amb el Covid-19. De la mateixa manera, no poden accedir a les instal·lacions esportives aquelles persones que es trobe en període de quarantena o aïllament preventiu.

  Ús obligatori de màscara en tot el recinte poliesportiu, abans i després de la pràctica esportiva, així com en els moments de descans, entrades i eixides a l'espai esportiu, en els vestuaris i en altres casos en els quals no s'està practicant esport.

  Higiene de mans de manera freqüent de totes les persones que es troben realitzant pràctica esportiva, així com personal auxiliar dels clubs i entitats.

  Guardar distància interpersonal de seguretat de, com a mínim, 1,5 metres.

  Desinfecció de tot el material, siga o no esportiu, després de la seua utilització.

  Únicament pot entrar i romandre una persona en el magatzem on es guarda el material esportiu dels clubs i entitats. Si un monitor vol recollir el material del seu club i ja es troba una persona dins del magatzem, haurà d'esperar que isca del mateix per a poder entrar i recollir el seu material esportiu.

  Parar atenció a les senyalitzacions que es troben en els espais esportius, així com a les indicacions del personal treballador de les instal·lacions esportives.

  A més d'aquestes indicacions, s'haurà de parar atenció a la normativa que es trobe vigent en tot moment, així com a les normes reguladores especials que emeten les federacions esportives.

  Més informació
 • 28 agost 2020
  Inici 2a fase de la Campanya Queda't a Ontinyent. Compra a casa"

  L’Ajuntament d’Ontinyent traurà a la venda el proper dimarts 1 de setembre la segona tanda dels xecs consum “Tornem Junts”, inclosos a la campanya "Queda’t a Ontinyent. Compra a casa" per la reactivació econòmica local. Es tracta de 400.000 euros en xecs que s’afegeixen als 600.000 que es van posar en circulació a la primera tanda, i que com a l’ocasió anterior, tindran un cost per als compradors de la meitat del seu valor nominal.

  El regidor de Promoció Econòmica, Pablo Úbeda recordava la bona acollida que va tenir la iniciativa a la primera fase, i destacava que en aquesta segona es comptarà amb 106 nous establiments participants, que afegits als que ja ho van fer en l’ocasió anterior, permetran comptar amb 313 llocs on gastar els xecs, que es podran adquirir a través del web www.quedataontinyent.com.

  Els xecs es poden adquirir al preu de 10,25,50 i 100 euros, i permetran gastar pel doble del seu preu (20,50,100 i 200 euros) fins al 15 de novembre, independentment si la compra s'ha realitzat a la primera fase o a la segona. A més, en aquesta segona fase sols podran adquirir xecs aquelles persones que no ho hagen fet a la primera fase o aquelles que han adquirit xecs per un valor inferior a 100 euros podran adquirir-ne de nou fins a arribar al màxim.

  Més informació
 • 27 agost 2020
  Pedreguer encetarà una campanya 'Rasca i guanya' per a dinamitzar el seu teixit empresarial

  Esta campanya és un Rasca i Guanya, que a Pedreguer anirà, segons comenta la Regidora de Comerç, Noèlia Miralles, "un pas més enllà, no sols per la quantitat de pressupost a destinar, uns 40.000 €, sinó perquè l’ACEP també obsequiarà a les persones que participen, fent les compres a les empreses de Pedreguer adherides a l’associació".

  Així, consumir a Pedreguer serà molt avantatjós pels descomptes que la clientela podrà aconseguir per a adquirir productes o serveis de diferents negocis del municipi.

  L’Ajuntament de Pedreguer, des de la Regidoria d'Ocupació i Comerç i a través de l’AFIC-Creama i amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Pedreguer (ACEP), amb el suport de la Conselleria de Comerç, llança esta nova campanya de “Rasca i Guanya” per reactivar l’economia local incentivant el consum a Pedreguer.

  Per a les empreses que vulguen participar en esta actuació promocional s’obrirà un termini d’inscripció de 10 dies hàbils, a partir del dia de publicació de les bases en el tauló digital de l'Ajuntament i en les web municipals www.pedreguer.es i www.pedreguer.portaldelcomerciante.com.

  Bases campanya (data publicació 31/08/2020)

  Sol.licitud campanya promoció teixit empresarial RASCA I GUANYA de Pedreguer

  Més informació
 • 25 agost 2020
  ÚLTIMS DIES PER A ADHERIR-SE A LA CAMPANYA DE DINAMITZACIÓ "TU VALS PER REACTIVAR LA NOSTRA CIUTAT"
  Més informació
 • 21 agost 2020
  CAMPANYA BOSSES PAPER

  Des de la regidoria de Promoció Econòmica s'ha organitzat aquesta campanya amb la finalitat de donar visibilitat al comerç local, treballant tots sota una imatge unificada que ens done força com a municipi. Per això des de l'Ajuntament es proposa repartir als establiments adherits bosses, grans o menudes, serigrafiades a una cara amb la imatge de "Algemesí ho té tot" deixant lliure l'altra cara perquè pugueu imprimir el vostre logotip o la imatge que preferiu. A més, cap la possibilitat de comprar més bosses amb el preu de compra conjunta

  Més informació
 • 21 agost 2020
  COVID--19 Cartell noves mesures a tindre en compte. Actualitzar 17 d'agost

  DESCARREGAR CARTELL

  Més informació
 • 21 agost 2020
  Llistat provisional d'ajudes municipals al comerç local, persones autònomes i microempreses

  A partir del pròxim dilluns 24 d'agost i fins al divendres 4 de setembre, ambdós inclosos, es podran presentar les al•legacions i esmenes que es consideren per part de les persones interessades.

  Pots consultar els llistats al següent enllaç: https://www.alaquas.org/agenda/18972/0/llistats_provisionals_ajudes_destinades_comerc

  Més informació
 • 19 agost 2020
  RESOLUCIÓ de 17 d'agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per a l'adopció de les mesures establides en l'acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenció enfront de la Covid-19
  Més informació
 • 19 agost 2020
  PRINCIPALS ACTIVITATS REGULADES EN LA NOVA NORMALITAT

  Decret 8/2020, de 13 de juny, del president de la Generalitat, (DOGV de 13 de juny)

  Acord del Consell de 19 de juny, sobre mesures de prevenció enfront de la COVID-19 (DOGV de 20 de juny)

  Acord del Consell de 17 de juliol, sobre mesures de prevenció enfront de la COVID-19 (DOGV de 18 de juliol)

  RESOLUCIÓ de 17 d'agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per a l'adopció de les mesures establides en l'acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenció enfront de la Covid-19.

  INDICACIONS GENERALS

  Qualsevol activitat permesa haurà de desenvolupar-se en condicions de seguretat, mesures de prevenció i higiene, autoprotecció i distanciament social de seguretat, de 1,5 metres

  L'ús de màscara és obligatori per a majors de 6 anys en la via pública, en espais a l'aire lliure i en qualsevol espai tancat d'ús públic o que es trobe obert al públic, Amb l'excepció de:

  • Platges, piscines, espais de natura o esport.
  • Locals d'hosteleria i restauració mentre s'està consumint.
  • Persones amb problemes respiratoris.

  Tots els locals i altres establiments, així com l'equipament, de les activitats permeses hauran de ser periòdicament desinfectats i higienitzats.

  És obligatori l'ús de màscares per a les persones majors de 6 anys en els mitjans de transport públics i privats (incloses motocicletes, ciclomotors i vehicles privats), si els ocupants dels vehicles de turisme no conviuen.

  No es podrà fumar en la via pública o en espai a l'aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal de, almenys 2 metres. Aquesta limitació inclou qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, pipes o assimilats

  Si tens símptomes compatibles amb coronavirus has d'aïllar-te i romandre a casa, telefona al 900 300 555 o sol·licita cita amb el teu centre de salut a través de la web de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública o de l'App GVA CORONAVIRUS.

   

  MESURES DE CARÀCTER SOCIAL

  Es permeten vetlatoris i soterrars amb límit màxim de 25 persones en espais tancats, i de 50 persones si és a l'aire lliure o en la comitiva per a l' acomiadament de la persona difunta.

  Es permet l'assistència a llocs de culte, sempre que no se supere un 75% del seu aforament. Les cerimònies nupcials i altres celebracions religioses podran realitzar-se amb un aforament del 75%.

  Es poden visitar habitatges tutelats, centres residencials de persones amb discapacitat i centres residencials de persones majors. En aquest últim cas preferentment en casos excepcionals.

  És recomanable que les trobades socials es limiten a un màxim de 10 persones i evitar aquells que es produïsquen fora del grup de convivència estable.

  COMERCIO MINORISTA +info

  • El comerç al detall i de prestació de serveis pot obrir els seus locals reduint l'aforament al 75%.
  • Els mercats a l'aire lliure o de venda no sedentària en la via pública (mercats ambulants) han de limitar l'afluència de clients al 75% i assegurar la distància social de metre i mig.
  • Els parcs i centres comercials han de mantenir amb un aforament màxim en els establiments comercials del 75% en totes les seues zones.

  HOSTALERIA i RESTAURACIÓ +info

  • Els locals d'hostaleria i restauració no poden superar el 75% del seu aforament, amb un màxim de 10 persones per taules o agrupació de taules i mantenint una distància mínima de 1,5 metres entre elles.
  • Està permés el consum en la barra sempre que es garantisca una distància mínima de seguretat entre clients o, si escau, grup de clients.
  • Les terrasses dels establiments d'hostaleria i restauració poden acollir reunions de fins a un màxim de 10 persones, ocupant-se fins al 100% del nombre de taules permeses, sempre que mantinguen una distància mínima d'1.5 metres entre taules o agrupacions de taules.
  • S'ha decretat el tancament de discoteques, sales de ball, karaoke i bars de copes amb o sense actuacions musicals en directe.
  • S'ha de procurar el pagament amb targeta o altres mitjans que no supose contacte físic entre dispositius, evitant, sempre que siga possible, l'ús de diners en efectiu.
  • L'ocupació màxima dels serveis serà d'una persona per a espais de fins a 4 metres quadrats. Per a espais de més de quatre metres quadrats que compten amb més d'una cabina o urinari, l'ocupació màxima serà del 50% del nombre de cabines/urinaris que tinga l'estança.

  ÚS DE PLATGES

  Es permet anar a les platges en grups de màxim 15 persones, excepte convivents.

  En les zones d'estada dels usuaris, s'ha d'establir una distribució espacial per a garantir la distància de seguretat d' un mínim metre i mig entre els usuaris mitjançant senyals al terra limitant els espais.

  Tots els objectes personals, com tovalloles, gandules i elements similars, han de romandre dins del perímetre de seguretat de dos metres establert, evitant contacte amb la resta d'usuaris.

  Es recomana que els eixos dels para-sols no s'instal·len a distàncies inferiors de 4 metres.

  Es permet la pràctica d'activitats esportives, professionals o d'esplai, sempre que es puguen desenvolupar individualment i sense contacte físic, permetent mantenir una distància mínima de dos metres entre els participants.

  Es podrà fer ús de les dutxes, serveis i vestuaris limitant l'ocupació a una persona. 

  ALTRES ACTIVITATS AMB LIMITACIÓ D' AFORAMENT O GRUPALS

  CULTURALS

  • Biblioteques i arxius (amb un 75% d'aforament)
  • Museus, sales d'exposicions, visites, activitats culturals i equipaments culturals (sempre que no superen el 75% del seu aforament i amb grups de, màxim, 30 persones.)
  • Cines, teatres, auditoris, circs de carpa, locals i espais similars (fins a un 75% del seu aforament)

  TURISME I NEGOCIS

  Les empreses registrades poden realitzar turisme actiu i de natura en grups limitats de fins a 30 persones.

  Els guies turístics treballaran mitjançant cita prèvia i els grups seran d'un màxim de 20 persones.

  Els hotels i allotjaments turístics ja poden disposar de fins a un 75% de la seua capacitat a les zones comunes.

  Congressos, encontres, reunions de negoci, conferències i esdeveniments sense superar en cap cas el 75% de l'aforament.

  ESPORT I OCI

  Podran realitzar-se els esdeveniments i espectacles esportius que incloguen activitats o modalitats esportives individuals, d'equip i de contacte, no es podrà superar el 75% de l'aforament ordinari, i podran desenvolupar-se amb presència de públic. Podran participar, de manera conjunta, un màxim de 300 persones esportistes.

  A les instal·lacions esportives es podrà realitzar activitat esportiva individual, d'equip i de contacte, sempre que no se supere l'aforament màxim d'una persona usuària per cada 2,25 m² de superfície útil per a l'ús esportiu.

  Es podran utilitzar els vestuaris i les dutxes. Es permeten els Campus esportius, escoles esportives i clínics. Les piscines recreatives no superaran un aforament màxim del 75%, garantint la distància de seguretat i amb horaris per torns.

  Les escoles d'estiu poden realitzar les seues activitats limitant el nombre de participants al 75% del número habitual i fins a un alumnat màxim de 100 en espais tancats i 250 en espai oberts. +info

  Més informació
 • 19 agost 2020
  NOVES MESURES FRONT AL COVID-19

  D'aplicació des del dimarts 18 d'agost i vigents almenys 21 dies:

  No es podrà fumar en la via pública o en espai a l'aire lliure quan no es puga respectar una distància mínima interpersonal de, almenys, 2 metres.

  Aquesta limitació inclou qualsevol altre dispositiu d'inhalació de tabac, pipes d'aigua, pipes o semblants.

  Es tanquen discoteques, sales de ball i bars de copes.

  Els establiments d'hostaleria i restauració podran obrir fins a la 1 h i acollir reunions de 10 persones màxim.

  Tant dins com fora del local haurà de respectar-se la distància interpersonal d'1,5 m.

  En residències i centres sociosanitaris es realitzaran proves PCR a tots els nous ingressos i reingressos.

  Es restringiran les visites a una hora al dia i a una persona per resident.

  Es limitaran al màxim les eixides de les persones residents.

  TENS MÉS INFORMACIÓ en la publicació del Diari Oficial de la Generalitat Valenciana

  http://www.dogv.gva.es/datos/2020/08/18/pdf/2020_6707.pdf

  RECORDA SEGUIR TOTES LES NORMES I SUGGERIMENTS SANITARIS com la reducció de contactes socials, queda sempre amb les mateixes persones, utilitza SEMPRE fora de casa la màscara, desinfecció de mans i superfícies i DISTÀNCIA ENTRE PERSONES, SI NO HO FAS, TU O ALGÚ QUE T'ESTIMES HO PODEU PASSAR MOLT MAL.

  Més informació

 • Pàgina 5 de 561

 • Mostrant del 81 fins al 100 d'un total de 11216 registres

T'interessa

Portal Info Coronavirus GVA

COVID-19. Informació d'interés

Retailcheck

Ajudes

Canal YouTube Afic

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actuacions de la xarxa

Activitats i esdeveniments de la xarxa

 • ©2020 Generalitat Valenciana.
 • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
 • El portal del comerç sostenible