El portal del comerciant

Noticies

 • 15 setembre 2020
  Alcoi destina més de 180.000 euros en ajudes per a fer front a les despeses dels locals de negocis

  A partir de demà ja es podran sol·licitar les noves ajudes per a les pimes, micropimes, autònoms i altres col·lectius professionals subjectes a mutualitats, amb la intenció de minimitzar l'impacte de la Covid-19 en l'economia de la ciutat d'Alcoi. Les ajudes ascendeixen a un total de 186.553 euros i seran de 1.000 euros per a fer front al pagament del lloguer mensual del local del negoci o les despeses dels interessos del préstec d'adquisició dels locals alcoians compresos entre l'1 de març i el 15 d'octubre de 2020. Les ajudes, tramitades per l'Ajuntament i finançades per la Diputació d'Alacant, que s'han publicat hui al BOP, es poden demanar a través de la web municipal a partir del 16 de setembre i fins al 15 d'octubre del 2020.

  Les subvencions s'han de presentar telemàticament a través de https://www.alcoi.org/ca/areas/innovacion/gastos_local.html , i es poden acollir tots aquells negocis que desenvolupen l'activitat econòmica en Alcoi, que hagen suspés l'activitat per l'Estat d'Alarma o en cas d'haver continuat amb l'activitat, tinguen una reducció en la facturació de, almenys, el 50% en els mesos d'abril i maig, o que la facturació no s'haja vist compensada amb la venda telefònica o telemàtica. Entre altres requisits també s'inclou que el sol·licitant es compromet a mantenir l'activitat empresarial durant 6 mesos com a mínim a partir de l'endemà de la presentació de la instància.

  L'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, destaca aquesta nova subvenció dins del pla "Reactiva Alcoi" destinada a ajudar al sector econòmic de la ciutat: "Aquestes noves ajudes permeten donar liquiditat als negocis d'Alcoi en uns moments molt complicats per a tots, evitant tancaments però, també, afavorint el manteniment dels llocs de feina en la ciutat. La nova subvenció de 1.000 euros està destinada a les pimes, micropimes, autònoms i professionals alcoians per a fer front a les despeses dels locals d'aquells negocis afectats per l'Estat d'Alarma, tant per a pagar el lloguer com als interessos del préstec d'adquisició del local. Les noves ajudes, a més a més, són complementàries a les ajudes que l'Ajuntament ja ha atorgat a les micropimes i autònoms, dins del pla local "Reactiva Alcoi", i en les que no serà necessari adjuntar la documentació presentada amb anterioritat facilitant així els tràmits als empresaris i autònoms locals".

  Més informació
 • 14 setembre 2020
  RASCA I GUANYA: Aconsegueix grans descomptes per consumir a Pedreguer durant el mes d'octubre!

  El proper mes d’octubre tindrà lloc a Pedreguer la campanya promocional RASCA I GUANYA per a contribuir amb la reactivació del poble. Fins a 44 empreses locals han volgut acollir-se a la campanya, amb una assignació de 39.600 €, amb 900 € per cadascuna de les empreses participants que es repartiran en 1.900 ‘rasques’ amb premis de 10, 25 i 50 euros.

  La Regidora de Comerç, Noèlia Miralles, ha manifestat que amb aquesta campanya no sols aporta l’Ajuntament de Pedreguer, sinó que també la ciutadania contribueix a reactivar l’economia local, al mateix temps que es beneficia dels descomptes que aconsegueix en adquirir productes o serveis de les 44 empreses de Pedreguer subscrites a la campanya.

  Les empreses participants estan adherides a l’Associació de Comerciants i Empreses de Pedreguer (ACEP) i representen a diferents sectors com ara al comerç, restauració i altres serveis. Amb aquesta promoció, les empreses entregaran als seues clients un rasca i guanya que tindrà un premi consistent en descomptes en qualsevol establiment participant en la campanya per valor de 10€, 25€ o 50€. I, a més a més, l’ACEP dóna una segona oportunitat als rasques sense premi amb un sorteig d’obsequis que realitzarà una vegada finalitzada la campanya.

  Amb aquesta campanya, l’Ajuntament de Pedreguer, des de la Regidoria d'Ocupació i Comerç i a través de l’AFIC-CREAMA i amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i Empresaris de Pedreguer (ACEP), amb el suport de la Conselleria de Comerç, pretenen incentivar el consum local i fomentar l’associacionisme empresarial, així com sensibilitzar a consumidores i consumidors de la importància de mantindre el teixit empresarial local de Pedreguer.

  Per a més informació sobre les bases d'aquesta campanya promocional, així com la llista d’empreses participants, es pot consultar a www.pedreguer.es o a www.pedreguer.portaldelcomerciante.com.

  Llistat empreses participants

   

   

   

  Més informació
 • 14 setembre 2020
  CREAMA POSA EN MARXA EL FOCUS PIME MARINA ALTA 2020 QUE EN AQUESTA EDICIÓ SERÀ EN FORMAT ON-LINE

  Un dels principals objectius d'aquesta macro trobada empresarial és generar sinergies entre els participants afavorint el networking i promoure la coordinació entre les entitats que donen suport a les pimes i els emprenedors. En aquesta edició el tema triat és Impulsant el Comerç de proximitat en la nova normalitat.

  El comerç de proximitat, que abans de la crisi del coronavirus ja vivia un moment de reestructuració, s'ha vist també impactat per aquesta nova situació. La limitació de moviment i la seua proximitat, l'augment del teletreball i la necessitat de consumir productes frescos durant la pandèmia -tancant alternatives com a bars o restaurants- són alguns dels factors que han ajudat a pujar a les botigues de barri. La idea és posar en valor la importància del comerç de proximitat, sobretot aquell que ha estat donant servei en ple confinament.

  El coronavirus canviarà una mica la nostra manera de consumir? Mirarem més cap al local a llarg termini? Encara és ràpid per a saber-ho. Si, com tot apunta, passem a un model en el qual passarem més temps en les llars i amb una major implantació del teletreball, sembla que aquest creixement del comerç de proximitat es mantindrà en el temps. No obstant això, hauran d'enfrontar reptes com el transport de la compra a les llars de manera conjunta entre tots els llocs, així com la transformació digital que els permeta competir amb el comerç electrònic.

  L'esdeveniment es realitzarà en format online, a través de ZOOM. L'assistència és gratuïta prèvia inscripció. Si desitges assistir a les dues sessions, has d'inscriure't en cadascuna d'elles. Les places es reservaran per ordre d'inscripció, que ja es pot realitzar en el següent enllaç:

  https://focuspyme.emprenemjunts.es/?op=14&n=17527

  Una vegada inscrit t'enviarem un enllaç perquè pugues accedir a l'esdeveniment  a través del teu dispositiu connectat a Internet (mòbil, tauleta, ordinador, …).

  Per a més informació pots contactar amb qualsevol de les 8 agències de CREAMA situades a Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos , Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia.

  Més informació
 • 14 setembre 2020
  Alcoi col·loca tres plaques amb el compromís de lluitar contra les violències masclistes

  La Regidoria d'Igualtat ha col·locat un total de tres plaques amb el text "Alcoi, ciutat compromesa contra les violències masclistes" en les principals avingudes d'entrada a la ciutat. Les senyalitzacions de color morat estan situades en l'avinguda d'Elx en l'entrada sud des d'Alacant; a l'entrada nord en el carrer València i en l'entrada des de Banyeres pel barri de Batoi. Les plaques de compromís contra la violència masclista estan dins de les activitats realitzades per l'Ajuntament amb el finançament anual atorgat als municipis a través del Pacte d'Estat per la Violència de Gènere.

  Aquest matí, l'alcalde, Toni Francés, acompanyat dels regidors d'Igualtat i Seguretat i de les tècniques de la regidoria s'ha acostat per veure la senyalització. Des de la regidoria es destaca la importància de visibilitzar una realitat social que segueixen sofrint massa dones al nostre territori. Les plaques són un recordatori i es troben englobades dins de les activitats que, als últims anys, s'han realitzat de manera transversal i coordinada per lluitar contra la violència de gènere.

  L'Ajuntament d'Alcoi ha aprovat el Pla Municipal d'Igualtat, ha ampliat el seu personal, ha realitzat el Protocol Municipal d'Actuació per a lluitar contra la violència de gènere, convenis amb les entitats per l'atenció a les víctimes, activitats de coeducació en els centres o campanyes de sensibilització i formació en l'àmbit cultural com, per exemple, la recentment inaugurada Escola d'Empoderament Mariola. Unes activitats de sensibilització a les que, ara, s'uneixen aquestes tres plaques morades que s'han col·locat reivindicant el compromís de la societat alcoiana de lluitar constantment perquè s'erradique la violència de gènere.

  Més informació
 • 12 setembre 2020
  L'OMIC atén més consultes el primer semestre de l'any que en tot el 2019

  L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor (OMIC) va atendre, en total, més de 1.200 consultes durant els primers mesos de l'any, 500 durant gener, febrer i març; i 700 durant el segon trimestre: abril, maig i juny. La situació d'excepcionalitat que es va viure a Alcoi ha suposat un important augment de consultes respecte al 2019 que va ser de 1.085. Sobre la temàtica de les consultes rebudes en l'OMIC, la majoria han estat motivades per la impossibilitat de compliments de contracte, les cancel·lacions o les reserves a causa de les mesures restrictives adoptades davant la Covid-19, vols, viatges combinats, residències d'estudiants, celebracions, espectacles, quotes mensuals de contractes de tracte successiu, compres en línea o garanties, entre d'altres.

  D'altra banda, hui en el DOCV es publica una subvenció de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball per a l'OMIC d'Alcoi del 80% de l'import presentat. En total, 11.178,58 euros per eines telemàtiques de formació, divulgació i informació al consumidor.

  En el primer semestre del 2020, va haver-hi també 328 reclamacions, una denúncia (en el sector, pell, tèxtil i calçat) i quatre queixes (dos en altres serveis , una en transport i una en pell i calçat). En aquest primer semestre, els efectes de la Covid-19 s'han deixat notar, i destaca, per exemple, l'alt nombre de reclamacions en el sector dels transports amb 30 reclamacions i de les agències de viatges, amb 17 reclamacions respecte a altres anualitats. No obstant això, en les reclamacions segueixen sent també importants els sectors habituals: telefonia amb 158 reclamacions, i el conegut com altres sectors amb 43 més.

  En relació amb la quantia recuperada d'aquestes reclamacions se situa en 38.903 euros, corresponent més de 16.000 euros a la telefonia, més de 7.700 euros a altres serveis, més de 4.000 a viatges o més de 3.200 als transports. Altres sectors en què també s'ha recuperat diners però amb menor quantia són l'electricitat, gas, hostaleria, bancs, electrodomèstics, tèxtil i calçat i vendes per correu.

  Sobre les consultes realitzades durant el segon trimestre, el 80%, van ser telefòniques, un 16% per correu electrònic i només un 4% presencials quan, durant el primer trimestre, la majoria de les consultes, prop del 70%, eren presencials.

  La regidora de Defensa del Ciutadà, Teresa Sanjuan, destaca la importància que ha tingut l'assessorament en temes de consum en una situació com la que s'ha viscut a tot el món a causa del coronavirus: "Davant d'una situació tan excepcional com la que hem tingut amb la Covid-19, les consultes així com les reclamacions dels ciutadans en temes de consum han crescut molt, sobretot, en determinats sectors com els viatges o el transport que no són els habituals de la telefonia o l'electricitat. També des de l'OMIC, per exemple, es va detectar i avisar d'algunes de les estafes que es van produir per telèfon en la ciutat aprofitant el confinament. La tasca de l'Oficina Municipal d'Informació al consumidor ha sigut molt important, superant en sis mesos, el total de les consultes del 2019, i ajudant a tots els ciutadans tant a conéixer els seus drets com a poder exercir-los, recuperant més de 38.000 euros per a les alcoianes i alcoians".

  Més informació
 • 11 setembre 2020
  Finalitza la segona fase de millora en el barri de Els Clots

  Ja han finalitzat les obres de la segona fase de les obres de millora del barri de ‘Els Clots’. Després d'una primera fase als carrers Llibertat i Els Clots, ara s’ha actuat en el carrer que va determinar els tècnics que es podria dur endavant les actuacions amb la subvenció rebuda, els carrers Pintor Laporta, Pare Vitòria, i Llibertat. L'import de l'actuació ha segut de de 132.385 euros i ha aprofitat per a millorar el clavegueram, els embornals, les voreres, l'asfaltat i l'accessibilitat.

  Tal com es va explicar a l’Associació de Veïns i està indicat en el projecte per a adequar el clavegueram i les canalitzacions de l'aigua, al mateix temps que millora les voreres dels carrers afectats, millorant l'accessibilitat en el barri de ‘Els Clots’ es tracta d’una actuació en tres fases, tan sols queda una per acabar.

  Aquesta segona fase l’ha realitzada Aglomerados del Sureste per 132.385 euros. Recordem que les obres de la primera fase de la renovació del clavegueram del barri de Els Clots, van ser adjudicades per 149.719,99 euros, a l'empresa Sigma Infraestructuras SL.

  El clavegueram del barri de Els Clots era probablement una de les xarxes més antigues d'Alcoi on mai s'havia actuat. Un treball d'inspecció amb càmera de vídeo en el clavegueram va indicar que aquest clavegueram té molts anys en ús, i presenta un important estat de deterioració en general, havent-hi juntes obertes en la canonada, trencaments, deterioració i desaparició del material de la part inferior de la canonada de formigó, ensulsiades en diverses zones de la canonada al carrer Llibertat, Pintor Laporta i Pare Vitòria, la qual cosa està provocant fugides d'aigua residual en el terreny de la calçada. A més el paviment presenta clivelles, sots i xicotetes foradades, tenint a més voreres molt estretes.


   

  L’actuació ha consistit en la instal·lació d’un nou clavegueram amb canonada de PVC, realitzant totes les escomeses dels habitatges d'aquests carrers que ara es connecten directament als pous nous. A més han construït una nova xarxa d'aigua potable i d'embornals, a més han construït noves voreres, més àmplies, passant d'1,12 metres a 1,5 metres, amb passos de vianants accessibles. Finalment van fer els treballs de fresat de l'asfalt que hi havia i reasfaltat acabant amb la senyalització horitzontal. Cal ressaltar que l'empresa també ha portat a terme la millora plantejada en l'annex del plec de condicions que consisteix a asfaltar també els trams de carrer Llibertat entre els carrers Oliver i Pare Vitòria, i la reposició de les voreres d'aquest mateix tram.

  L'edil d'Obres i Accessibilitat Universal, Jordi Martínez, explica que «Després de molts anys d’abandonament d’aquest barri estem treballant per millorar-lo de la mà del veïnat. Aquesta actuació millorarà la vida de la gent que viu en aquest barri alcoià, des de l’ajuntament seguirem treballant per millorar la qualitat de vida de tota la ciutadania i tots els barris, ara mateixa estem actuant en el barri de la Sang i pròximament ho farem en Sant Pancraç».

  Més informació
 • 11 setembre 2020
  Subvencions municipals per a autònoms i microempreses-COVID19

  Els beneficiaris obtindran una subvenció directa d'entre 300 i 900 euros, segons el grau d'afectació de la seua activitat derivada de la paràlisi econòmica durant l'estat d'alarma. Podran accedir a aquesta línia de subvencions els autònoms i pimes domiciliats a Xirivella amb menys de 10 treballadors i el volum de negoci dels quals anual no supere el milió d'euros.

  Rebran la màxima subvenció, 900 euros, aquells negocis que es van veure abocats al tancament durant l'estat d'alarma i que operen en un local llogat. Si el local és en propietat, els beneficiaris rebran 600 euros. Per als negocis que van sortejar el tancament però van veure reduïda la seua facturació en un 50% o més, les ajudes disposades són de 500 euros si el local és llogat i 300 si es tracta d'un local en propietat. La quantitat total destinada és de 168.250 euros.

  La concessió de la subvenció s'efectuarà en règim de concurrència competitiva, establint-se com a criteri de valoració la data i hora d'entrada que figuren registrades en la sol·licitud. En cas de no presentar la documentació completa, es considerarà com a data de Registre d'Entrada la de l'última presentació de documents. La concessió d'ajudes es realitzarà fins a esgotar el crèdit disponible.

  La convocatòria i els formularis es poden obtindre en els següents enllaços:

  AJUDES A AUTÒNOMS I MICROEMPRESES: CONVOCATÒRIA

  ANNEX I

  ANNEX II

  ANNEX III

  Fitxa manteniment tercers

  Presentació ÚNICAMENT per seusede electrònica: https://sede.xirivella.es/ficha-procedimiento/116

  Més informació
 • 11 setembre 2020
  El Govern accepta la proposta del PP respecte a retardar la ‘peatonalització’ del carrer Sant Nicolau

  El Govern Municipal ha valorat positivament que el Partit Popular s’haja involucrat en el procés de ‘peatonalització’ del centre d’Alcoi i haja fet les seues propostes que són acceptades, ja que són considerades positives.

  El Partit Popular ha proposat una alternativa, deixant en la primera fase el carre Sant Nicolau en un sentit únic cap a la Zona Alta i desviar el trànsit de baixada per carrer Torre de les Maçanes i de La Casa Blanca cap al Viaducte i la plaça d’Espanya.


   

  «És una bona proposta i l’acceptem, ens alegrem que el Partit Popular se sume al procés de ‘peatonalització’ del centre d’Alcoi que no és un projecte de partit, és un projecte que ha de tirar avant de forma consensuada amb tots els grups i col·lectius», ha explicat el regidor d’Obres i Serveis, Mobilitat Sostenible, Accessibilitat Universal, Jordi Martínez.

  «Aprofitarem aquesta primera fase on se seguirà circulant en el carril de pujada per Sant Nicolau per adequar aparcaments i els accessos per a la segona fase en la qual aquest carrer quede ja només per a vianants», afirma, Martínez.

  Respecte a la proposta del Partit Popular dels horaris de càrrega i descàrrega, aquesta setmana es va mantenir una reunió amb els comerciants i es va decidir consensuar uns horaris d’acord amb tots els sectors implicats.

  «El projecte de peatonalizació del Centre transformarà la nostra ciutat i ha d’estar consensuat. No parlem d’un projecte de Govern, és un projecte de ciutat.», conclou el regidor.

  Més informació
 • 11 setembre 2020
  ONDARA CELEBRARÀ EL “PÀRQUING DAY” DEL 18 AL 27 DE SETEMBRE, LLIGANT AQUEST ESDEVENIMENT A LA SETMANA DE LA MOBILITAT

  Ondara se sumarà, per sisè any consecutiu, al Compromís pel Jardí – Park(ing) Day; un esdeveniment anual que se celebrarà divendres que ve 18 de setembre (es realitza simultàniament en tot el món el tercer divendres de setembre). L’esdeveniment mundial Park(ing) Day suposarà la instal·lació de jardins efímers que ocuparan places d’aparcament per a promoure la jardineria i divulgar els beneficis que la vegetació urbana aporta a la societat. Enguany, a Ondara el Pàrquing Day se celebrarà durant tota una setmana; del 18 al 27 de setembre de 2020, per a donar cabuda a diverses iniciatives.

  En aquesta ocasió, segons ha avançat l’Alcalde d’Ondara i responsable de Promoció Econòmica, José Ramiro, des de l’Ajuntament d’Ondara s’ha creat un recorregut “verd” (que engloba places d’aparcament reconvertides en jardins davant de negocis, amb més intervencions verdes en espais públics emblemàtics del cas urbà) que s’ha decidit unir amb la “Setmana de la Mobilitat”, amb què es pretén conscienciar a la ciutadania que un altre tipus de mobilitat és possible; més amable, pròxima i sostenible; per exemple, per mitjà de l’ús de la bicicleta. Per això, aquesta iniciativa estarà lligada, en aquesta ocasió i a través de la Setmana de la Mobilitat d’Ondara, amb les Vies Segures d’interconnexió dels pobles del Baix Girona; un projecte que serà presentat durant la setmana de celebració del Pàrquing Day, segons ha avançat José Ramiro.

  Respecte al projecte d’intervenció en l’espai públic que es va a dur a terme durant la setmana del Pàrquing Day en diversos llocs del nucli urbà d’Ondara (amb la intervenció a càrrec de Monverd), es tracta d’una proposta que planteja introduir plantes en espais construïts per l’home, invadint el nucli urbà a manera de reivindicació activa, mostrant una naturalesa desbordant i descontrolada, que al seu torn, invitarà a un passeig per alguns espais de gran valor històric o sociocultural del centre d’Ondara, com la Plaça de bous, la Casa de Cultura, la Casa del Mayorazgo, el carrer Major o Ajuntament, alhora que es planteja una reflexió entre la relació de l’home amb la natura i viceversa.

  Quant al desenvolupament de la setmana del Pàrquing Day (18-27 setembre), està impulsada en la localitat per la Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament d’Ondara a través de l’ADL-AFIC; l’Associació de Comerciants i Empresaris d’Ondara (ACO) i el centre de jardineria Monverd. Al projecte s’adhereixen 21 empreses locals, que muntaran la seua pròpia zona verda davant del seu local durant dos dies, en el seu horari d’obertura. Es tracta de Monverd, Màxima Bikes, Passicos la Merceria, Autoescola Ondara, Gala’s, Motos Mahiques, Ca Paquitina, Coses de Casa i Regals, Calçats Dora, Fornés Assesors, Bodega Aguilar, D’Estarca Cortines, Bodas&Flores, Rebost de Mari, Somriures, Sultana Estètica, Larouch Art de Carrer, Mobles Escrivà, Esports Colau Calçats Torres, Clers Interiors i Carnisseria Picó.

  Més informació
 • 11 setembre 2020
  L'Ajuntament recolza la proposta d'allargar les pròximes Festes

  Ahir a la nit, la Junta Directiva de l'Associació de Sant Jordi acordava proposar que les pròximes festes de Moros i Cristians en honor a Sant Jordi, de les que encara no es coneix les dates, ja que estan condicionades per l'evolució de la pandèmia, se celebren durant quatre dies. Els dies es repartirien, un per a cada entrada, un per al patró i l'altre per a l'arcabusseria. Es tracta d'una proposta que haurà de fer-se extensiva al món de la Festa, i que d'aprovar-se per part de l'Assemblea, es proposaria a l'Ajuntament per, definitivament, donar el vistiplau. Una situació com aquesta només es va viure a la ciutat en 1976, quan les festes també van durar 4 dies per a celebrar el centenari d'aquestes.

  Des de la Regidoria de Festes es veu amb bons ulls una proposta que s'entén que està realitzada amb la millor intenció, i que és això, una idea que necessita molta feina i consens. S'entén que l'objectiu últim és ajudar a tots eixos col·lectius i sectors que troben en les nostres festes una important font de recursos, i que han vist suspeses les festes de 2020. Un suport econòmic per a molts sectors i moltes treballadores i treballadors, però també emocional, que inclou a totes i tots, donant una nova il·lusió als que formen part més directament del món de la festa però també a tots els ciutadans i els visitants.

  La regidora de Festes, Carol Ortiz, explica que "parlem d'una proposta, sabem de les dificultats que qualsevol canvi pot suposar en la Nostra Festa, ja que implica moltíssimes coses i a moltes persones. Coneixem les dificultats i les preguntes que tots ens podem fer sobre aspectes com la música, el cost econòmic que ha d'afrontar cada fester, els càrrecs, hostaleria, artesans, les cadires, la pólvora i moltíssimes més per això, ara més que mai hem de treballar tots junts, aportant tot el que tenim per veure com quadrar els canvis i mostrar la nostra millor disposició per a fer, una vegada més, les millors festes del món".

  Ortiz afegeix: "Tots sabem que la Covid-19 ens ha trastocat la vida però davant de les dificultats cal actuar, donar el millor de cadascun, aportant, construint i creient que si alguna ciutat és capaç d'il·lusionar, eixa ciutat és Alcoi".

  La regidoria de Festes ja està treballant en tot allò que entra dins de les seues competències per a veure com es pot adequar a unes festes de quatre dies, a l'espera de la decisió que adopten els màxims representants de les filaes alcoianes i els directius de l'Associació; i posant-se també a la disposició de qualsevol entitat o ciutadà tal com indica l'edil de festes: "Volem deixar clar que estem ací per a ajudar en aquells reptes que poden sorgir i que, amb la millor predisposició, els aconseguirem convertir en una oportunitat".

  Més informació
 • 11 setembre 2020
  José María Segura i els herois de la pandèmia, premis 9 d'Octubre 2020

  Els premis que la ciutat d'Alcoi atorga, cada any, a les personalitats de la cultura aprofitant la celebració del 9 d'Octubre tenen, durant el 2020, nous protagonistes. A títol individual, el premi serà pel que va ser director del Museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo Moltó durant dècades convertint a aquest en una institució de referència, José María Segura. El premi col·lectiu 2020, per la seua part, està dedicat a totes aquelles persones que han treballat i ajudat en la lluita contra la Covid-19, en un any marcat per aquesta pandèmia mundial.

  Els premiats han sigut elegits per part de representants de tots els partits polítics i els presidents de cada una de les comissions del Consell de Cultura: Arts Escèniques, Arts Plàstiques, Lletres i Literatura, Patrimoni, i Música i Audiovisuals, a més del regidor de Cultura, Raül Llopis.

  En l'àmbit individual s'ha decidit concedir aquest premi a José María Segura Martí per la seua dedicació a l'estudi, conservació i difusió del patrimoni històric i cultural alcoià, essent un clar precursor de les investigacions arqueològiques i històriques en Alcoi. Ell va realitzar els primers estudis sobre els pous o caves de neu i es va especialitzar en els panells ceràmics devocionals de l'Alcoià i el Comtat, la seua obra de referència. Com a director del museu Arqueològic Municipal Camilo Visedo, va situar a aquest com un dels centres d'estudis arqueològics més representatius de tota la Comunitat Valenciana, impulsant també la revista científica "Recerques". El seu treball en el patrimoni alcoià ha estat també relacionat amb la conservació de les Pintures Rupestres de la Sarga i la seua posada en valor i divulgació cultural. Ha participat directament en diferents expedients dels Béns d'Interés Cultural (BIC) atorgats a la ciutat, entre els més recents, el de les Festes de Moros i Cristians. També ha treballat intensament en les excavacions i divulgació cultural del diferents jaciments arqueològics de la ciutat o participat, entre altres, en la catalogació dels principals béns alcoians.

  El guardó col·lectiu s'ha decidit que siga per a tots aquelles alcoians i alcoianes que amb la seua voluntat han ajudat a la ciutat a enfrontar-se a la pandèmia, entre ells, treballadors públics de diferents àmbits lluitant tant en primera línia per a salvar vides com, vetlant per la seguretat o per l'atenció a totes les víctimes, tant socials com econòmiques; a aquelles empreses, treballadors i entitats privades que han participat amb els seus productes, donacions i esforços; i a la ciutadania, majoritàriament anònima, que voluntàriament han ajudat altres a superar el confinament i efectes d'aquesta crisi mundial inèdita.

  Raül Llopis, regidor de Cultura, destaca els premiats aquest 9 d'Octubre de 2020: "Enguany, Alcoi premiarà a títol individual a José María Segura, referent indiscutible en l'àmbit del patrimoni arqueològic i cultural d'Alcoi. Som una ciutat que té la sort de tindre un patrimoni únic, material i immaterial, però també tenim la sort de tindre moltes persones que dediquen la seua vida a donar a conéixer aquesta riquesa col·lectiva i convertir-la en un recurs cultural. Entre totes aquestes persones, es troba José María Segura, guardó per tota una vida dedicada a posar en valor la nostra història i fer d'Alcoi i del seu patrimoni, un referent en molts àmbits".

  Llopis afegeix: "En l'àmbit col·lectiu havíem de ser conseqüents amb el moment històric que estem vivint, la pandèmia del coronavirus ha impactat de ple en la nostra vida personal i col·lectiva capgirant-la però, davant d'aquesta emergència, moltes alcoianes i alcoians amb la seua feina, esforç i ajuda, han tornat a donar un exemple de valentia i solidaritat. A totes aquestes persones, que han dedicat el seu temps a lluitar contra la pandèmia i les seues conseqüències, està dedicat el premi col·lectiu 2020".

  Els premis 9 d'Octubre creats en 2016 han premiat en les seues quatre edicions a Joan Valls a títol pòstum, Román de la Calle, Sol Picó i Jordi Raül Verdú i, col·lectivament, a les Associacions de Veïns d'Alcoi, Faula Teatre, el Grup Excursionista i el Club Unesco.

  Pel que respecte a l'acte del 9 d'Octubre que se celebra en el teatre Calderón està previst que el format es mantinga, realitzant tots els canvis necessaris per a adaptar-se al protocol Covid-19. L'Acte Institucional per a celebrar el dia dels valencians està format pel manifest i el tradicional concert d'una de les bandes de la ciutat a més de l'entrega dels guardons 9 d'Octubre.

  Més informació
 • 11 setembre 2020
  El Centre d’Esports elabora un protocol de prevenció Covid-19 per a la pràctica esportiva en les instal·lacions municipals

  El Centre d’Esports ha redactat un protocol que explica com dur endavant la pràctica esportiva en les instal·lacions municipals amb l'objectiu de donar compliment a la normativa aplicable en prevenció del Covid-19 en l'àmbit esportiu, així com establir les mesures bàsiques que s'han de dur a terme en les instal·lacions esportives municipals per part de les entitats esportives, esportistes i usuaris amb la finalitat de minimitzar el risc de contagi per la Covid- 19, tant en esport aficionat com federat.

  El contingut del protocol es pot consultar a la web de l’ajuntament en la secció d’Esports i s’ha fet arribar a totes les entitats esportives de la ciutat. https://www.alcoi.org/es/portada/descarga/PROTOCOLO-PREVENCION-COVID-19-ALCOY.pdf

  Les entitats i clubs esportius que tenen assignats dies i horaris per a realitzar els seus entrenaments, així com els que participen en competicions esportives durant tota la temporada i que per tant fan ús de les instal·lacions esportives municipals, hauran de remetre signat el document a la Regidoria en el qual declaren i accepten conéixer i complir aquest protocol, la normativa vigent que regula el desenvolupament de la pràctica esportiva i l'ús responsable de les instal·lacions esportives municipals.

  «Des del Centre d’Esports treballem per que la nostra ciutadania puga practicar esport amb la major normalitat possible seguint la normativa de la Generalitat Valenciana. És important tenir en compte que hi ha que seguir un protocols higiènic-sanitàri i de seguretat. Hem de ser responsables per protegir-nos tant a nosaltres com a la resta de persones que estan en les instal·lacions esportives municipals. Totes les entitats i clubs que utilitzen les instal·lacions s’han de comprometre a complir aquest protocol», indica el regidor d’Esports, Miguel Juan Reig.

  Més informació
 • 10 setembre 2020
  EL TEU PAPER ÉS IMPORTANT DONA SUPORT A LA CAMPANYA "ARA MÉS QUE MAI, EL COMERÇ LOCAL ENS TOCA" #COMPRAENQUART #APOSTAPERQUART

  A partir de demá, per cada cinc euros de compra en els comerços adherits a la campanya "Ara més que mai, el comerç local ens toca", els veïns i veïnes rebreu una participació.

  Aquestes paperetes, degudament emplenades amb les vostres dades, haureu d'introduir-les en l'urna que estarà situada en la plaça de l'ajuntament a partir del dilluns 14 (de 10 a 14h).

  Realitzarem sortejos durant tres setmanes seguides, els dies 18, 25 de setembre i 2 d'octubre.

  Nota premsa.

  Més informació
 • 09 setembre 2020
  Alcoi llança la campanya "Ei!" per incentivar el consum en el comerç local

  "Ei! Gràcies per acostar-te al comerç local d'Alcoi, volem premiar-te" aquesta és una de les frases de la campanya que la Regidoria de Comerç acaba de posar en marxa en la ciutat. I com aconseguir aquest descompte? Doncs molt fàcil, buscant el segell "Ei" als comerços d'Alcoi. Hi participen un total de 57 comerços locals, tots ells, establiments que van haver de tancar la persiana durant l'Estat d'Alarma. Una campanya, pensada dins del programa "Reactiva Alcoi" per a fer front als efectes de la crisi provocada per la Covid-19; per a incentivar que les alcoianes i alcoians facen les seues compres a la ciutat, en el comerç de proximitat; coneguen tot el que els poden oferir i, a més a més, estalvien uns euros en els seus tiquets de compra.

  Els comerços que participen d'aquesta proposta tindran el distintiu de la campanya en els seus establiments i podran fer descomptes als seus clients de fins al 25% amb un màxim 20 euros de descompte per cada client i dia. Cada establiment participant disposa d'un total de 1.000 euros per a repartir al llarg de la campanya entre els diferents clients. Es calcula que els 57.000 euros destinats per les arques municipals a la iniciativa suposaran una inversió econòmica per al comerç local de 228.000 euros.

  "Hem apostat per una campanya molt senzilla però que fora una crida d'atenció en tota regla sota eixa paraula tan senzilla però contundent per a cridar l'atenció d'algú que és Ei!. Una iniciativa que ens permet, d'una banda, recordar als ciutadans la importància de comprar a la ciutat i, de l'altra, que sàpiguen també que comprar als comerços de proximitat et pot suposar un estalvi en les seues compres" explica la regidora de comerç, Vanessa Moltó. Moltó afegeix: "Esperem que la campanya també anime a les alcoianes i alcoians a entrar a establiments en què, tal vegada, encara no han comprat mai per a conéixer tot el que el nostre comerç pot oferir-los a unes poques passes de casa".

  Per a donar publicitat a la campanya, es realitzaran els distintius físics i virtuals per als comerços i les seues webs i xarxes socials, cartells de gran format a les marquesines, cartells A4 per col·locar en la ciutat en les zones permeses i un vídeo sota la crida "Ei" per a les xarxes socials.

  Més informació
 • 09 setembre 2020
  CREAMA POSA EN MARXA EL CICLE DE COMERÇ SOTA EL TÍTOL Programa de digitalització del comerç de la Marina Alta

  Creama, en el seu propòsit per donar suport al teixit empresarial de la comarca, ha organitzat una sèrie de tallers dirigits a les micro pimes i al comerç de proximitat. Aquesta nova acció tracta d'innovar en la formació que actualment s'imparteix per als comerciants amb la realització d'un programa complet per a l'adaptació de les empreses a l'escenari post-COVID i l'impuls de la transformació digital per al comerç.

  Igual que en les anteriors edicions, els Agents de Creama han apostat per introduir una formació eminentment pràctica i que servisca per a aportar coneixements de qualitat relacionats amb la gestió professional dels negocis. En aquesta edició i a causa de la situació que estem vivint amb motiu de la pandèmia causada pel #Covid19 s'ha optat per la realització d'aquests tallers formatius en format en línia (webinar).

  Entre els tallers que formen part del cicle podem trobar “Google my business: Destaca en Google”, “Whatsapp business”, “Instagram per a comerços”, “Comerç post covid”, entre altres. Tots ells tractaran d'aportar les novetats de gestió empresarial en el format de càpsules empresarials.

  Aquest cicle de formació es realitzarà tots els dimarts a partir del pròxim 15 de setembre, sent l'últim el 10 de novembre. També cal ressenyar que les places per a assistir són limitades perquè els tallers resulten pràctics i eficients.
  Les places es reservaran per ordre d'inscripció, que ja es pot realitzar en el següent enllaç:  Inscripció a webinars Creama

  Una vegada inscrit t'enviarem un enllaç perquè pugues accedir al curs a través del teu dispositiu connectat a Internet (mòbil, tauleta, ordinador…).

  Per a més informació pots contactar amb qualsevol de les 8 agències de CREAMA situades a Benissa, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Pedreguer, Pego, Teulada-Moraira i Xàbia.

  Programa

  Més informació
 • 09 setembre 2020
  Benicarló. Les Jornades del Polp diversifiquen l’oferta i es concentraran en bars i restaurants

  més informació

  Més informació
 • 09 setembre 2020
  Un total de 31 municipios de la Comunitat Valenciana podrán renovar su alumbrado público gracias a Ivace Energía

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=884496

  Més informació
 • 08 setembre 2020
  RESOLUCIÓ de 4 de setembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorda prorrogar la Resolució de 17 d’agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per a l’adopció de les mesures establides

  RESOLUCIÓ de 4 de setembre de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per la qual s’acorda prorrogar la Resolució de 17 d’agost de 2020, de la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, per a l’adopció de les mesures establides en l’acord del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, sobre mesures de prevenció enfront del Covid-19

   

  DOGV

  Més informació
 • 08 setembre 2020
  SUBVENCIONS A PROJECTES D'INVERSIÓ PER A LA REORIENTACIÓ DE LES CAPACITATS PRODUCTIVES DE LA INDÚSTRIA MANUFACTURERA VALENCIANA PER LA COVID-19

  SUBVENCIONS A PROJECTES D'INVERSIÓ PER A LA REORIENTACIÓ DE LES CAPACITATS PRODUCTIVES DE LA INDÚSTRIA MANUFACTURERA VALENCIANA PER LA COVID-19

  DECRET 103/2020. DE 7 D'AGOST DE 202. DEL CONSELL

  Més informació
 • 08 setembre 2020
  GALERIA COMERCIAL.Inclou serveis comercials especials per COVID
  Més informació

 • Pàgina 3 de 561

 • Mostrant del 41 fins al 60 d'un total de 11216 registres

T'interessa

Portal Info Coronavirus GVA

COVID-19. Informació d'interés

Retailcheck

Ajudes

Canal YouTube Afic

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actuacions de la xarxa

Activitats i esdeveniments de la xarxa

 • ©2020 Generalitat Valenciana.
 • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
 • El portal del comerç sostenible