El portal del comerciant

Noticies

 • 11 març 2019
  ONDARA. CONFERÈNCIA ISARA GARCIA

  La jornada empresarial se celebrarà el divendres 29 de març a l'Auditori Municipal Valerià Gil d'Ondara. Amb aquesta iniciativa culminarà la tercera edició del programa d'impuls local per a la creació i consolidació d'empreses “Ondara Activa” 2019.

  Es tracta d'una jornada empresarial, oberta a empresaris de tota la Marina Alta i a la ciutadania en general, que comptarà amb la interessant conferència impartida per un dels “gurus” amb més renom internacional de l'actualitat: Isra García, autor, blogger, conferenciant, consultor, educador i emprenedor; expert en Motivació, Innovació, Màrqueting i Emprenedoria. La conferència es titula “Acción. Lo único que te separa de ser una persona imparable”.

  Començarà a les 9:15 amb les acreditacions i cafè; als 10 hores serà la presentació, i a les 10:30 s'impartirà la conferència d'Isra García. Les entrades són gratuïtes i es poden reservar en l'enllaç següent:
  https://www.enterticket.es/…/conferencia-isra-garcia-jornad…

  Des de l'organització de la conferència d'Isra Garcia es realitzarà un concurs en xarxes socials; les persones que compartisquen aquesta publicació de Facebook de la Veu d’Ondara sobre l'esdeveniment del divendres 29 de març, i s'hagen inscrit a la jornada, participaran en el sorteig d'una consultoria privada de 20 minuts amb Isra Garcia.

  Més informació
 • 11 març 2019
  PICANYA'M - Ruta de la tapa de Picanya - 12 Edició

  Ja fa set anys que els establiments hostelers de Picanya ofereixen les seues mini creacions per a tots els públics, en un intens cap de setmana ideal per a reunir-se amb la familia i amistats i completar el passaport Picanyam.

  Com a edicions anteriors, tenim la votació de les tres millors tapes i qui complete els sis segells del passaport i el diposite a l'urna de qualsevol dels estableciments participants, participa al sorteig de dos dinars o sopars per a dues persones.

  Ja pots quedar!  Tens una cita divendres 5, dissabte 6 i diumenge 7 d'abril a la PICANYAM.

  Més informació, ací.

  La Ruta al plànol de Picanya, ací.

   

  Més informació
 • 11 març 2019
  L'alcalde d'Alcoi explica la liquidació del pressupost municipal

  Hem gestionat sempre des del diàleg i crec que d'una manera eficient perquè en un menor esforç per part dels ciutadans fem més coses, fem més polítiques socials (60%) a pesar d'haver ja triplicat aquest pressupost des que vam entrar a governar, més polítiques econòmiques (85%), més inversions augmenten un 70% respecte any passat, sent dels pressupostos més inversors dels últims anys.

  I com deia amb un menor esforç fiscal per part de la població, en aquest sentit recordar la reestructuració fiscal portada a terme intentant sempre que aquells que menys tinguem menys paguen, i amb diverses bonificacions per fam nombroses, monoparentals, aturats, o també amb bonificacions o estímuls de caràcter econòmic, com les bonificacions a diferents impostos de fins al 95% per foment de l'ocupació o per foment d'inversions al centre històric de la nostra ciutat.

  Però a més hem rebaixat l'IBI fins a l'1% passant de l'1,05 a l'1% a la present legislatura, el tipus més baix des de 1992.

  De fet si comparem el que ingressa aquest ajuntament dels ciutadans amb els serveis que presta veurem que ens trobem per amunt de la mitjana nacional i provincial (gràfica).

  Aquesta forma de fer política ha anat abocant resultats o dades positives, com el fet que l'afiliació a la seguretat social als últims tres anys duplique la mitja de la província i mes del doble respecte a les dades nacionals, o bé que la renda per capita a Alcoi siga de les 6 més altes de la província d'Alacant.

  Hui tanquem el pressupost 2018 amb un resultat positiu d'1.155.619,87, el resultat pressupostari de l'exercici posa de manifest en quina mesura els recursos pressupostaris de l'exercici han sigut suficient per a finançar les despeses pressupostàries.

  Si analitzem, les dades podrem observar que aquest resultat és fruit de diversos factors.

  Hem mantingut un acompliment general de les previsions tant de gastos com d'ingressos corrents del voltant d'un 90%.

  En el cas de les previsions d'ingressos corrents on es trobarien les taxes i impostos, parlem d'un acompliment del 91,65%, a la qual cosa se suma un manteniment de la recaptació del 93,7%.

  En el cas de gastos, si exceptuem les inversions, parlem d'un acompliment del 89%, si comptem les inversions, parlem d'un 71%.

  A més hem complit amb l'objectiu d'estabilitat pressupostària computat en termes de capacitat de finançament, en el que la diferència entre els ingressos liquidats al pressupost corrent i les obligacions aboca un resultat positiu d'1.093.925,66 milions d'euros.

  Com en el nivell d'endeutament, situant-nos en un nivell d'endeutament del 43,69 enfront del 45% del passat any, superant nous records de nivell d'endeutament més baix conegut.

  Estem pagant als nostres proveïdors a 7 dies.

  El romanent de tresoreria enguany torna a ser positiu, ajustat, però positiu en 66564,74 euros, de manera que tenim novament superàvit (gràfica evolució superàvit). Situació doncs molt diferent dels romanents negatius de 3,5 i 4,5 milions d'euros negatius que ens vam trobar fa uns anys.

  Per tant:

  1. Resultat positiu de més d'1 milió d'euros
  2. Acompliment de l'execució del pressupost corrent al voltant 90 per cent
  3. Acompliments estabilitat pressupostària. E
  4. ndeutament històricament baix d'un 43,69%
  5. Pagament als proveïdors a 7 dies
  6. Superàvit, amb romanent positiu de 66.564,74 euros

  La regla de la despesa, sabeu que actualment amb el pressupost prorrogat del govern és regim per la mateixa regla de la despesa que tenim vigent fins ara i que a pesar dels intents de l'actual govern per flexibilitzar-la no ha comptat amb el consens parlamentari necessari.
  En aquest sentit esperem que el nou govern tinga la majoria necessària per poder flexibilitzar aquesta norma i que permeta que ajuntaments sanejats com el nostre, puguen destinar més recursos per fer front a les necessitats dels seus ciutadans.

  Quina és la conseqüència?, haurem d'elaborar un pla econòmic financer.

  Per tant tenim una situació pressupostària excepcional, amb superàvit, un superàvit ajustat, un pagament als proveïdors molt fluid, un endeutament que segueix sent històricament baix i amb un acompliment del voltant el 90% en gastos i ingressos corrents.

  Per a més informació ací

  Més informació
 • 11 març 2019
  Vinaròs oferirà cursos per a millorar la competitivitat empresarial

  Cano ha destacat que “aquesta nova formació és una més de les moltes iniciatives que s'han posat en marxa al llarg de la legislatura per afavorir l'emprenedoria a la localitat i ajudar a les empreses a ser més competitives”. Pel que fa al programa Digitalitza't ha assenyalat que es farà des del març fins al setembre amb diversos tallers per millorar el posicionament Internet, incrementar la presència a les xarxes socials o assessorar a les empreses interessades en vendre el seus productes en línia. 

  La formació començarà amb el curs “Màrqueting digital per a empreses” amb la finalitat d'ajudar a definir les estratègies per aconseguir atreure nous clients i fidelitzar els que ja s'han captat. Les classes es faran els dies 20, 22, 26 i 28 de març, amb una durada de 10 hores, i les inscripcions es podran realitzar fins al dia 13 del mateix mes. Per l'abril, en concret els dies 1 i 2, es farà el taller “Disseny gràfic amb mòbil”, amb l'objectiu d'utilitzar el telèfon com una eina més de treball. La durada serà de 5 hores i les inscripcions es poden realitzar fins al 25 de març. 

  El programa Digitalitza't continuarà els dies 10 i 11 d'abril amb “Creativitat per a les teues xarxes socials” per aconseguir tenir més presència i millor posicionament. La duració serà de 5 hores i les inscripcions es podran formalitzar fins al 3 d'abril. El quart taller serà “Ven a Amazon. Perquè no necessites una botiga en línia per a vendre Internet”, en aquest cas l'objectiu és assessorar a les empreses de com poden vendre els seus productes a través d'aquesta gran plataforma digital. La formació es farà els dies 23 i 25 d'abril i les inscripcions es podran formalitzar fins al dia 16.

  Ja per al mes de maig s'oferirà “L'experiència de client. La clau per al futur del teu negoci”, en aquest cas les classes es faran els dies 6, 7, 13, 14, 20 i 21 amb una durada total de 15 hores i la finalitat serà aconseguir fidelitzar els clients a través d'un bon servei. Les inscripcions es podran fer fins al 29 d'abril. El programa finalitzarà amb “Posicionament SEO: Com ser primer en Google” per tenir una presència destacada en aquest buscador. Les classes seran el 23, 25 i 30 de setembre i els dies 21 i 23 d'octubre amb una durada total de 16 hores. Les matriculacions es podran realitzar fins al 16 de setembre. 

  La regidora Cano animava als empresaris a participar en aquestes formacions, recordant que són totalment gratuïtes. Per més informació es poden adreçar a l'Agència de Desenvolupament Local ubicada al carrer de Sant Ramon, mentre que les inscripcions es poden fer a través de l'adreça bit.ly/DIGITALITZAT.

  Més informació
 • 11 març 2019
  Benissa. Oberta la inscripció per a la XIX edició del concurs de vins artesanals de Benissa

  La XIX edició del Concurs de Vins de Benissa està ja en marxa. L'Agència de Desenvolupament Local AFIC-CREAMA ha obert el termini per a recollir les botelles i presentar els vins de l'anyada de 2018 elaborats amb tècniques artesanals. Les bases especifiquen que no s'admeten vins rosats i el caldo ha d'estar elaborat amb les varietats autòctones de raïm com són la Garnatxa Negra o Giró, Garnatxa Tintorera, Boval, Ull de llebre, Monestrell, Merlot, Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir o Petit Verdot. Igual que en la passada edició, s'admetran també vins blancs que hauran d'estar elaborats amb raïm moscatell, monestrell blanc, malvasia i/o marseguera. La fermentació ha d'estar acabada amb absència de gas carbònic. El vi ha de ser d'elaboració pròpia, és a dir, no s'admeten vins de compra ni aquells en els quals haja participat en la seua elaboració un enòleg o un professional.

  Les persones que vulguen participar han de retirar tres envasos per a embotellar el vi a concurs en les oficines de CREAMA, al carrer Escote, 72 en horari de 9.00 a 14.00 h. La presentació d'un altre tipus de botelles o taps serà motiu d'exclusió. Cada botella portarà una etiqueta idèntica on figurarà el nom i cognoms, varietat de raïm amb la qual s'ha elaborat el vi. Cal indicar també la partida rural en la qual s'ha recollit el raïm. Les inscripcions per a participar en aquest concurs estan obertes fins al dijous 28 de març, a les 14 hores. Les botelles han de presentar-se en el moment de la sol·licitud d'inscripció.

  El tast es reserva per a un màxim de 50 vins i es realitzarà el diumenge 31 de març, a partir de les 11 hores, en el Centre d'Excel·lència de Benissa (darrere de Creama). Un jurat d'experts realitzarà una preselecció de vins i triarà els cinc millors que passaran al tast final. Es repartiran tres premis dotats amb 150, 100 i 50 euros, a més d'un únic premi de 100 € al millor vi blanc. És obligatòria la presència dels concursants durant el tast. Igual que en 2018, el públic assistent podrà tastar els vins que concursen alhora que el jurat.

  Els interessats a participar en aquest concurs poden recollir tota la informació en l'agència AFIC-CREAMA de Benissa o a través del telèfon 965732100

  Bases concurs

   

  Més informació
 • 11 març 2019
  Dia del Pare: Tu sempre seràs el meu Superheroi

  L´Afic de l´Ajuntament de Silla junt a Aesi et convida a participar en la campanya comercial del dia del Pare. Compra, menja i gaudeix als comerços adherits a la campanya i participa en el sorteig d´un cap de setmana en familia a Marina d´Or.

  Podràs participar del 6 al 19 de març, i el número guanyador sera el que coincideixca amb les 4 últimes xifres del sorteig de la ONCE del dia 19 de març.

  Pots trobar el regalet que hi busques al comerç del teu poble, perquè el comerç de Silla et dona vida, i perquè el nostre pare sempre serà el nostre Superheroi.

  Més informació
 • 08 març 2019
  Campanya dia del Pare Teulada-Moraira
  Més informació
 • 07 març 2019
  XVII Trobada de Dones Empresaries i Emprenedores de Torrent

  7 de Març

   

   

  13:45 h. Catering de Benvinguda

  14:30 h. Ponència “El Valor de ser Dona Emprenedora”

   

   

  Casa de la Dona de Torrent – C/Músic Mariano Puig Yago, 8.

   

   

  Confirmació d'assistència abans del 4 de Marzo al correu ideatenvios@torrent.es

   

  SALUDA DE Sra. ENCARNA LERMA BESÓ

  PROGRAMA DE LA XXXIII SETMANA DE LA DONA DE TORRENT

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Més informació
 • 07 març 2019
  La mesa del Centre aprova per unanimitat els projectes per al 2019

  El dimarts, 5 de març, es va reunir la Mesa de Centre, òrgan de participació creat aquesta legislatura per part de l’Ajuntament d’Alcoi, del que formen part, representants de tots els grups polítics, el Campus de la UPV, la Cámara de Comercio de Alcoy, veïns i associacions comercials. En la reunió es va aprovar, amb el vot favorable de tots els participants, els projectes que es desenvoluparan al centre al llarg de 2019 dins de la partida econòmica dedicada específicament a la Mesa del Centre que compta amb un pressupost de 300.000 euros.

  En l'última reunió de la Mesa del centre es van considerar i aprovar els projectes que definiran les actuacions per valor de 300.000 euros per a l'any 2019. La proposta s'emmarca dins de l’estratègia per la dinamització del barri del centre d’Alcoi i va ser consensuada per unanimitat amb tots els agents que formen part d'aquesta Mesa.

  La principal novetat serà la instal·lació de càmeres de control de trànsit al centre de la ciutat, millorant la seguretat tant de vehicles com de vianants. A banda de la millora en la seguretat, també es va decidir que, el 2019, es continuaria amb les mesures que s’han realitzat els dos últims anys, amb un èxit important, relacionades amb la promoció econòmica. Es tracta de les ajudes per a l’obertura de nous negocis al centre i l’adequació de locals comercials. Cal recordar que, en les dues convocatòries ja resoltes s’han donat un total de 29 ajudes per l’obertura de nous negocis i 16 ajudes per adequar nous locals situats a carrers com Sant Josep, Sant Nicolau, Sant Llorenç, Sant Tomàs, Mossén Torregrosa, País Valencià, El Tap, Santa Rita, Gonçal Barrachina, Pintor Casanova, Sant Jaume i Emilio Sala.

  D’altra banda, també es va decidir continuar amb la campanya de comunicació «Ací en el Centre» realitzada al 2018, centrant-la en aquesta ocasió en la promoció del barri com un bon lloc per a viure, destacant els seus avantatges i així intentar captar més veïns cap a aquest important barri de la ciutat.

  Pel que respecte a l’urbanisme, també s’ha seguit la línia ja establerta amb anterioritat centrada en l’important eix que estableix el carrer Sant Francesc. A la Mesa, s’ha decidit encarregar la redacció dels projectes dels carrers transversals des de Sant Francesc a Sant Josep. Cal recordar, que l’Ajuntament té previst rehabilitar urbanísticament, als pròxims mesos, dins de l’estratègia DUSI i amb subvenció dels fons europeus Feder de la Unió Europea, el carrer Sant Francesc, placeta Creu Roja, i plaça Ramón y Cajal, pel que els nous carrers complementaran aquesta obra.

  La regidora de comerç, Vanessa Moltó, destaca la importància de l’acord de tots els membres: «Una vegada més arribem a un consens total en la Mesa del Centre, destacant el bon fer de tots els seus participants i l’interés que el nostre centre desperta en tots els actors implicats». Moltó afegeix: «Majoritàriament, continuem en les línies que ja vam encetar en anys anteriors com les ajudes econòmiques, la campanya de comunicació i la reactivació del carrer Sant Francesc demostrant que les accions que hem estat fent aquesta legislatura han tingut èxit, i han servit per a millorar el nostre centre».

  Des del Govern es recorda, també, que la inversió a la zona centre no només és la partida específica de la Mesa del Centre, i que als últims anys, s’han realitzat moltes accions de manera transversal des de les diferents regidores apostant per millorar la seua imatge recuperant fonts, el parc de la Glorieta i millorant la neteja. També rehabilitant habitatges i carrers, recuperar patrimoni històric i portant nous serveis tractors de gent de tota la comarca com els nous jutjats, l’Àgora, el nou Campus de la Universitat d’Alacant, la Comissària de la Policia Nacional i l’IVAM CADA ALCOI. També hi ha altres actuacions previstes com aquesta com la creació d’habitatge públic en solars del carrer Casablanca, Sant Joan i el carrer Sant Mateu.

  Més informació
 • 07 març 2019
  L’Ajuntament millora les zones humides de cinc espais de la ciutat

  La iniciativa presentada als Pressupostos Participatius 2018, per a millorar les basses, zones humides i de reg que hi havia a la ciutat, va ser la tercera més votada per la ciutadania. En total, 80.000 euros que han permés la millora de cinc espais d’Alcoi: Gormatget, Serelles, Xorrador, Barranquet de Soler i estany de Buidaoli.

  L’actuació ha afectat a l’estany de Buidaoli on s’ha fet la construcció de un col·lector per desviar aigües residuals contaminants i la construcció del sistema d’oxigenació d’aigua. També s’han millorat els accessos a la zona del Barranquet de Soler. En Serelles, les millores s’han centrat en la reconstrucció del mur de la bassa. I per últim, a la font del Xorrador, s’ha realitzat la reposició de la conducció de la font de la bassa del Xorrador.

  El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, destaca la importància d’aquest espais en la millora de la ciutat en general: «Millorar aquestes zones on s’acumula igual ens ajuda, d’una banda, a millorar l’aspecte de la ciutat en el seu conjunt davant dels mateixos alcoians que gaudeixen d’aquests espais naturals i, de l’altra, davant dels turistes que ens visiten buscant rutes naturals. L’aigua dóna vida, crea relaxació i, si està cuidada, millora la imatge de qualsevol espai».

  L’Ajuntament ha realitzat diferents esforços, als últims anys, per recuperar els espais per on corre l’aigua. D’una part, s’han netejat i rehabilitat sis fonts del centre urbà: la Font Redona, Font Baixeta del carrer Sant Nicolau, la de la Plaça Ramon i Cajal, la font Nova del carrer Sant Josep, la Font de l’estrela de l’Avinguda País Valencià i la Font d’Or de Mossén Torregrossa. Després, també s’ha recuperat la Font del Moreno, situada a Cervantes.

  A la rehabilitació d’aquest espais, cal afegir la recuperació de set fonts ornamentals en diferents barris de la ciutat: zona centre. Eixample i Zona Nord. Dues fonts a la Glorieta, la de la Plaça Espanya, en el Parterre, en el parc del Sindicat, la Font de la Rosaleda i la del parc de la Zona Nord que començarà en les pròximes setmanes.

  Video

  Més informació
 • 07 març 2019
  DIA DEL PARE

  BASES CAMPAÑA DIA DEL PARE 2019

  BASE 1a. OBJECTIUS. La Regidoria de Promoció Econòmica, Mercats, Foment de l'Ocupació i Comerç organitza una campanya amb motiu del Dia del Pare 2019 amb els objectius de fomentar l'oci i el temps lliure, incentivant d'aquesta manera l'activitat econòmica en el municipi de Guardamar del Segura.
  BASE 2a. DENOMINACIÓ.
  Campaña del Dia del Pare 2019.
  BASE 3a. DATA DE REALITZACIÓ DE LA CAMPANYA.
  La campanya es realitzarà el 19 març de 2019 i dies previs.
  BASE 4a. AMBITO TERRITORIAL.
  L'àmbit territorial es desenvoluparà en el municipi de Guardamar del Segura.
  BASE 5a. REQUISITS DE PARTICIPACIÓ.
  5.1. Estar en possessió de Llicència d'Obertura i donats d'alta en l'Impost d'activitats Econòmiques com a
  Restaurant en el terme municipal de Guardamar del Segura.
  5.2. L'empresa es compromet a mantenir obert i funcionant el seu establiment en l'horari fixat.
  5.3. No cedir o transferir a tercers, els drets d'admissió concedits per l'organització.
  5.4. Estar al corrent amb les obligacions tributàries municipals, la Tesoreria de la Seguretat Social i l'Agència
  Tributària.
  L'incompliment d'aquestes normes donarà lloc a l'exclusió com a participant en edicions posteriors de la
  campanya Dia del Pare 2019.
  Cada establiment comercial podrà presentar instància d'inscripció a través del Registre Municipal de el Ajuntament des de la publicació del Decret d'aprovació de les Bases reguladores en el Portal de Transparència i la pàgina web www.guadamardelsegura.es a l'11 de març de 2019 inclusivament, en horari de
  matins de 9:00h a 14:00h, a través de la seu electrònica (https://guardamardelsegura.sedelectronica.es/), o qualsevol dels mitjans previstos en l'article 16.4 de la Llei 39/2015, d'1 d'octubre, del Procediment Administratiu Comú de les Administracions Públiques.
  No obstant això, una vegada finalitzat el termini de presentació de sol·licituds es podrien admetre noves sol·licituds, a criteri de l'Organització, i depenent de les dates que no perjudicaran el bon funcionament de la campanya.
  BASE 7a. DOCUMENTACIÓ.
  Tots els participants hauran d'aportar la següent documentació per a formalitzar la inscripció en la campanya:
  a) Sol·licitud (Annex I).
  b) Declaració Responsable (Annex II).
  BASE 7a. ORGANITZACIÓ.
  L'organització de la campanya serà a càrrec de l'Ajuntament de Guardamar del Segura, a través de la Regidoria de Promoció Econòmica, Foment de l'Ocupació, Mercats i Comerç, comprometent-se a lliurar a cada comerç participant en la campanya: cartells identificatius, així la inclusió de l'establiment en un pla de comunicació dins de la promoció de la campanya durant els dies d'aquesta, i sense que suposi cap cost per als comerciants, indicant clarament que es tracta d'obsequis proporcionats per el Ajuntament de Guardamar del Segura.
  BASE 8a. CONDICIONS DE PARTICIPACIÓ.
  Les condicions de participació dels comerços participants en la campanya són les següents:
   Els comerços participants es comprometen a millorar les condicions de venda del producte, en el % que cadascun estimi oportú, havent de comunicar que és per motiu de la campanya del “Dia de el Pare 2019”.
   Els comerços participants es comprometen a obsequiar als clients que comprin un producte en els seus establiments durant les dates de la promoció, amb un detall en forma de targeta de felicitació el disseny de la qual i cost serà assumit per l'Organització.
   Els comerços participants es comprometen a motivar la compra a través de les Xarxes Socials (en especial Facebook i Instagram), les quals es vincularan a les xarxes socials de l'Ajuntament de Guardamar del Segura (Facebook@guardamarayuntamiento) i la
  AEDL/*RedAFIC(Facebook@aedlguardamardelsegura/*Twtter:
  Adlguardamar@aedlguardamar),activitat que serà reconeguda en les mateixes a través de promocions posteriors a la finalització de la campanya.
  BASE 9a. FORÇA MAJOR.
  L'organització es reserva el dret, en cas de força major o de circumstàncies particulars sobrevingudes, de retardar, escurçar, prolongar, interrompre o anul·lar la Campanya del “Dia del Pare 2019”.
  BASE 10a. EXEMPCIÓ DE RESPONSABILITAT.
  L'Ajuntament no es responsabilitza de l'ús inapropiat del material promocional ni de les condicions que el comerciant estableixi per a la venda dels seus productes durant la celebració la campanya, corresponent a els propis establiments, l'haver de complir amb la legislació en matèria de consum i comerç interior.
  BASE 11a. ACCEPTACIÓ DE LES BASES.
  La participació en la campanya suposa l'acceptació íntegrament de les condicions establertes en les presents Bases.

  Més informació
 • 07 març 2019
  Comerç llança una nova campanya per al Dia del Pare

  Durant la presentació de la nova iniciativa el regidor Fontanet ha insistit que es farà una extensa campanya publicitària amb la distribució de cartells per tota la ciutat, així també com una falca de ràdio per arribar a tota la comarca i un petita animació gif través de xarxes socials per tal d'aconseguir la màxima repercussió possible. 

  Fontanet assenyalava que Vinaròs gaudeix d'una gran oferta comercial, única a la comarca, que a més, es veu complementada amb una variada proposta gastronòmica gràcies a la feina de restaurants, bars i cafeteries. En aquest sentit, aprofitava per recordar que “encara es poden gaudir de les XI Jornades de la Cuina de la Galera amb els menús especials que han preparat els xefs locals amb els millors productes de proximitat, una bona oportunitat per venir fins a Vinaròs per fer les compres del Dia del Pare i gaudir de la bona gastronomia”.

  Per acabar el regidor agraïa la confiança dels veïns i visitants amb el comerç local, destacant que les botigues de la ciutat sempre ofereixen productes de gran qualitat, amb l'atenció personalitzada que només es pot aconseguir amb el comerç de proximitat. 

  Més informació
 • 06 març 2019
  LLISTAT PROVISIONAL BAREMACIO SOL·LICITUDS MERCAT SETMANA SANTA 2019
  Més informació
 • 06 març 2019
  Vinaròs acollirà diumenge una nova edició de Botigues al Carrer

  Diumenge els comerços tornaran a ser els protagonistes de la jornada amb una nova edició de Botigues al Carrer que de nou organitza l'Associació de Comerciants de Vinaròs (ACV), amb la col·laboració de l'Ajuntament. Prop una quarantena d'establiments ompliran el centre de la localitat amb productes de primera qualitat amb ofertes molt atractives per tal de tancar la temporada tardor-hivern.

  El regidor de Comerç i Promoció Econòmica, Domènec Fontanet, ha convidat als veïns de tota la comarca a apropar-se fins a Vinaròs aquest diumenge per gaudir de tota l'oferta de productes que s'oferirà. En aquest sentit, destacava que "a banda del comerç la ciutat també disposa d'una amplia varietat de restaurants i cafeteries per gaudir de la bona gastronomia local, tot en una jornada de diumenge ideal per vindre fins a Vinaròs per gaudir del dia i les compres". 

  La presidenta de l'ACV, María Ángeles Pereda, ha detallat que es comptarà amb una gran oferta comercial que anirà des de complements, sabateria, moda, esports i fins i tot immobiliàries que mostraran tots els sues productes amb ofertes especials. Pel que fa a l'horari, les botigues obriran les paradetes des de les 9h fins a les 20h de forma ininterrompuda perquè els veïns disposen de temps suficient per fer les compres. 

  Més informació
 • 06 març 2019
  ELDA CELEBRA EL DÍA DEL CONSUMIDOR

  Dia Mundial dels Drets del Consumidor

  Activitats per a la commemoració del Dia Mundial del Consumidor:

  Enguany, per a commemorar el Dia Mundial dels drets del Consumidor, que se celebra divendres que ve 15 de març, l'OMIC de l'Ajuntament d'Elda ha programat 2 activitats dirigides al públic infantil amb l'objectiu de fomentar el “Consum Responsable”.

  • El Divendres 15 de març, es farà una posada en escena de cuentatíteres + taller sobre consum responsable en el Mercat Central d'Elda a les 17.30h.
  • El Dissabte 16 de març, posada en escena de cuentatíteres en el Mercat de San Francisco de Sales a les 12.00h.

   L'accés serà lliure i gratuït fins a completar aforament.

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

  Com tots els anys en aquesta data que commemorem l'OMIC d'Elda presenta un avanç dels resultats estadístics de la seua memòria d'activitats corresponent a 2018.

  En el transcurs de l'any passat es van atendre en l'OMIC d'Elda, a 2.465 persones consumidores, xifra quasi idèntica a la de 2017 que van ser 2.475. De els 2.465 serveis d'informació i gestió, 1.624 van ser consultes, i 841 reclamacions.

  Consultes:

  Els serveis de telecomunicacions tornen (després del parèntesi de l'any passat amb les “despeses de les hipoteques i les clàusules sol”) a ostentar el primer lloc d'interés i en la demanda de consumidors i consumidores, acaparant un 25% del total de les consultes realitzades. 

  En segon lloc als Bancs i Financeres, amb 13% del total, i una variada casuística, comissions o clàusules contractuals en els préstecs entre altres. Les Assegurances s'alcen amb el tercer lloc quant a consultes, i li segueixen en quarta posició el tema de l'habitatge, compravenda, comunitats de propietaris i lloguers, amb un 8% del total.

  Reclamacions:

  Com a concretament a les Reclamacions aquest percentatge en telecomunicacions, també en el primer lloc s'eleva al 32% del total, amb 270 de les 841 registrades, que és un número lleugerament superior al de l'any anterior 2017 (773), quasi un 9% més.

  Les causes continuen sent el preu final del servei, que el consumidor o consumidora considera abusiu, el no compliment per part de les operadores de les ofertes realitzades, o una prestació del servei que no està de d'acord amb el publicitat a l'hora de contractar.

  El segon escaló reservat a l'aigua potable, igual que l'any passat encara que amb un percentatge una mica menor, en 2017 van suposar el 13%, i en 2018 ha sigut l'11%, amb 94 reclamacions del total, que ja hem comentat i que van ser 841. En el tercer lloc, els Bancs i Financeres, i en el quart un triple empat percentual, Segurs, Gas (es comença a veure reflectida la molt àmplia infraestructura de la xarxa de gas ciutat en la localitat), i Electricitat.

  Labor inspectora:

  L'OMIC d'Elda a través del seu personal inspector també du a terme una campanya de duració anual en els mercats municipals de la ciutat, per a vetlar per la informació que ha de tindre el consumidor i la consumidora a l'hora de fer la compra, el marcat i publicitat del preu públic de venda. p.v.p.

  Informació i educació per a les persones consumidores:

  Finalment es vol ressaltar la labor que la Regidoria de Consum de l'Ajuntament d'Elda realitza en matèria de formació dirigida a la pròxima generació de persones consumidores, els més menuts, i les més xicotetes han tingut l'oportunitat de participar en diversos tallers tant de consum, com de cuina saludable que els incorporaran a la vida amb una millor preparació com a consumidors i consumidores, atents i atentes a tota innovació de venda tant dels productes com els servicis que oferixen els mercats de forma contínua, i en evolució constant.

  A més les OMIC de l'Ajuntament d'Elda, en coordinació amb la XARXA OMIC de la Direcció General de Comerç i Consum de la Generalitat Valenciana, presta una labor d'informació permanent, amb articles d'interés, normativa en consum, consells i utilitats pràctiques a través del Portal del Consumidor accessible a través de la web municipal i de la direcció elda.redomic.com.

  ------------------------------

  La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment a què es referix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. L'AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que esta informació siga de la seua utilitat.

  Més informació
 • 05 març 2019
  Pego: Campanya del Dia del Pare

   

   

   

   

   

  La campanya del pare consisteix en fomentar les compres en Pego. Els comerços entregaran paperetes per a realitzar una rifa a partir del dia 11 de març fins els dia 18. El sorteig va unit a la nova marca turística "el cor de la Marina".

  https://www.pegoilesvalls.es/va/noticia/49-pego-presenta-dos-nuevos-productos-turisticos-para-captar-turismo-de-proximidad.


  El dia 19 de març, abans de la macletà, al voltant de les 13.30 hores, des del balcó de l'Ajuntament, les falleres majors anunciaran al guanyador/a d'un d'aquest dos premis:
  1er premi: Pack Ambra, el qual conisteix en una ruta guiada per la zona de Pego i les Valls per a 4 persones durant 2 dies amb allotjament inclòs, dinar, i desdejuni.
  Incorpora els mateixos complements que el pack Bullent per al primer dia, i segon dia ixida de senderisme segons les necesitats del grup. Valorat en 420 €


  2on premi: Pack Bullent, el qual consisteix en una ruta de guiada per a 4 persones. Incorpora llogeur de bicicleta + menú + pack d'embotits i arròs+ visita al museu de l'arròs, visita casc històric + servici de guia. Valorat en 200€.

   

  Més informació
 • 05 març 2019
  L’ADL – AFIC D’ONDARA INFORMA DE LA CONVOCATÒRIA DE LES PROVES DE CONEIXEMENTS DE VALENCIÀ 2019

   

  L’ADL -AFIC d’Ondara informa:

  S’ha publicat la convocatòria per a obtindre les acreditacions dels nivells de valencià.

   

  Es fa pública la convocatòria per a obtindre l’acreditació dels nivells A2, B1, B2, C1 i C2, així com de les proves de capacitació tècnica de llenguatge administratiu, correcció de textos i llenguatge per als mitjans de comunicació:

   

  📅 El període de matriculació:

  🔸 Nivells A2, B1 i C1 i llenguatges específics: des del 25 de març fins al 8 d’abril, ambdós inclosos

  🔸Nivells B2 i C2: des del 2 fins al 16 de setembre

  Les persones matriculades a les proves de la JQCV s’examinaran de totes habilitats lingüístiques, d’aquesta manera desapareix el caràcter excloent de la prova.

   

  📝 Proves:

  🔹 Primera part del C1 i la prova per als certificats específics de llenguatge administratiu: 1 de juny.

  🔹 Proves del B1 i del certificat específic de llenguatge als mitjans de comunicació: 8 de juny

  🔹Proves de l’A2, la segona part del C1 i la prova del certificat específic de correcció de textos: 15 de juny

  🔹Primera part del C2: 26 d’octubre

  🔹Proves per al certificat B2: 9 de novembre

  🔹Segona part del C2: 16 de novembre

   

  ℹCal recordar que el pagament de manera telemàtica suposa una bonificació del 10 % de la taxa.

  Triptic JQCV 19 (WEB)_v.4

  Més informació en l’ADL-AFIC d’Ondara, Plaça del Convent, 2, tel: 965766250 o al correu electrònic: adl@ondara.org .

  Més informació
 • 05 març 2019
  Primera sessió de l´Escola de Comerç 2019

  Prop de 50 empresaris han participant en el taller "Nova eina de màrqueting per al comerç: WhatsApp" que l'Ajuntament realitza dins de l´Escola de Comerç 2019.
  En aquesta jornada els participants han aprés a conéixer les característiques i avantatges/desavantatges de Whatsapp i la seua competència (*Line, Telegram, *Wechat i *Snapchat), han descobert el seu funcionament i com usar-lo per a complir amb la Llei de Protecció de Dades de Carácter General, les diferències entre grups i llistes de difusió i la importància de tindre una estratègia definida. A més de la teoria han vist exemples i han realitzat exercicis pràctics.

  La jornada ha estat valorada molt positivament per els assistents, que han participat activament en el taller amb els seus dubtes i inquietuds.

  Continuem preparant la propera sessió que tindrà lloc al mes d´abril.

  Més informació
 • 05 març 2019
  El Mercat de Picanya es posa faller

  Els comerços del Mercat Municipal se sumen a la festa de les Falles amb una xocolatada popular el dijous14 de març de 10 a 13h i obsequiant als seus clients amb un mocador faller commemoratiu el divendres dia 15.

  Podran gaudir d'aquesta promoció qui realitze les seues compres a:

  • Carnicería Isabel, parada 1
  • Pollería Teresa, parada 2
  • Especia.l, parada 3
  • Raquel- Embutidos y Jamones Centelles y Buj, parada 4
  • Dulces y Pan Celeste, parada 5
  • Peixcateria Manolo, parada 6-7
  • Huevería Tronchoni, parada 11
  • Cafetería del Mercat María, parada 12
  • Frutos secos San Pascual, parada 13
  • Fruites i verdures Mati, parada 14-15

   

  Més informació
 • 05 març 2019
  GRACIES PER TOT PAPÀ

  Promoció comercial amb sorteig de 9 vales de compra.

  Més informació

 • Pàgina 3 de 462

 • Mostrant del 41 fins al 60 d'un total de 9240 registres

T'interessa

Ajudes 2018

Retailcheck

Novetats del portal

Canal YouTube Afic

Consultes on-line

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Seguix-mos a Twitter

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actualitat Xarxa Afic

 • ©2019 Generalitat Valenciana.
 • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
 • El portal del comerç sostenible