El portal del comerciant

Noticies

 • 15 gener 2019
  JORNADA COMERÇ ELECTRÒNIC

  Jornada sobre el Pla de impuls al comerç electrònic

  Més informació
 • 14 gener 2019
  AYUDAS COMERCIO 2019
  Més informació
 • 14 gener 2019
  CURSOS PER A COMERÇOS, AUTÒNOMS O TREBALLADORS ONLINE GRATUÏTS

  El grup FEMXA ofereix una varietat de cursos tant per al sector comercial (comerços que poden sol·licitar-los) com per a treballadors i autònoms d'aquest àmbit.

  La formació està 100% subvencionada pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, pel qual no consumeix crèdits de formació de les empreses i no suposa cap cost per als seus participants (treballadors o autònoms).

  Els cursos als quals es pot inscriure tenen un vessant pràctic i estan dissenyats per a actualitzar coneixement i donar resposta a les necessitats actual d'aquest sector.

  Hi ha una àmplia oferta; màrqueting, gestió comercial, habilitats en internet i noves tecnologies... A continuació podeu consultar-los.

  OFERTA PER A COMERÇOS

  OFERTA PER A TREBALLADORS I AUTÒNOMS

  Més informació
 • 11 gener 2019
  CANVI D'UN FESTIU LOCAL PER FESTIU APERTURABLE PER CONSELLERIA

  Segons l'article 23 de la Llei 21/2017 és Competència municipal  la determinació dels diumenges i festius que els comerços podran romandre oberts al públic” concretant els següents apartats:
  a)Habilitar els festius locals del seu àmbit comaperturables.
  b)Substituir fins a dos diumenges o festius dels habilitats per Resolució de la conselleria competent en matèria de comerç per dos dies festius del seu àmbit local.
  c)Quan existisca una acumulació de diumenges o festius per es consecutiu i un d'ells siga un festiu local no habilitat, sent est en el cas que ens trobem, “l'ajuntament habilitarà el diumenge o festiu local sempre que hi haja petició de la part interessada”
  Havent sigut presentada per seu electrònica la sol·licitud de canvi de dies i havent sentit als diferents organismes relacionats amb comerç i treball, s'ha aprovat la SUBSTITUCIÓ DEL DIA 8 DE MARÇ DE 2019(FESTIU LOCAL ) PEL 13 DE GENER ( DOMINGO APERTURABLE PER CONSELLERIA.

   Segons l'art.17.4 del Decrete-Llei 1/2015 de 27 de febrer, del Consell, sobre horaris comercials especifica “. La decisió que s'adopte serà d'obligat compliment per a tots els establiments que no puguen acollir-se al règim de llibertat horària”.

  Més informació
 • 11 gener 2019
  AFIC CREAMA Pego Informa de les ajudes a les empreses de comerç i artesania per al 2019.

  La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat les ajudes en matèria de comerç, consum i artesania que es regulen per el que s'estableix en l'Ordre 22/2018, de 22 de novembre. Hi ha diferents línies d'ajudes segons els col·lectius, d'una banda, està Emprenem Comerç que va destinada a l'obertura de nous locals, Avalem Comerç als comerços ja establits, Avalem Mercats, als venedors de mercats no sedentaris i finalment Avalem Artesania dirigida al col·lectiu d'artesans.

  En Emprenem Comerç, es consideraran subvencionables les despeses corrents derivades del manteniment d'un establiment comercial amb un nou titular o de la implantació d'una activitat comercial en un local en el qual, amb anterioritat, s'haja desenvolupat activitat econòmica. L'establiment deurà, si escau, obrir-se al públic entre l'1 de febrer i el 30 de setembre de l'exercici en què es convoque l'ajuda.

  La subvenció serà de fins al 50% amb el límit de 10.000€, sense que en concepte de lloguer se superen els 5.000€ de subvenció.

  Es consideraran subvencionables les despeses en:

  - Estudis de viabilitat, factibilitat comercial, distribució, il·luminació, estalvi energètic i disseny de l'establiment.

  - Despeses de gestoria, notaria i registres necessaris per a la constitució de l'empresa o per a l'inici de l'activitat en l'establiment comercial i, a més, si escau, online.

  - Despeses de traspàs, únicament del local, satisfets a l'anterior titular, que haurà d'haver-se formalitzat en l'exercici en què es convoque l'ajuda.

  - Despeses de lloguer de local reportats des de l'1 de febrer fins al 30 de setembre de l'exercici en què es convoque l'ajuda.

  En Avalem Comerç, Es consideraran susceptibles de rebre suport les inversions en equipament per a l'establiment comercial i la implantació de la venda online segura o la seua integració en una plataforma en línia de comerç electrònic. En aquests casos es consideraran susceptibles de suport les aplicacions informàtiques i les despeses derivades de la creació d'una pàgina web, sempre que estiga vinculada a l'establiment.

  La inversió aprovada no podrà ser inferior a 3.000 euros i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit de 20.000 euros per sol·licitant, en cada establiment, i en un període de 3 anys.

  En Avalem Mercats, las empreses que realitzen la venda en mercats de venda no sedentària si disposen d'autorització municipal per a això, podran obtindre una ajuda per a la realització d’inversions en l'adaptació de vehicles de transport com a botiga, o en la instal·lació d'equip de fred per al transport i la venda de productes d'alimentació, complint en aquest cas amb la normativa vigent en matèria mediambiental.

  La inversió aprovada no podrà ser inferior a 1.000 euros i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit de 5.000 euros per beneficiària en un termini de 5 anys.

  I finalment en Avalem Artesania, els despeses susceptibles d'obtindre finançament són els següents i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit per sol·licitant de 5.000,00 euros:

  – Participació com a expositora en certàmens firals, inclosos els realitzats fora de la Comunitat Valenciana, de caràcter predominantment artesà. Es consideraran susceptibles de rebre suport les despeses de lloguer d'espai i estand, així com els de muntatge, desmuntatge, decoració i retolació d'aquest.

  – Despeses derivades de la protecció del producte, disseny o marca, així com els d'incorporació de disseny en la definició i execució del producte.

  – Confecció i edició de catàlegs de producte, en qualsevol suport, inclòs el cost de l'allotjament en la web, si escau.

  – Accions de promoció de producte, a través de qualsevol mig promocional.

  – Assistència a cursos especialitzats de formació en disseny, qualitat i especialització en el seu ofici, segons la seua activitat artesana, organitzat per entitats formatives, independentment del lloc en què es realitzen. Es consideren susceptibles de rebre suport únicament les despeses de matrícula i altres conceptes generats per l'entitat organitzadora.

  El termini per a sol·licitar aquestes ajudes serà des del dia 21 de gener fins al dia 4 de febrer, tots dos inclusivament. Totes les sol·licituds s'hauran de presentar únicament de forma telemàtica.

  Las persones interessades en aquestes ajudes potn acudir a la seua oficina Afic-Creama Pego per a sol·licitar més informació.

   

  Més informació
 • 10 gener 2019
  La Festa de la Carxofa 2019 arranca aquest dijous amb les Jornades del Pinxo

  més

  Més informació
 • 10 gener 2019
  VILA-REAL. ASSESSORAMENT EN LA CREACIÓ DE LA TEUA EMPRESA I SERVEI DE TRANSMISSIÓ D'EMPRESES

  Des de l'Agència de Desenvolupament Local de Vila-real posem a la vostra disposició dos serveis per a l'emprenedoria.

  En aquests enllaç trobareu la informació necessària sobre aquests dos serveis com, en què consisteixen, com accedir a ells, amb qui contactar...

  Aquests dos serveis s'ofereixen de manera gratuïta i no serien possibles sense el Consorci del PACTE CERÀMIC que és l'organisme a través del qual es realitza aquests serveis

  Més informació
 • 10 gener 2019
  Vinaròs. Comerç dona a conèixer les ajudes per a les pimes que ha convocat la Generalitat Valenciana

  Aquest matí el regidor de Promoció de l'Activitat Econòmica, Comerç, Consum i Turisme, Domènec Fontanet, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar a la ciutadania les ajudes per al creixement empresarial de les pimes que ha convocat la Generalitat Valenciana. En total es tracta de tres subvencions per a la consolidació de l'activitat comercial o artesana, la promoció dels productes i l'emprenedoria.

  La primera d'elles, anomenada Avalem Artesania té com a objectiu ajudar a la formació dels artesans i a la promoció dels productes. Els conceptes subvencionables són les despeses de la participació en fires, la confecció de catàlegs i l'assistència a cursos artesans, així com la protecció dels productes. La subvenció serà fins al 50% dels costos amb un límit de 5.000€.

  La segona ajuda, Avalem Comerç, està adreçada per a la consolidació de l'activitat comercial de les pimes. Els conceptes subvencionables són les despeses en l'adquisició d'equipament per a l'establiment i la implantació de la venta online de productes. Per sol·licitar l'ajuda la inversió realitzada ha de ser superior al 3.000€ i es podrà finançar fins al 50%, amb un màxim de 20.000€.

  La tercera subvenció, Emprenem Comerç, també està dirigida per a les pimes que vulguen consolidar la seva activitat empresarial o emprendre nous projectes. En aquest cas es podrà subvencionar els estudis de viabilitat, distribució, estalvi energètic i disseny de l'establiment, així com les despeses de gestoria, notaria o registres necessaris per a la constitució de l'empresa, a més del lloguer des del gener fins al setembre d'aquest any. La subvenció serà fins al 50% dels costos, amb un màxim de 10.000€, mentre que per al lloguer l'ajuda màxima serà de 5.000€. 

  El regidor Fontanet ha destacat que "totes aquestes ajudes es poden sol·licitar de forma directa a la Conselleria de Comerç des del 21 de gener fins al 4 de febrer". En aquest sentit, ha explicat que "els empresaris que necessiten més informació o assessorament de com demanar les subvencions es poden adreçar a l'oficina de l'AFIC ubicada al carrer de Sant Ramón".

  Vinaròs Emprenem

  Durant la roda de premsa el regidor Fontanet també ha fet un primer balanç del Programa d'Actualització de les Dades de les Empreses Locals, que s'està realitzant la regidoria de Comerç i l'Agència de Desenvolupament Local (ADL). Recordem que l'objectiu és crear un arxiu amb la informació actualitzada de tots comerços i empreses de la ciutat.

  Fontanent ha indicat que "la base de dades servirà per mantenir al dia tota l'activitat empresarial que es desenvolupa al municipi, que a més es publicarà al web http://vinaros.comercioscomunitatvalenciana.com/, perquè així la ciutadania puga consultar tota aquesta informació o les mateixes empreses que necessiten contactar amb altres establiments". Així mateix afegia que també és una eina molt important per mantenir informats a tots els locals de les ajudes que convoca la Generalitat, a més de regular la seva situació.

  Ajuntament Vinaròs
   

  Més informació
 • 09 gener 2019
  Comerç celebra el sorteig de la campanya nadalenca

  El Saló d'Actes de la Caixa Rural ha acollit el tradicional sorteig que cada any realitza l'Associació de Comerciants de Vinaròs en motiu de la campanya de Nadal. Recordem que per a participar només calia fer les compres als establiments adherits a la iniciativa i dipositar les butlletes a les urnes que es van preparar a l'Ajuntament. En total s'han recollit més de 27.000, demostrant la gran acceptació que té aquesta campanya i sobretot la bona resposta dels veïns a l'oferta comercial de la ciutat.

  Pel que fa als premis s'han repartit 10 xecs regal, valorats en 100€ cadascun, perquè els afortunats puguen bescanviar-los als mateixos comerços de la localitat. D'altra banda, també s'ha extret el nom del guanyador d'un creuer per la Mediterrània per a dues persones. Per als més petits que han participat de la campanya, amb les cartes que han escrit per als Reis d'Orient, s'han sortejat tres viatges a PortAventura per a tres persones. En aquest cas, s'han recollit prop de 4.500 cartes.

  Durant els propers dies l'Associació de Comerciants es posarà en contacte amb els afortunats perquè puguen gaudir dels premis aconseguits.

  Més informació
 • 08 gener 2019
  Ajudes per a l’any 2019 dirigides a empreses, associacions, federacions i fundacions

  Ajudes per a l’any 2019 dirigides a empreses, associacions, federacions i fundacions, destinades a la millora de la competitivitat dels serveis i productes turístics de la Comunitat Valenciana

  Beneficiaris

  1. Podran acollir-se als programes d’ajudes que es recullen en l’annex I d’aquesta resolució:
  a) Empreses turístiques, sempre que estiguen degudament inscrites en el  Registre de Turisme de la Comunitat Valenciana a la data de presentació de la sol·licitud.
  b) Federacions, fundacions, associacions i empreses organitzadores d’activitats esportives i culturals d’interés turístic que se celebren en la Comunitat Valenciana.
  c) Associacions i empreses, que desenvolupen actuacions de promoció i comercialització de productes turístics de la Comunitat Valenciana.
  d) Empreses organitzadores d’activitats de caràcter musical d’impacte turístic que se celebren a la Comunitat Valenciana.
  2. Els projectes subvencionables estaran condicionats a:
  a) Que les condicions per a ser beneficiari es mantinguen fins al moment del pagament de la subvenció.
  b) No podran accedir a la condició de beneficiari de les ajudes regulades en aquesta resolució, aquells en els qui concórrega alguna de les circumstàncies previstes en els apartats 2 i 3 de l’article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre.
  c) Aquestes ajudes no són compatibles amb la col·laboració que articule l’Agència Valenciana del Turisme, via línies nominatives de subvenció per al mateix objecte i beneficiari.
  d) No es contemplaran ajudes per a projectes el cost subvencionable dels quals siga inferior al que es determine en l’annex I per a cada programa.
  e) Les actuacions que se subvencionen en el marc d’aquesta convocatòria no podran haver-se iniciat amb anterioritat al dia 1 de gener de 2019.
  f) En cap cas l’import de la subvenció unit al d’altres possibles subvencions, ingressos o recursos per a la mateixa finalitat, procedents de qualsevol administració o ens públic o privat podrà superar el cost de l’activitat subvencionada.
  3. L’import màxim d’ajuda global per beneficiari dels programes d’aquesta resolució serà de 100.000 euros.
  Amb caràcter extraordinari i únicament per al programa 1, «Foment de la competitivitat empresarial», es podrà contemplar la plurianualitat de l’ajuda el cost subvencionable de la qual siga superior a 70.000 euros, i quedarà condicionat l’import corresponent a la segona anualitat a l’existència de crèdit adequat i suficient en els pressupostos que l’ens públic Turisme Comunitat Valenciana tinga consignats en 2020.

  Termini

  El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà el dia 15 de gener de 2019 i finalitzarà el dia 15 de febrer de 2019 a les 23:59.59 hores (hora oficial peninsular espanyola).

  Resolución

  Més informació
 • 08 gener 2019
  Ajudes en matèria d'industrialització per a inversions de PIMES INDUSTRIALS de la Comunitat Valenciana

  La concessió d'ajudes, en règim de concurrència competitiva, per a donar suport a la realització d'inversions sostenibles de caràcter industrial que contribuïsquen al creixement i la consolidació de pimes industrials vinculades als SECTORS del
  CALÇAT, CERÀMIC, METAL·LOMECÀNIC, TÈXTIL, JOGUET, MARBRE, FUSTA-MOBLE I IL·LUMINACIÓ, QUÍMIC, AUTOMOCIÓ, PLÀSTIC, ENVASOS I EMBALATGE, PRODUCTES INFANTILS, PAPERS I ARTS GRÀFIQUES, VALORITZACIÓ DE RESIDUS I ELS SECTORS EMERGENTS DE LA BIOTECNOLOGIA, PRODUCCIÓ AUDIOVISUAL I LA PRODUCCIÓ DE VIDEOJOCS de la Comunitat Valenciana.

  RESUM DE LA RESOLUCIÓ

  Més informació
 • 08 gener 2019
  CONVOCATÒRIA AJUDES COMERÇ i ARTESANIA 2019

  La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat les ajudes en matèria de comerç, consum i artesania que es regulen per el que s'estableix en l'Ordre 22/2018, de 22 de novembre. Hi ha diferents línies d'ajudes segons els col·lectius, d'una banda, està Emprenem Comerç que va destinada a l'obertura de nous locals, Avalem Comerç als comerços ja establits, Avalem Mercats, als venedors de mercats no sedentaris i finalment Avalem Artesania dirigida al col·lectiu d'artesans.

   

  En Emprenem Comerç, es consideraran subvencionables les despeses corrents derivades del manteniment d'un establiment comercial amb un nou titular o de la implantació d'una activitat comercial en un local en el qual, amb anterioritat, s'haja desenvolupat activitat econòmica. L'establiment deurà, si escau, obrir-se al públic entre l'1 de febrer i el 30 de setembre de l'exercici en què es convoque l'ajuda.

  La subvenció serà de fins al 50% amb el límit de 10.000€, sense que en concepte de lloguer se superen els 5.000€ de subvenció.

  Es consideraran subvencionables les despeses en:

  - Estudis de viabilitat, factibilitat comercial, distribució, il·luminació, estalvi energètic i disseny de l'establiment.

  - Despeses de gestoria, notaria i registres necessaris per a la constitució de l'empresa o per a l'inici de l'activitat en l'establiment comercial i, a més, si escau, online.

  - Despeses de traspàs, únicament del local, satisfets a l'anterior titular, que haurà d'haver-se formalitzat en l'exercici en què es convoque l'ajuda.

  - Despeses de lloguer de local reportats des de l'1 de febrer fins al 30 de setembre de l'exercici en què es convoque l'ajuda.

   

  En Avalem Comerç, es consideraran susceptibles de rebre suport les inversions en equipament per a l'establiment comercial i la implantació de la venda online segura o la seua integració en una plataforma en línia de comerç electrònic. En aquests casos es consideraran susceptibles de suport les aplicacions informàtiques i les despeses derivades de la creació d'una pàgina web, sempre que estiga vinculada a l'establiment.

  La inversió aprovada no podrà ser inferior a 3.000 euros i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit de 20.000 euros per sol·licitant, en cada establiment, i en un període de 3 anys.

   

  En Avalem Mercats, las empreses que realitzen la venda en mercats de venda no sedentària si disposen d'autorització municipal per a això, podran obtindre una ajuda per a la realització d’inversions en l'adaptació de vehicles de transport com a botiga, o en la instal·lació d'equip de fred per al transport i la venda de productes d'alimentació, complint en aquest cas amb la normativa vigent en matèria mediambiental.

  La inversió aprovada no podrà ser inferior a 1.000 euros i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit de 5.000 euros per beneficiària en un termini de 5 anys.

   

  I finalment en Avalem Artesania, els despeses susceptibles d'obtindre finançament són els següents i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit per sol·licitant de 5.000,00 euros:

  Participació com a expositora en certàmens firals, inclosos els realitzats fora de la Comunitat Valenciana, de caràcter predominantment artesà. Es consideraran susceptibles de rebre suport les despeses de lloguer d'espai i estand, així com els de muntatge, desmuntatge, decoració i retolació d'aquest.

  Despeses derivades de la protecció del producte, disseny o marca, així com els d'incorporació de disseny en la definició i execució del producte.

  Confecció i edició de catàlegs de producte, en qualsevol suport, inclòs el cost de l'allotjament en la web, si escau.

  Accions de promoció de producte, a través de qualsevol mig promocional.

  Assistència a cursos especialitzats de formació en disseny, qualitat i especialització en el seu ofici, segons la seua activitat artesana, organitzat per entitats formatives, independentment del lloc en què es realitzen. Es consideren susceptibles de rebre suport únicament les despeses de matrícula i altres conceptes generats per l'entitat organitzadora.

   

  El termini per a sol·licitar aquestes ajudes serà des del dia 21 de gener fins al dia 4 de febrer, tots dos inclusivament. Totes les sol·licituds s'hauran de presentar únicament de forma telemàtica.

  Las persones interessades en aquestes ajudes poden acudir a l’ADL-AFIC d’Ondara, tel: 965766250 i e-mail: adl@ondara.org

  Més informació
 • 07 gener 2019
  IV Fira de Productes Gastronòmics de Proximitat
  Més informació
 • 07 gener 2019
  AFIC CREAMA Benissa Informa de les ajudes a les empreses de comerç i artesania per al 2019.

  La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat les ajudes en matèria de comerç, consum i artesania que es regulen per el que s'estableix en l'Ordre 22/2018, de 22 de novembre. Hi ha diferents línies d'ajudes segons els col·lectius, d'una banda, està Emprenem Comerç que va destinada a l'obertura de nous locals, Avalem Comerç als comerços ja establits, Avalem Mercats, als venedors de mercats no sedentaris i finalment Avalem Artesania dirigida al col·lectiu d'artesans.

  En Emprenem Comerç, es consideraran subvencionables les despeses corrents derivades del manteniment d'un establiment comercial amb un nou titular o de la implantació d'una activitat comercial en un local en el qual, amb anterioritat, s'haja desenvolupat activitat econòmica. L'establiment deurà, si escau, obrir-se al públic entre l'1 de febrer i el 30 de setembre de l'exercici en què es convoque l'ajuda.

  La subvenció serà de fins al 50% amb el límit de 10.000€, sense que en concepte de lloguer se superen els 5.000€ de subvenció.

  Es consideraran subvencionables les despeses en:

  - Estudis de viabilitat, factibilitat comercial, distribució, il·luminació, estalvi energètic i disseny de l'establiment.

  - Despeses de gestoria, notaria i registres necessaris per a la constitució de l'empresa o per a l'inici de l'activitat en l'establiment comercial i, a més, si escau, online.

  - Despeses de traspàs, únicament del local, satisfets a l'anterior titular, que haurà d'haver-se formalitzat en l'exercici en què es convoque l'ajuda.

  - Despeses de lloguer de local reportats des de l'1 de febrer fins al 30 de setembre de l'exercici en què es convoque l'ajuda.

  En Avalem Comerç, Es consideraran susceptibles de rebre suport les inversions en equipament per a l'establiment comercial i la implantació de la venda online segura o la seua integració en una plataforma en línia de comerç electrònic. En aquests casos es consideraran susceptibles de suport les aplicacions informàtiques i les despeses derivades de la creació d'una pàgina web, sempre que estiga vinculada a l'establiment.

  La inversió aprovada no podrà ser inferior a 3.000 euros i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit de 20.000 euros per sol·licitant, en cada establiment, i en un període de 3 anys.

  En Avalem Mercats, las empreses que realitzen la venda en mercats de venda no sedentària si disposen d'autorització municipal per a això, podran obtindre una ajuda per a la realització d’inversions en l'adaptació de vehicles de transport com a botiga, o en la instal·lació d'equip de fred per al transport i la venda de productes d'alimentació, complint en aquest cas amb la normativa vigent en matèria mediambiental.

  La inversió aprovada no podrà ser inferior a 1.000 euros i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit de 5.000 euros per beneficiària en un termini de 5 anys.

  I finalment en Avalem Artesania, els despeses susceptibles d'obtindre finançament són els següents i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit per sol·licitant de 5.000,00 euros:

  – Participació com a expositora en certàmens firals, inclosos els realitzats fora de la Comunitat Valenciana, de caràcter predominantment artesà. Es consideraran susceptibles de rebre suport les despeses de lloguer d'espai i estand, així com els de muntatge, desmuntatge, decoració i retolació d'aquest.

  – Despeses derivades de la protecció del producte, disseny o marca, així com els d'incorporació de disseny en la definició i execució del producte.

  – Confecció i edició de catàlegs de producte, en qualsevol suport, inclòs el cost de l'allotjament en la web, si escau.

             – Accions de promoció de producte, a través de             qualsevol mig promocional.

  – Assistència a cursos especialitzats de formació en disseny, qualitat i especialització en el seu ofici, segons la seua activitat artesana, organitzat per entitats formatives, independentment del lloc en què es realitzen. Es consideren susceptibles de rebre suport únicament les despeses de matrícula i altres conceptes generats per l'entitat organitzadora.

  El termini per a sol·licitar aquestes ajudes serà des del dia 21 de gener fins al dia 4 de febrer, tots dos inclusivament. Totes les sol·licituds s'hauran de presentar únicament de forma telemàtica.

  Las persones interessades en aquestes ajudes potn acudir a la seua oficina Afic-Creama Benissa per a sol·licitar més informació.

   

  Més informació
 • 07 gener 2019
  AFIC CREAMA Teulada-Moraira Informa de les ajudes a les empreses de comerç i artesania per al 2019.

  AFIC CREAMA Informa de les ajudes a les empreses de comerç i artesania per al 2019.

   

  La Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball ha publicat les ajudes en matèria de comerç, consum i artesania que es regulen per el que s'estableix en l'Ordre 22/2018, de 22 de novembre. Hi ha diferents línies d'ajudes segons els col·lectius, d'una banda, està Emprenem Comerç que va destinada a l'obertura de nous locals, Avalem Comerç als comerços ja establits, Avalem Mercats, als venedors de mercats no sedentaris i finalment Avalem Artesania dirigida al col·lectiu d'artesans.

   

  En Emprenem Comerç, es consideraran subvencionables les despeses corrents derivades del manteniment d'un establiment comercial amb un nou titular o de la implantació d'una activitat comercial en un local en el qual, amb anterioritat, s'haja desenvolupat activitat econòmica. L'establiment deurà, si escau, obrir-se al públic entre l'1 de febrer i el 30 de setembre de l'exercici en què es convoque l'ajuda.

  La subvenció serà de fins al 50% amb el límit de 10.000€, sense que en concepte de lloguer se superen els 5.000€ de subvenció.

   

  Es consideraran subvencionables les despeses en:

  - Estudis de viabilitat, factibilitat comercial, distribució, il·luminació, estalvi energètic i disseny de l'establiment.

  - Despeses de gestoria, notaria i registres necessaris per a la constitució de l'empresa o per a l'inici de l'activitat en l'establiment comercial i, a més, si escau, online.

  - Despeses de traspàs, únicament del local, satisfets a l'anterior titular, que haurà d'haver-se formalitzat en l'exercici en què es convoque l'ajuda.

  - Despeses de lloguer de local reportats des de l'1 de febrer fins al 30 de setembre de l'exercici en què es convoque l'ajuda.

   

  En Avalem Comerç, Es consideraran susceptibles de rebre suport les inversions en equipament per a l'establiment comercial i la implantació de la venda online segura o la seua integració en una plataforma en línia de comerç electrònic. En aquests casos es consideraran susceptibles de suport les aplicacions informàtiques i les despeses derivades de la creació d'una pàgina web, sempre que estiga vinculada a l'establiment.

   

  La inversió aprovada no podrà ser inferior a 3.000 euros i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit de 20.000 euros per sol·licitant, en cada establiment, i en un període de 3 anys.

   

  En Avalem Mercats, las empreses que realitzen la venda en mercats de venda no sedentària si disposen d'autorització municipal per a això, podran obtindre una ajuda per a la realització d’inversions en l'adaptació de vehicles de transport com a botiga, o en la instal·lació d'equip de fred per al transport i la venda de productes d'alimentació, complint en aquest cas amb la normativa vigent en matèria mediambiental.

   

  La inversió aprovada no podrà ser inferior a 1.000 euros i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit de 5.000 euros per beneficiària en un termini de 5 anys.

   

  I finalment en Avalem Artesania, els despeses susceptibles d'obtindre finançament són els següents i l'ajuda serà de fins al 50% amb el límit per sol·licitant de 5.000,00 euros:

   

  Participació com a expositora en certàmens firals, inclosos els realitzats fora de la Comunitat Valenciana, de caràcter predominantment artesà. Es consideraran susceptibles de rebre suport les despeses de lloguer d'espai i estand, així com els de muntatge, desmuntatge, decoració i retolació d'aquest.

  Despeses derivades de la protecció del producte, disseny o marca, així com els d'incorporació de disseny en la definició i execució del producte.

  Confecció i edició de catàlegs de producte, en qualsevol suport, inclòs el cost de l'allotjament en la web, si escau.

  Accions de promoció de producte, a través de qualsevol mig promocional.

  Assistència a cursos especialitzats de formació en disseny, qualitat i especialització en el seu ofici, segons la seua activitat artesana, organitzat per entitats formatives, independentment del lloc en què es realitzen. Es consideren susceptibles de rebre suport únicament les despeses de matrícula i altres conceptes generats per l'entitat organitzadora.

   

  El termini per a sol·licitar aquestes ajudes serà des del dia 21 de gener fins al dia 4 de febrer, tots dos inclusivament. Totes les sol·licituds s'hauran de presentar únicament de forma telemàtica.

   

  Las persones interessades en aquestes ajudes potn acudir a la seua oficina *Afic-*Creama més pròxima per a sol·licitar més informació.

  Més informació
 • 07 gener 2019
  La campanya de Nadal que repartix 2.000EUR en premis ja té als seus guanyadors.

   

   

  La campanya de Nadal “ Sé l'estrela d'este Nadal, busca la teua estrela per a realitzar les millors compres en els comerços de Teulada-Moraira”, organitzada per la regidoria de Foment junt amb l'Associació d'Empresaris i comerciants de Teulada-Moraira AECO per a fomentar les vendes del xicotet comerç durant estes festes ja té als seus premiats.

   

  Els agraciats en el sorteig celebrat el dia 5 de gener han sigut els següents:

  4º- Josefa Pilar Català, compra realitzada en “Tu Street wear”.Premio de 250 EUR.

  3º -Helen Christine Cross White, compra realitzada en “Perfumería Marvimundo”. Premi de 250 EUR

  2º- Ana Font Vallés, compra realitzada en “Tu Streetwear”. Premi de 500 EUR.

  Mikaela Jianu, compra realitzada en “Charter”, premi de 1.000 EUR.

   

   

  Per a poder participar en el sorteig havien de realitzar una compra per valor mínim de 30EUR, en qualsevol dels establiments associats d'AECO.

   

  Els premiats realitzaran les compres en un espectacular vehicle, durant i exclusivament, el dia 12 de gener entre els comerços associats, esgotant els imports dels premis.

  Més informació
 • 04 gener 2019
  El 7 de gener comencen les obres d'asfaltat del carrer La Niña i les avingudes Gabriel Miró i Ifach

   

  El dilluns 7 de gener donen començament les obres d'asfaltat del carrer La Niña i les avingudes Gabriel Miró i avinguda de Ifach. Aquest primer dia està previst que es procedisca amb el clos i senyalització perquè en els dies següents puguen començar a treballar les màquines.
   
  Les obres es faran de forma escalonada per trams de 150 metres cadascun i s'iniciaran des de la plaça Colón cap a l'avinguda de Ifach. Està previst un termini d'execució de tres mesos ja que l'objectiu és que finalitzen abans de Setmana Santa.
   
  En l'actualitat aquests tres carrers mostren zones de paviment empedrat afonat i trencat degut a episodis de pluja intensa, per això es proposa com a solució la reposició de la llamborda al carrer La Niña, amb menor pendent i alçar la totalitat del paviment de llambordes de les avingudes Ifach i Gabriel Miró per a la seua substitució per aglomerat asfàltic.
   
  Aquests carrers van formar part de les obres del Pla d'Acció Comercial (PAC) finançat amb fons de la Unió Europea a fi de revitalitzar el teixit comercial calpí. En estar subjectes a finançament amb fons europeus les obres de millora no s'han pogut escometre fins transcorreguts els cinc anys que marca la normativa europea sobre aquest tema.
   
  Aquestes obres de millora del carrer La Niña i les avingudes Gabriel Miró i Ifach han sigut possible gràcies a la concessió a l'Ajuntament de Calp per part de la Diputació d'Alacant d'una subvenció per import de 239.591 euros equivalent al 66.68% del pressupost total de l'obra que ascendeix a un total de 359.327 euros.

  Més informació
 • 04 gener 2019
  Finalitza la campanya de Nadal a Benissa amb un increment notable de participació

  Més de 1.000 participacions més en comparació a 2017, on ja es varen superar els 7.000 cupons. I és que la campanya ‘El Comerç de Benissa brilla per Nadal’ ha obtingut més de 9.000 cupons, un fet que marca l’augment de la confiança del veïnat en els productes i serveis oferits en el teixit comercial del poble.

  A més, ja es coneixen els noms de les persones que han guanyat els premis de la Campanya, organitzada per la Regidoria de Comerç, AFIC-CREAMA i l'Associació de Comerciants i Empresaris de Benissa (ACEB). Els guanyadors i guanyadores, acompanyats per la Junta Directiva de l'ACEB i la regidora de Comerç, Carol Ivars, es van reunir ahir divendres 4 a la tenda Biomercat, comerç on s'havia realitzat la compra de major import, per la guanyadora dels 1.000 euros, premi principal d'enguany.

  El sorteig es va realitzar, al matí i en directe, a les instal·lacions de Ràdio Litoral Cadena Ser, comptant amb la presència de la reina infantil de les festes de la Puríssima Xiqueta, Laura Balaguer Mancheño. Raúl Martínez, l’encarregat de conduir el sorteig, va telefonar a Clara Debreceni, guanyadora dels 1.000 euros en compres.. Per a participar, cada client havia de sumar 50 euros en compres a Benissa, la qual cosa ha suposat un element dinamitzador de les vendes en els comerços associats, juntament amb accions com l’Escape Room, la gimcana ‘Busca l’Anomalia’ o altres activitats realitzades.

  A continuació, es detallen les persones guanyadores de la campanya d'enguany:
  • Premi 1.000 euros:

  Clara Debreceni

  • Premi de 500 euros:

  Ralph Semler

  • Premis de 100 euros:

  Puri González
  Susana Ivars
  Kircert Coupon
  Mª Amparo Ivars
  Lukasz Skowyra

  Aquestes persones podran gastar-se el premi en compres en els comerços associats. L'organització els felicita i agraïx a totes les persones que han participat en esta campanya. Carol Ivars, regidora de Comerç, ha assenyalat que “cal continuar confiant en el comerç de Benissa, com s’ha pogut veure amb el notable increment en la participació d’aquesta campanya”.

  Més informació
 • 03 gener 2019
  La OMIC fa unes recomanacions per a les compres de Reis

  El Nadal sol ser un període d'alt consum i per això, des de l’oficina d'Atenció al Consumidor d’Alcoi, com cada any volem oferir una sèrie de recomanacions als consumidors en aquest cas sobre les garanties i devolucions en les compres i recomanacions per millorar la seguretat en les compres on-line.

  Quan s’adquirix un determinat producte,és important informar-se de les polítiques de devolució de l'establiment per evitar problemes a posteriori.

  Si encara seguint aquests consells bàsics es té algun problema o incidència, s'ha d'exigir a l'establiment, el full de queixes i reclamacions oficials i en el cas de necessitar informació o assessorament en matèria de consum, no dubte en contactar amb l'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor.

  Adjuntem les recomanacions de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor.

  Més informació
 • 03 gener 2019
  26 empreses renoven la seua distinció en el SICTED

  En 2018 han sigut 26 les empreses que han renovat la seua distinció en el SICTED en el comité de desembre; 2 del Cicle I, 4 del Cicle II, 3 del Cicle III, 5 del Cicle IV, 6 del Cicle de Seguiment i 6 Cicle de Renovació. Recordem que l'any 2013 l'Ajuntament d'Alcoi va signar la seua adhesió al SICTED (Sistema integral de Qualitat Turística espanyola en destinacions) sent ens gestor de les 38 empreses que actualment formen part d'ell.

  Sicted és un sistema de qualitat integral en destinació que pretén elevar els estàndards de qualitat oferida per tots els agents que intervenen en el procés del consum turístic a la ciutat, des dels hotels als museus, passant pels taxis i els restaurants, etc per a garantir els màxims nivells de qualitat en totes les etapes del viatge.

  L'oficina de Turisme d'Alcoi és part activa del sistema des del mateix any, havent obtingut la distinció per sisé any consecutiu.

  Alcoi, disposa de 38 empreses adherides al sistema SICTED, de les quals 33 estan distingides per la xarxa. Actualment la ciutat es troba al cicle 6 d'aquest sistema, un sistema en el qual porta treballant des de 2013.

  La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, recorda que «l'objectiu de l'Ajuntament és clar: servir d'exemple dinamitzador perquè cada vegada siguen més les empreses que s'adherisquen a aquest sistema i així es puga oferir els millors estàndards de qualitat turística als nostres visitants». Zamorano assenyala els grups de millora com un dels aspectes més interessants del SICTED. En aquest sentit, cal recordar que Alcoi va ser mereixedora del guardó «Adaptació de la destinació a les noves tecnologies» dins de la categoria de "Millor projecte de millora en destinació SICTED 2016".

  Entre les empreses distingides es troben:
  Hotel con encanto Masía la Mota.
  Casa Rural Bons Aires
  MAF
  Explora
  Muboma
  Tourist Info Alcoy (Q)
  Jorge Pérez Borrás
  Casa rural La Safranera
  Refugio de la Guerra Civil Española
  Hostal Savoy
  Restaurante Hostal Savoy
  Teatro Calderón
  Restaurante Bruno Caruso
  Equitación Peluca
  Hacienda Ibérica
  Opció Jove S.L.
  Toni Miranda López
  Alcoitur Viatges
  Restaurante La Safranera
  Restaurante Sant Francesc, 52
  Restaurante Brasil
  Spainrider,
  Restaurante Masía la Mota
  Hotel Sercotel Ciutat d’Alcoi
  Arte 23
  Alojamientos Residencial Alcoy

  Més informació

 • Pàgina 10 de 462

 • Mostrant del 181 fins al 200 d'un total de 9240 registres

T'interessa

Ajudes 2018

Retailcheck

Novetats del portal

Canal YouTube Afic

Consultes on-line

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Seguix-mos a Twitter

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actualitat Xarxa Afic

 • ©2019 Generalitat Valenciana.
 • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
 • El portal del comerç sostenible