El portal del comerciant

Noticies

 • 25 maig 2018
  Xirivella al carrer

  El dissabte 9 de juny es celebra "Xirivella al carrer", un esdeveniment que té per finalitat fomentar l'activitat econòmica i social del municipi afavorint la creació de sinergies entre aquests sectors, i generant experiències amb la ciutadania, que contribuïsquen al reconeixement de tots dos.

  La plaça de Gerardo Garcés es convertirà d'aquesta manera en espai de trobada en el qual convisquen, igual que en la vida quotidiana del municipi. En ell es generaran al llarg de la jornada diferents espais en els quals s'alternaran accions de desenvolupament, amb altres de caràcter lúdic o promocional:

  1) Espai formatiu
  Accions formatives orientades a comerços i associacions, relacionades amb el desenvolupament de competències digitals aplicades a la gestió.

  2) Espai ciutadà
  Programa d'activitats d'iniciativa ciutadana, a fi de promoure valors, sensibilitzar o desenvolupar coneixement en diferents àmbits (medi ambient, igualtat, solidaritat).

  3) Espai d´entitats i serveis
  Espai expositiu per a la promoció d'associacions, professionals i comerços. Constitueix una mostra representativa de l'activitat econòmica i social del municipi, en el qual les diferents entitats donaran a conèixer les seues propostes a la població.

  4) Espai d´oci
  Àrea d'activitats d'oci amb oferta diversa, adequada a cada franja horària.

  Adjuntem les bases corresponents a aquest esdeveniment, així com la instància de sol·licitud que haureu d'emplenar i presentar en les Oficines d'Informació municipals, en cas que la vostra entitat estiga interessada a participar en algun d'aquests espais.

  A fi d'avançar en qüestions logístiques i d'organització de l'esdeveniment, us agrairíem que abans del divendres 1 de juny ens féreu arribar les vostres sol·licituds.

  Pots contactar amb la Tècnica ADL-AFIC (afic@xirivella.es) / Servei de participació Ciutadana (segons com pertocarà), si precises més informació o aclarir qualsevol dubte sobre aquest esdeveniment.

  Bases reguladores

  Instància sol·licitud de participació

  Annexe I-memòria d'activitat

  Més informació
 • 23 maig 2018
  Obertura de termini: ajudes programa XPANDE

  Convocatòria pública del Programa Xpande, obertura del termini per a presentació de sol·licituds de participació en la fase d'assessorament i/o en la fase d'ajudes per al desenvolupament del Pla d'internacionalització del Programa Xpande de suport a l'expansió internacional de la pime, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

  Font: DOGV

  Enllaç a ajuda en Cambra

  Més informació
 • 23 maig 2018
  Taller a Creama Benissa sobre la nova llei de protecció de dades

  Jornada dirigida a empresaris, comerciants i professionals de qualsevol sector que vullguen conéixer els nous requeriments de la normativa en matèria de privacitat i del Reglament General de Protecció de Dades de la UE.

  La sessió té com a objectiu formar a nivell bàsic als assistents sobre els reptes que el nou Reglament General de Protecció de Dades d'Unió Europea (RGPD 2016/679 del Parlament Europeu i del Consell, de 27 d'abril de 2016), suposarà per a les empreses. Com és sabut, esta normativa afectarà totes les empreses a partir del 25 de maig i el seu no compliment ocasiona grans sancions.

  Esta jornada serà dimecres que ve, 30 de maig, a les 15h. en el Centre d’Excel·lència, darrere de Creama.

  Al finalitzar la sessió, l'assistent serà capaç de:

  1. Identificar els tractaments de dades que gestiona el seu projecte.

  2. Conéixer els requisits mínims per al compliment de la normativa en matèria de privacitat.

  3. Identificar els errors més comuns que cometen les empreses amb la privacitat.

  No t’ho penses més i apunta’t a Creama Benissa al 965732100

  Més informació
 • 22 maig 2018
  V Mostra y desfilada de roba tradicional a Castelló

  Desfilada d'indumentària tradicional, que començarà a les 20:00 hores, en el Claustre del Museu,roba, joieria, perruqueria i estilismes que mostre la Associació Indumentària Costumista Castelló.

  Més informació
 • 21 maig 2018
  bosses de plàstic, quines es cobraran a partir de l'1 de juliol del 2018

  Reial Decret 293/2018, de 18 de maig, sobre reducció del consum de bosses de plàstic i pel que es crea el Registre de Productors BOE 19/05/2018

  A partir de l'1 de juliol del 2018:
  a) Es prohibix l'entrega gratuïta als consumidors de bosses de plàstic en els punts de venda de béns o productes, a excepció de les bosses de plàstic molt lleugeres i de les bosses de plàstic amb grossària igual o superior a 50 microns amb un percentatge igual o major al 70% de plàstic reciclatge.
  b) En el cas de l'excepció per a les bosses de plàstic amb grossària igual o superior a 50 microns previstos en l'apartat anterior, els comerciants hauran de disposar de documentació proporcionada pel fabricant que acredite el dit percentatge.
  c) Els comerciants cobraran una quantitat, per cada bossa de plàstic que proporcionen al consumidor. Per a determinar el preu de les bosses de plàstic, els comerciants podran prendre com a referència els preus orientatius establits en l'annex I.
  d) Així mateix, els comerciants informaran els consumidors dels preus establits, exposant-los al públic en un lloc visible i incloent una referència al compliment de les obligacions continguda en els apartats anteriors.

  A partir de l'1 de gener del 2020:
  a) Es prohibix l'entrega als consumidors, en els punts de venda de béns o productes, de bosses de plàstic fragmentables.
  b) Les bosses de plàstic de grossària igual o superior a 50 microns contindran un percentatge mínim del 50 % de plàstic reciclatge.

  A partir de l'1 de gener del 2021, es prohibix l'entrega de bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres al consumidor en els punts de venda de béns o productes, excepte si són de plàstic compostable. Els comerciants podran també optar per altres formats d'envàs per a substituir a les bosses de plàstic.

  Totes les mesures incloses en este article afectaran tant les bosses de plàstic que s'entreguen en els punts de venda de béns o productes com a les que puguen subministrar-se en la venda online, així com a les entregades a domicili. S'exclouen els sobres de plàstic emprats per a les vendes a distància, si bé estos hauran de ser considerats envasos si complixen amb la definició d'envàs i els seus exemples establida en la Llei 11/1997, de 24 d'abril.


  Preu orientatiu de les bosses de plàstic en funció de la seua grossària
  - Bosses de grossària inferior a 15 microns destinats a usos diferents dels enumerats en la definició de bosses molt lleugeres de l'article 3 d): 5 cèntims d'euro/bossa.
  - Bosses de grossària compresa entre les 15 i les 49 microns: 15 cèntims d'euro/bossa.
  - Bosses de grossària igual o superior a les 50 microns: 15 cèntims d'euro/bossa.
  - Bosses de grossària igual o superior a 50 microns, amb contingut igual o superior a 50% de plàstic reciclatge però inferior al 70%: 10 cèntims d'euros/ bossa.

  Més informació
 • 21 maig 2018
  Taller d'aparadors: Disseny i concepció de l'aparador. Xirivella.

  INSCRIPCIONS: https://bit.ly/2KJKrIF

  DIRIGIT A: Empreses de comerç minorista de qualsevol sector.

  OBJECTIUS:

   

  • Aprendre les regles per a crear un aparador que transmeta una imatge moderna i capte l'atenció del vianant (tipus de composició, il·luminació, normes d'exposició, color, col·locació de preus, renovació, suports,…).
  • Conèixer les noves tendències en colors, materials i elements de decoració.
  • Planificar i crear les temàtiques adequades en funció del sector i grandària de l'aparador.
  • Conèixer els proveïdors als quals comprar el material per a decorar els aparadors.

  Més informació
 • 21 maig 2018
  Fira Calp cumpleix 10 anys!!!

  Fira Calp, la fira de gastronomia i comerç de la ciutat del Penyal, celebra la seva desena edició que tindrà lloc del 24 al 27 de maig a la Plaça Major. I ho fa amb un major nombre d'expositors i de tapes i amb la participació de la Confraria de Pescadors i de la Comissió de Festes 2018.

  Aquest any en la fira hi hauran 17 stands de restaurants, cafeteries i cocteleries i a més reforça la seva part comercial amb la participació d'11 comerços que exhibiran els seus productes. 

  D'altra banda, els hostelers oferiran un major nombre de tapes, entre quatre i cinc per caseta, enfront de les tres de les edicions anteriors, que s'oferiran a preus populars, d'1 a 4 euros. La Confraria de Pescadors, per la seva banda, presentarà en la fira, a més del tradicional Peix de Calp, un producte nou fet amb ingredients del mar com a embotit i hamburgueses de polp i corbina.

  Per primera vegada s'ha convidat a la Comissió de festes 2018 a participar en Fira Calp, per vendre la beguda: cervesa, refrescs i aigua; els beneficis que obtinguin es destinaran a l'organització de les festes patronals d'aquest any; el vi serà a càrrec de cada hosteler que oferirà un celler diferent.

  Al costat de tot això tindrà lloc activitats paral·leles com a concerts, demostracions culinàries, animació infantil o una exhibició de vehicles híbrids. A més està prevista una pantalla geganta el dissabte 26 de maig amb motiu de la final de la Champions Reial Madrid – Liverpool.

  La fira, organitzada per les regidories de Comerç-Creama  i Turisme, així com per l'associació d'hostaleria Sabor a Calp i l'associació d'Empresaris de Calp, s'inaugurarà el dijous 24 de maig a les 19 hores. Aquest certamen va congregar l'any passat a 12.000 persones al llarg dels seus quatre dies.

  Més informació
 • 21 maig 2018
  El govern aprova el Reial Decret sobre reducció del consum de bosses de plàstic i pel qual es crega el Registre de Productors.

  Dissabte passat 19 de Maig, es va publicar en el BOE, el Reial Decret 293/2018, de 18 de maig, sobre reducció del consum de bosses de plàstic i pel qual es crega el Registre de Productors.

  Enllaç: açí.

  A partir de l'1 de juliol de 2018:

  a) Es prohibix l'entrega gratuïta als consumidors de bosses de plàstic en els punts de venda de béns o productes, a excepció de les bosses de plàstic molt lleugeres i de les bosses de plàstic amb grossària igual o superior a 50 microns amb un percentatge igual o major al 70% de plàstic reciclatge.

  b) En el cas de l'excepció per a les bosses de plàstic amb grossària igual o superior a 50 microns prevista en l'apartat anterior, els comerciants hauran de disposar de documentació proporcionada pel fabricant que acredite el dit percentatge.

  c) Els comerciants cobraran una quantitat, per cada bossa de plàstic que proporcionen al consumidor. Per a determinar el preu de les bosses de plàstic, els comerciants podran prendre com a referència els preus orientatius establits en l'annex I.

  d) Així mateix, els comerciants informaran els consumidors dels preus establits, exposant-los al públic en un lloc visible i incloent una referència al compliment de les obligacions continguda en els apartats anteriors.

  A partir de l'1 de gener de 2020:

  a) Es prohibix l'entrega als consumidors, en els punts de venda de béns o productes, de bosses de plàstic fragmentables. b) Les bosses de plàstic de grossària igual o superior a 50 microns contindran un percentatge mínim del 50 % de plàstic reciclatge."

  b) Les bosses de plàstic de grossària igual o superior a 50 microns contindran un percentatge mínim del 50 % de plàstic reciclatge.

  A partir de l'1 de gener de 2021, es prohibix l'entrega de bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres al consumidor en els punts de venda de béns o productes, excepte si són de plàstic compostable. Els comerciants podran també optar per altres formats d'envàs per a substituir a les bosses de plàstic.

  Totes les mesures incloses en este article afectaran tant les bosses de plàstic que s'entreguen en els punts de venda de béns o productes com a les que puguen subministrar-se en la venda online, així com a les entregades a domicili. S'exclouen els sobres de plàstic empleats per a les vendes a distància, si bé estos hauran de ser considerats envasos si complixen amb la definició d'envàs i els seus exemples establida en la Llei 11/1997, de 24 d'abril.

  Més informació
 • 21 maig 2018
  A PARTIR DEL 1 DE JULIO DE 2018 ES PROHIBIX L'ENTREGA GRATUÏTA ALS CONSUMIDORS DE LES BOSSES DE PLÀSTIC

  Este reial decret té com a objecte adoptar mesures per a reduir el consum de bosses de plàstic, amb la finalitat de previndre i reduir els impactes adversos que els residus generats per les dites bosses de plàstic produïxen en el medi ambient, amb especial atenció al dany ocasionat als ecosistemes aquàtics, i en determinades activitats econòmiques, com la pesca o el turisme, entre altres. Així mateix, té com a objecte evitar la pèrdua de recursos materials i econòmics que suposa l'abandó de les bosses de plàstic i la seua dispersió en el medi ambient.

  MESURES, OBLIGACIONS I CAMPANYES PER A LA REDUCCIÓ DEL CONSUM DE BOSSES DE PLÀSTIC

  Les mesures que s'adopten per a reduir el consum de bosses de plàstic, en funció de la seua data d'entrada en vigor, són les següents:

  1. A partir del 1 de julio de 2018:

  A)Es prohibix l'entrega gratuïta als consumidors de bosses de plàstic en els punts de venda de béns o productes, a excepció de les bosses de plàstic molt lleugeres i de les bosses de plàstic amb grossària igual o superior a 50 microns amb un percentatge igual o major al 70% de plàstic reciclatge.

  B) En el cas de l'excepció per a les bosses de plàstic amb grossària igual o superior a 50 microns prevista en l'apartat anterior, els comerciants hauran de disposar de documentació proporcionada pel fabricant que acredite el dit percentatge.

  C)Los comerciantes cobrarán una cantidad, por cada bolsa de plástico que proporcionen al consumidor. Para determinar el precio de las bolsas de plástico, los comerciantes podrán tomar como referencia los precios orientativos establecidos en el anexo I. (BOE).

  D)Així mateix, els comerciants informaran els consumidors dels preus establits, exposant-los al públic en un lloc visible i incloent una referència al compliment de les obligacions continguda en els apartats anteriors.

  2. A partir del 1 de gener de 2020:

  A)Es prohibix l'entrega als consumidors, en els punts de venda de béns o productes, de bosses de plàstic fragmentables.

  B)Les bosses de plàstic de grossària igual o superior a 50 microns contindran un percentatge mínim del 50% de plàstic reciclatge.

  3. A partir del 1 de gener de 2021:

  Es prohibix l'entrega de bosses de plàstic lleugeres i molt lleugeres al consumidor en els punts de venda de béns o productes, excepte si són de plàstic compostable. Els comerciants podran també optar per altres formats d'envàs per a substituir a les bosses de plàstic.

  4.

  Totes les mesures incloses en este article afectaran tant les bosses de plàstic que s'entreguen en els punts de venda de béns o productes com a les que puguen subministrar-se en la venda online, així com a les entregades a domicili. S'exclouen els sobres de plàstic empleats per a les vendes a distància, si bé estos hauran de ser considerats envasos si complixen amb la definició d'envàs i els seus exemples establida en la Llei 11/1997, de 24 d'abril.

  * Per a més informació punxe ACÍ.

  --------------------

  La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets, ni expectatives, ni vinculació en el procediment a què es referix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques. L'AFIC de la Regidoria de l'Àrea Comerç i Mercats de l'Excm. Ajuntament d'Elda desitja que esta informació siga de la seua utilitat.

   

  Més informació
 • 18 maig 2018
  TALLER DE WHATSAPP I INSTAGRAM PER A COMERÇOS

   

  La primera d'elles serà el taller denominat “Whatsapp Marketing i Instagram per a comerços”, que tindrà lloc el 30 i 31 de maig, al Casal de la Joventut de 15 a 17 hores.

  Per a informar-se e inscriure's en el taller pot contactar amb l'AFIC.

  Més informació
 • 17 maig 2018
  El centre de Xàbia acull aquest dissabte una fira de brocanters

  A partir de les nou del matí en la Plaça de l'Església, els participants descobriran les seues parades, assortides amb mobles, joguets antics i articles de decoració. La fira estarà a la disposició del públic fins a les 14 hores.

  Des de l'organització animen a veïns i visitants a que es passen per aquesta trobada de brocanters i descobrisquen totes les curiositats que poden oferir-los així com un espai tan especial com el Centre Històric de Xàbia.

  Més informació
 • 17 maig 2018
  Nova edició del STREET MARKET


  Més informació
 • 16 maig 2018
  Comença l'ESCOLA DE COMERÇ D'ALZIRA amb aforament complet d'assistents

  ¿QUÉ ÉS L'ESCOLA DE COMERÇ?

  L'Escola de Comerç d'Alzira és un programa de formació i capacitació desenvolupat per experts en la matèria dins de les distintes árees de negoci i dirigit als comerços i serveis locals.

  ¡CONEIX LA PRIMERA EDICIÓ!

  La primera edició es centrarà en la millora dels establimients comercials. Esta iniciativa està pensada expressament per a ajudar als empresaris a gestionar millor, ampliar clients i augmentar vendes.

  A través d'una sèrie de tallers eminentment pràctics es posarà a disposició dels assistents els coneixements, ferramentes i estratègies amb les que millorar els seus negocis.

  ¿A QUÍ VA DIRIGIT?

  L'Escola de Comerç està dirigida a empresaris dels sectors del comerç d'Alzira i a emprendedors amb una idea de negoci en estos sectors.

  Data: del 15 al 31 de maig de 2018, de 14h a 17h.

  Més informació
 • 16 maig 2018
  El Mercat de Benicarló aposta per etiquetar els productes en valencià com a signe de qualitat

  més

  Més informació
 • 16 maig 2018
  Saps com t'afecta el Nou Reglament de Protecció de Dades?

  La sessió anirà a càrrec de Gemma Viguer Lledó, Consultora Tècnic Senior i Auditora de Sistemes de Gestió i col·laboradora de GOVERTIS, empresa líder en seguretat de la informació.

  Les places són limitades i gratuïtes, la inscripció la pots fer online ací: en bit.ly/capiqua

  La sessió es realitzarà en l'espai de treball compartit (coworking) CAPIQUA de Novafeina en Quart de Poblet: C/ Aparellador Antoni Monzó, 11 baix esq.

  Més informació
 • 15 maig 2018
  Encara no t'has presentat als premis "Q"; al comerç i la iniciativa emprenedora? Presenta la teua candidatura en una o diverses modalitats fins al 31 de Maig, per registre d'entrada en l'Ajuntament de Quart de Poblet.

  A més, aprofitem per a aclarar/dar resposta a algunes de les preguntes que ens heu fet:

  - Les persones que es van presentar en el 2017, sempre que complisquen els requisits, podran tornar a presentar-se.

  - En cas d'haver sigut premiado/a en el 2017 en una categoria, poden optar a altres. - Pots presentar diverses candidatures, en diverses modalitats al mateix temps, però només pots ser premiado/a en una categoria.

  - Entre el mes de juny i el mes de juliol, encenem cambres i comencem a preparar el vídeo promocional de totes les candidatures participants.

  - Comptem amb personal tècnic que vos pot ajudar a presentar este premi, i les ajudes, i resoldre les vostres dubtes. Tota la informació sobre els Premis "Q"; ací.

  Més informació
 • 15 maig 2018
  CRUS GRATÜIT PER A COMERÇOS

  1. Competitivitat del comerç

  2. Determinació de la cartera de productes

  3. Exterior de l'establiment

  4. Interior de l'establiment

  5. Política de publicitat i promocions.

  6. Gestió econòmica

  7. Pla de fidelització

  8. Tècniques de venda

  9. Màrqueting digital

  Inscripcions: fins el día 31 de maig, al correu: aedlpicassent@picassent.es

  Places: 15 (1 per establiment)

  Més informació
 • 15 maig 2018
  II Congrés de Foment del Comerç

  L'objectiu d'aquest Congrés és que els comerciant, els agents econòmics i els agents socials del panorama nacional debaten sobre la situació actual del comerç minorista, les noves tecnologies i les eines necessàries per a fomentar el comerç.

  Inscripcions al II Congrés Intermunicipal de Foment de Comerç

  Programa del II Congrés Intermunicipal de Foment de Comerç

  Més informació
 • 15 maig 2018
  Benissa és Qualitat ja coneix els seus nominats

  L’Ajuntament de Benissa, a través de la Regidoria de Comerç i Creama, l’Agència per al Foment de la Innovació Comercial (AFIC) i el CREAMA, en col·laboració amb les diferents associacions d’empresaris i comerciants del municipi, han fet públics els noms dels nominats en la XIIIé Certamen de Premis a l’Empresa i al comerç “Benissa és Qualitat”.

  En aquesta ocasió, els nominats en les diferents categories són:

  Categoria Promoció del municipi

  • Mandala Beach Bar
  • Celler Joan de la casa
  • Rte. Cuina de Dos

  Categoria Empresari Jove

  • Centre de Fisioteràpia Judith
  • Papeleria Macavi
  • Detalls Martí

  Empresa socialment responsable

  • Clínica Benissa
  • MGS Segurs Carmen Cabrera
  • Pampallugues

  Atenció i Servei

  • Bar Calima
  • Farmàcia Carmen Villanueva
  • Boutique Maniquí

  Imatge

  • Hotel nº4
  • Hostelbe
  • Vapf

  Trajectòria

  • Peluqueria Pèl-home

  Cal assenyalar, en la present edició, la incorporació d’una nova categoria premiada, que reconeix i premia les empreses responsables amb el premi a l’Empresa Socialment Responsable. Igualment, el premi de Trajectòria recau en Pèl-Home en reconeixement als anys de faena continuada d’aquesta saga de perruquers.

  Els premis ‘Benissa és Qualitat’ es celebren cada any amb l’objecte de fomentar els valors de servei en l’entorn comercial i empresarial, els dos grans motors de l’economia del nostre municipi. En aquest sentit, aquests guardons compten amb el suport institucional necessari des del convenciment de saber que tant la indústria com el comerç local han de comptar amb el necessari suport que permeta potenciar la seua competitivitat i posicionament.

  La decisió final sobre els premis en la present edició es donarà a conéixer en la mateixa Gala del Certamen de Premis Empresarials i Comercials, el dijous 14 de juny de 2018.

  Més informació
 • 15 maig 2018
  EL MERCADO MUNICIPAL DE PATERNA DISPONE DE LOCALES PARA ALQUILAR 2018
  Més informació

 • Pàgina 1 de 427

 • Mostrant del 1 fins al 20 d'un total de 8527 registres

T'interessa

Ajudes 2018

Novetats del portal

Canal YouTube Afic

Consultes on-line

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Seguix-mos a Twitter

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actualitat Xarxa Afic

 • ©2018 Generalitat Valenciana.
 • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
 • El portal del comerç sostenible