El portal del comerciant

Avantatges i desavantatges

AVANTATGES

DISMINUÏX EL RISC PER SER UN CONCEPTE PROVAT Una franquícia permet aprofitar l'experiència del franquiciador amb el negoci i proporciona una certa "garantia" que el concepte funciona bé en zones similars i en condicions similars.

MENOR INVERSIÓ INICIAL Normalment implica efectuar la inversió d'una manera més efectiva, atés que el franquiciador ja haurà eliminat, prèviament, totes les despeses supèrflues. Fins i tot havent de pagar el cànon d'entrada, la suma total de la inversió sol ser menor.

APROFITA ELS AVANTATGES DEL GRUP Permet tenir el poder de compra i de negociació d'una gran empresa i per tant accedir a millors preus en els subministraments. També podran realitzar-se de forma més efectiva accions de màrqueting i publicitat per a tota la cadena.

SUPORT EN INICIAR EL NEGOCI Ajuda per a l'elecció del local adequat.- Formació inicial en els aspectes clau del negoci.- Una estratègia efectiva de màrqueting per al llançament.

COMERCIAR SOTA UNA MARCA CONEGUDA Permetrà atraure clients al seu establiment des del primer dia. Esta marca ha d'estar associada a productes i servicis de qualitat.

SUPORT EN LA GESTIÓ El franquiciador proporciona ajuda, no només inicialment, sinó també durant el transcurs de la relació de franquícia. Açò permetrà al franquiciat gaudir de l'experiència del franquiciador per a solucionar tots els dubtes o problemes que puguen sorgir.

ADAPTACIÓ EN L'EVOLUCIÓ DEL NEGOCI Canvis tecnològics, moda, gustos, etc., afectaran inevitablement el negoci. Una franquícia ben planejada permetrà no quedar-se desfasat perquè el franquiciador adaptarà el concepte i al mateix temps proporcionarà noves oportunitats de negoci.

 

DESAVANTATGES

MENOR RENDIBILITAT POTENCIAL PELS PAGAMENTS AL FRANQUICIADOR El franquiciat remunerarà el franquiciador pels seus servicis amb un pagament periòdic, normalment relacionat amb la facturació. Per tant, un negoci "independent" pot ser en teoria més rendible que un negoci franquiciat.

MENOR LLIBERTAT La franquícia proporciona el dret, però també l'obligació de gestionar un negoci d'acord amb el model del franquiciador. Açò és totalment raonable per a poder aconseguir una homogeneïtat entre tots els establiments de la cadena. Per tant, no es pot lliurement modificar el sistema, encara que es pense que pot ser millor per al negoci. Esta obligació comporta també la necessitat de controls per part del franquiciador.

PERILL DE MALA GESTIÓ DEL FRANQUICIADOR En gran part l'èxit del franquiciat dependrà de la correcta gestió, de l'adequat finançament i de l'evolució correcta que faça el franquiciador del seu negoci. El risc no existix només respecte de la gestió directa que en faça el franquiciador, sinó també del que puguen fer altres franquiciats que afectarà inevitablement el prestigi de la marca. Per tant, el franquiciador és també responsable de controlar que tots els franquiciats operen d'acord amb els estàndards de qualitat de la cadena.

 

T'interessa

Ajudes 2018

Retailcheck

Novetats del portal

Canal YouTube Afic

Consultes on-line

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Seguix-mos a Twitter

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actualitat Xarxa Afic

  • ©2019 Generalitat Valenciana.
  • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
  • El portal del comerç sostenible