El portal del comerciant
Amb el suport de Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Menú:

Actuacions de la xarxa

CONVOCATÒRIA AJUDES EN MATÈRIA DE COMERÇ, CONSUM I ARTESANIA 2023

Dades bàsiques

Títol: CONVOCATÒRIA AJUDES EN MATÈRIA DE COMERÇ, CONSUM I ARTESANIA 2023
Organisme: SAGUNTO
Data de inici: 16-01-2023

La Direcció General de Comerç, Consum i Artesania de la Generalitat Valenciana ha publicat la convocatòria de les ajudes en matèria de comerç, consum i artesania corresponents a l'exercici 2023 per a donar suport al comerç de proximitat i l'artesania, així com a les persones consumidores.

Aquestes ajudes van destinades a pimes, entitats intermèdies en matèria de comerç i artesania, entitats locals i associacions i federacions de persones consumidores i usuàries per al foment de la cooperació interadministrativa, l'adaptació d'infraestructures, la transformació digital mitjançant l'impuls del comerç electrònic i la millora de l'equipament, gestió i serveis, tant en les àrees urbanes com en entorns rurals. Finalment, es fa costat també a les associacions i federacions de persones consumidores i usuàries per a la informació i defensa de persones consumidores.

El termini per a presentar les sol·licituds comença el pròxim 11 de gener i finalitza el 3 de febrer de 2023 i únicament es podrà realitzar per via telemàtica a través de la seu electrònica de la Generalitat.

DESPESES SUSCEPTIBLES D'AJUDA

Aquesta convocatòria dirigida a pimes, entitats intermèdies, entitats locals i associacions i federacions de persones consumidores i usuàries pretén cobrir una sèrie de despeses susceptibles de rebre finançament.

En el cas de les pimes:

•           Emprenem Comerç: les despeses corrents derivades del manteniment d'un establiment comercial amb nova titularitat o de la implantació d'una activitat comercial en un local en el qual, amb anterioritat, s'haja desenvolupat activitat econòmica.+ info

•           Avalem Comerç: ajudes a la innovació aplicada als establiments comercials per a la millora de la competitivitat. (PENDENT DE CONVOCATÒRIA)

•           Avalem Comerç Rural: les inversions en equipament per a l'establiment comercial, incloent-hi les aplicacions informàtiques i les despeses derivades de la creació d'una pàgina web, vinculada a l'establiment, si la seua fi és implantar la venda en línia segura o la seua integració en una plataforma en línia de comerç electrònic, en els establiments situats, o a implantar en els municipis de menys de 1.000 habitants de la Comunitat Valenciana.+ info

•           Avalem Mercats: les dedicades a la venda en mercats de venda no sedentària, si disposen d'autorització municipal, podran obtindre una ajuda per a la realització d'inversions en l'adaptació de vehicles de transport i de botiga, o en la instal·lació d'equip de fred per al transport i venda de productes d'alimentació.+ info

•           Avalem Artesania: són susceptibles les despeses de participació com a expositora en certàmens firals, inclosos els realitzats fora de la Comunitat Valenciana, de caràcter predominantment artesà, com les despeses de lloguer d'espai i estand, muntatge, desmuntatge, decoració i retolació d'aquest. Així mateix les despeses derivades de la protecció del producte, disseny o marca i els d'incorporació de disseny en la definició i execució del producte; la confecció i edició de catàlegs de producte, en qualsevol suport, inclòs el cost de l'allotjament en la web, i les accions de promoció de producte, a través de qualsevol mitjà promocional. També són susceptibles d'ajuda l'assistència a cursos especialitzats de formació en disseny, qualitat i especialització en el seu ofici, segons la seua activitat artesana, organitzat per entitats formatives, independentment del lloc on es realitzen.+ info

Les ajudes a entitats intermèdies en matèria de comerç i artesania es destinaran a:

•           Agrupacions de professionals de l'artesania, sense ànim de lucre, per a la contractació o manteniment de personal tècnic que realitze les funcions de gerència comercial. Accions de comunicació, informació, publicita, adhesió i manteniment a sistemes telemàtics en xarxa, accions formatives, impuls del comerç electrònic, i organització i assistència a fires artesanes.

•           Agrupacions de professionals del comerç en mercats municipals per a la contractació o manteniment de personal tècnic que realitze les funcions de gerència comercial.

•           Renovació del mercat municipal, mitjançant la introducció o millora d'equipament o instal·lacions que repercutisquen directament en l'activitat comercial

•           Agrupacions de professionals del comerç sense ànim de lucre, per a la contractació o manteniment de personal tècnic professional dedicat a la planificació estratègica, la gestió comercial i la promoció conjunta, per a accions de comunicació, adhesió i manteniment a sistemes telemàtics en xarxa, accions formatives específiques i sectorialitzades o també per a actuacions vinculades amb l'impuls del comerç electrònic en les pimes associades.

•           Agrupacions de professionals del comerç que tinguen caràcter sectorial, i l'objectiu principal del qual siga la de central de compres i serveis per als professionals del comerç integrats.

•           Ajudes a les agrupacions de professionals del comerç de 2n i 3r grau, sense ànim de lucre, amb un àmbit d'actuació intercomarcal o superior, per a la realització de programes formatius específics pel desenvolupament de la competitivitat del comerç per a fomentar la professionalització del sector (250.000 euros).

•           D'altra banda, les ajudes a associacions i federacions de persones consumidores i usuàries (800.000 euros) van destinades a aquelles que presten els seus serveis durant un mínim de 25 hores setmanals de manera presencial en locals oberts al públic.

Més informació:

Resolució de 28 de desembre, de la directora general de Comerç, Artesania i Consum, per la qual s'efectua la convocatòria anticipada per a l'exercici 2023 de les ajudes en matèria de comerç, consum i artesania.

Pincha aquí

 

L'oficina AFIC de l'Ajuntament de Sagunt desitja que aquesta informació li siga d'utilitat.

La present informació té exclusivament caràcter il·lustratiu, per la qual cosa no originarà drets ni expectatives, ni vincularà amb el procediment a què es refereix, la tramitació del qual se subjectarà sempre a les instruccions específiques.

Tornar al llistat de actuacions

Actuacions de la xarxa ()

T'interessa

Novedades

Retailcheck

Canal YouTube Afic

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Actuacions de la xarxa

Activitats i esdeveniments de la xarxa