El portal del comerciant
Amb el suport de Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball

Menú:

Actuacions de la xarxa

MERCATS D'ELDA. MESURES ENFRONT DEL COVID19

Dades bàsiques

Títol: MERCATS D'ELDA. MESURES ENFRONT DEL COVID19
Organisme: ELDA
Data de inici: 08-04-2020

Des de la Declaració de l'Estat d'Alarma a través del Reial decret 463/2020, els Mercats municipals d'Elda continuen prestant els seus serveis, com a establiments de proximitat essencials en la distribució d'alimentació fresca per a la ciutat, amb normalitat.

Per a això des de l'Àrea de Comerç i Mercats de l'Ajuntament d'Elda s'han establit, en coordinació amb les Associacions de Comerciants del Mercat Central i el Mercat de San Francisco de Sales, una sèrie de mesures per a garantir a les persones consumidores una compra segura, en adequades condicions sanitàries, garantint la seua oferta habitual; que es veu reforçada durant aquest període amb un servei especial de recollida de compres i repartiment a domicili.

CONDICIONS SANITÀRIES ADEQUADES EN INSTAL·LACIONS GENERALS I LLOCS DE VENDA

Amb el suport del Centre de Salut Pública d'Elda, dependent de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública de la *Generlaitat Valenciana, les instal·lacions i llocs de venda dels Mercats d'Elda són revisats setmanalment amb l'objectiu de garantir el *cumpimiento de les condicions sanitàries, garantint una compra segura.

REFUEZO DE LA NETEJA DIÀRIA 

S'ha elevat el personal dedicat a la neteja diària dels Mercats, tant en horari comercial, com al tancament dels establiments, amb la finalitat de reforçar la neteja i *higine dels edificis íntegrament.

DESINFECCIÓ EXTERIOR I INTERIOR

Periódicamete l'UME (Unitat Militar d'Emergències del Ministeri de Defensa) duu a terme labors de desinfecció amb vehicles especialitzats dels exteriors, tant del Mercat Central com del Mercat de San Francisco de Sales; actuant sobre voreres, perímetre dels edificis, entrades i accessos per a vehicles de reposició de productes.

Així mateix, per empresa especialitzada, es desenvolupen labors de purificació de l'interior dels Mercats Municipals en totes les seues estades, a través de productes desinfectants segurs.

SENYALITZACIÓ DE SEGURETAT

En compliment del que s'estableix en l'RD 463/2020, s'han disposat mesures per a guardar les distàncies de seguretat entre clients i entre clients i comerciants. Per a això s'ha senyalitzat el sòl de les sales de venda, mitjançant "línies" d'espera que permeten de manera visual, clara i còmoda ocupar espais *sufientes entre persones per a realitzar una compra còmoda i ràpida.

CONTROL D'AFORAMENTS

Per a evitar aglomeracions i supervisar les distàncies de seguretat, durant la jornada de vendes diàriament es controla l'aforament dels Mercats, establint-se les mesures de control necessàries per a afavorir una compra còmoda i segura per part de tots els usuaris.

REFORÇ DE LA SEGURETAT

El compliment de les garanties de seguretat, es reforça, a més d'amb el personal de Mercats (clarament *indentificado), Policia Local i Policia Nacional, amb un servei especial de vigilància privada.

CARTELLERIA INFORMATIVA I INFORMACIÓ ACTUALITZADA PER A COMERCIANTS

La informació *facilidada per les diferents administracions públiques, així com l'elaborada per l'Ajuntament d'Elda, sobre recomanacions per a una compra segura i aspectes generals respecte a la prevenció de el  *COVID-19, s'exposa de manera visible en els accessos i taulers d'anuncis dels Mercats. Així mateix de manera regular, es manté informats a comerciants a través de Circulars Informatives i informació actualitzada a través del servei web "El Portal del Comerciant d'Elda" (elda.portaldelcomerciante.com)

OPTIMITZACIÓ DELS HORARIS COMERCIALS

En consonàncies amb les recomanacions *generaltes i el que s'estableix en l'RD 463/2020, i amb l'objectiu d'evitar desplaçaments i aglomeracions i, al seu torn, oferir un servei de compra adequat a les necessitats de les persones consumidores, els mercats de la  ciutat, durant aquest període, han ajustat els seus *horaros d'obertura: 

  • DILLUNS............ Tancat
  • DIMARTS......... 7 a 14 hores
  • DIMECRES... 8 a 14 hores
  • DIJOUS.......... 8 a 14 hores
  • DIVENDRES.........7 a 14,30 hores
  • DISSABTE..........7 a 14,30 hores
RECOLLIDA DE COMANDES I REPARTIMENT A DOMICILI

Un important nombre de llocs de venda dels Mercats d'Elda, s'han adherit a la "Guia ràpida de comerços i establiments que ofereixen repartiment a domicili" mentre es mantinga l'estat d'alarma pel *Coronavirus. Els llocs de venda, s'encarreguen d'entregar a domicili les comandes realitzades per telèfon, WhatsApp, correu electrònic... , evitant desplaçaments i fent més fàcil el *confimamento. A més, molts establiments també ofereixen un servei ràpid de recollida “clic & *collect”, amb comandes ja preparades i llestos per a portar previ encàrrec.

GARANTIA DE PROVEÏMENT

El Mercat Central i el Mercat de San Francisco de Sales, garanteixen una permanent oferta, àmplia i especialitzada de productes d'alimentació fresca de qualitat, garantida a través de la seua xarxa de distribució, serveis majoristes i productors de proximitat.

COMERÇ D'ELDA - SERVEI ESSENCIAL

Tornar al llistat de actuacions

Actuacions de la xarxa ()

T'interessa

Novedades

Retailcheck

Canal YouTube Afic

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Actuacions de la xarxa

Activitats i esdeveniments de la xarxa