El portal del comerciant

Noticies

 • 25 setembre 2020
  Economía presenta el lanzamiento de tres laboratorios de Transformación Social

  http://www.indi.gva.es/es/inicio/area_de_prensa/not_detalle_area_prensa?id=889936

  Més informació
 • 24 setembre 2020
  L'Ajuntament continuarà impartint aquest curs les xerrades de prevenció de conductes addictives

  La Unitat de Conductes Addictives de l'Ajuntament continua treballant per a seguir oferint les xerrades de prevenció que es realitzen als centres educatius malgrat la nova situació sorgida per la Covid-19. Ja s'estan fent els primers contactes per programar amb els centres educatius les activitats a impartir, encara que de manera diferent a com s'havia fet fins ara.

  Durant el curs passat, i malgrat la suspensió de les classes presencials a causa de la pandèmia, entre altres iniciatives, també es van dur a terme dues activitats subvencionades per la Diputació Provincial d'Alacant sota el nom de PrevTec i LUDENS. El PrevTec es un programa de Prevenció de les Addiccions Tecnològiques (Internet, videojocs i mòbil) i va ser impartit a tots els cursos de l'ESO dels següents centres educatius de la ciutat: La Salle, Sant Vicent de Paul, IES Cotes Baixes, Salesians Sant Vicent Ferrer, IES Andreu Sempere i José Arnauda. D'altra banda, el LUDENS es tracta d'un programa de prevenció del joc d'apostes i va ser impartit a dos centres educatius, a l'IES Andreu Sempere i Salesians de Juan XXIII.

  La regidora de Polítiques Inclusives, Aranza De Gracia, destaca la importància de no deixar de banda la prevenció de les addiccions, sobretot, en aquelles franges d'edat més susceptibles com són les de l'adolescència: "La Unitat de Conductes Addictives que tenim en l'Ajuntament d'Alcoi continua treballant per a realitzar les jornades de prevenció en els centres educatius adaptant-se a les circumstàncies de seguretat implantades però sense deixar de banda, la important feina que hem de realitzar en la prevenció de les addiccions, en temes tant importants com les pantalles i les noves tecnologies, les apostes en Internet o l'alcohol, el tabac i les drogues, addiccions que existeixen entre els joves i que cal combatre amb les eines que tenim, formació i prevenció, tant dels joves com de les seues famílies".

  Més informació
 • 24 setembre 2020
  EL TREBALL A DISTANCIA

  Enlace normativa RDL 28/2020

  Més informació
 • 23 setembre 2020
  EMTe-3.0 Empodera't, Emprèn i Comunica't

  Enlace proyecto

  Més informació
 • 23 setembre 2020
  Aclariment sobre qui pot sol·licitar l'ajuda destinada a recolzar a les empreses Autònomes, microempreses i xicotetes empreses enfront dels efectes del COVID-19.

  PODRAN SOL·LICITAR L'AJUDA les persones que duguen a terme les activitats empresarials o comercials en l'àmbit territorial del municipi de Manises i que van haver de suspendre la seua activitat com a conseqüència de les mesures adoptades pel Reial decret 463/2020, de 14 de març, pel qual es declara l'estat d'alarma per a la gestió de la situació de crisi sanitària ocasionada pel COVID-19 .

  El cessament d'activitat del Reial Decret 463/2020 de 14 de març és diferent de l'indicat en l'article 327 del Reial Decret Legislatiu 8/2015 de 30 d'octubre (motiu d'exclusió d'esta subvenció)

  Més informació
 • 23 setembre 2020
  Conmemoración del Día Mundial del Turismo en Alcoy

  El próximo domingo, día 27 de septiembre, se conmemora el Día Mundial del Turismo, por este motivo el Ayuntamiento de Alcoy ha organizado diversas actividades que se llevarán a cabo los días 26 y 27.

  Hay que destacar que este año el Día Mundial del Turismo está dedicado al ‘Turismo y Desarrollo Rural’.

  Por lo que respecta al sábado habrá Rutas del Modernismo con dos empresas locales, también habrá rutas por el medio natural, en este caso una diurna llevada a término por los alumnos del taller de empleo de Birdwatching y una nocturna con una empresa local.

  Cabe resaltar que tanto sábado como domingo de 11 a 14 horas en el cauce del Río habrá una doble actividad, Acércate a la cultura cervecera y paseos en caballo y burritas.

  Finalmente, por lo que atañe al sábado decir que la otra actividad serán visitas guiadas en el Museo Explora.

  El domingo repetirá la ‘Ruta Alcoy Modernista’ y además habrá Cementerio monumental Alcoy y por las pinturas rupestres de La Sarga. Para terminar hay que resaltar que el MUBOMA realizará jornada de puertas abiertas con visitas guiadas.

  Es necesaria la inscripción previa para todas las actividades excepto las que se realizan en el cauce del rió.

  https://youtu.be/KXqARU0bPbE

  En el cartel se explica como realizarlas:

  ProgramaDiaMundialdelTurismeAlcoi2020

  ProgramaDiaMundialdelTurismoAlcoy2020

  Més informació
 • 22 setembre 2020
  CREAMA POSA EN MARXA EL FOCUS PIME MARINA ALTA 2020 QUE EN AQUESTA EDICIÓ SERÀ EN FORMAT EN LÍNIA.

  Un dels principals objectius d'aquesta macro trobada empresarial són generar sinergies entre els participants afavorint el networking i promoure la coordinació entre les entitats que donen suport a les pimes i els emprenedors. En aquesta edició el tema triat és Impulsant el Comerç de proximitat en la nova normalitat.

  El comerç de proximitat, que abans de la crisi del coronavirus ja vivia un moment de reestructuració, s'ha vist també impactat per aquesta nova situació. La limitació de moviment i la seua proximitat, l'augment del teletreball i la necessitat de consumir productes frescos durant la pandèmia -tancant alternatives com a bars o restaurants- són alguns dels factors que han ajudat a pujar a les botigues de barri. La idea és posar en valor la importància del comerç de proximitat, sobretot aquell que ha estat donant servei en ple confinament.

  El coronavirus canviarà una mica la nostra manera de consumir? Mirarem més cap al local a llarg termini? Encara és ràpid per a saber-ho. Si, com tot apunta, passem a un model en el qual passarem més temps en les llars i amb una major implantació del teletreball, sembla que aquest creixement del comerç de proximitat es mantindrà en el temps. No obstant això, hauran d'enfrontar reptes com el transport de la compra a les llars de manera conjunta entre tots els llocs, així com la transformació digital que els permeta competir amb el comerç electrònic.

  L'esdeveniment es realitzarà en format en línia, a través de ZOOM. L'assistència és gratuïta prèvia inscripció. Si desitges assistir a les dues sessions, has d'inscriure't en cadascuna d'elles. Les places es reservaran per ordre d'inscripció, que ja es pot realitzar en aquest enllaç.

  Una vegada inscrit t'enviarem un enllaç perquè pugues accedir a l'esdeveniment a través del teu dispositiu connectat a Internet (mòbil, tauleta, ordinador…).

  Per a més informació pots contactar amb l'agència de CREAMA Pedreguer al 966457294.

  PROGRAMA

  Més informació
 • 22 setembre 2020
  L’alcalde d’Alcoi, Toni Francés es reuneix amb el president de la Generalitat, Ximo Puig

  El palau de la Generalitat ha acollit aquest matí una reunió entre el President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig i l’alcalde d’Alcoi, Toni Francés.

  Durant l’encontre han aprofitat per a repassar importants projectes per a la ciutat on la Generalitat està fent una gran inversió, com Edificant, que suposarà una inversió de més de 12 milions d’euros per part del Govern Valencià en els centres educatius d’Alcoi. També han parlat del futur Parc Tecnològic i Sociocultural de Rodes, un projecte pel qual també aposta la Generalitat Valenciana realitzant una important inversió en el CdT i Districte Digital. El Centre de Turisme d’Interior i d’Innovació d’Alcoi possibilitarà la professionalització i la millora dels serveis turístics i de les empreses de l’interior a través de la formació i la innovació, possibilitant la millora de les condicions de vida, el benestar de la població local i, per tant, genera riquesa. Igualment, afavorirà l'impuls socioeconòmic de la ciutat un projecte d'atracció de talent i de transformació del teixit productiu del nostre territori com és la implantació de Districte Digital.

  Recordem que la Generalitat Valenciana va destinar a Alcoi durant 2019 un total de 6.617.812,77 euros en subvencions, la xifra més alta concedida mai a l’ajuntament. Entre els projectes subvencionats el passat any podem destacar els plans d’ocupació amb 2,2 milions d’euros, les polítiques socials amb 1,3 milions, més de 500.000 euros per les escoles infantils, les inversions en polígons que van arribar als 500.000 euros i 400.000 per a la via de ciclistes i vianants.

  Més informació
 • 22 setembre 2020
  COMERCIANTS MINORISTES, PERSONES AUTÒNOMES, MICROEMPRESES I XICOTETES EMPRESES TITULARS DE COMERÇOS, BARS,SUBVENCIONS A CAFETERIES, RESTAURANTS I LOCALS D'OCI NOCTURN DE CASTELLÓ PER EFECTE DEL COVID 19

  CONVOCATÒRIA I BASES ESPECÍFIQUES PER A LA CONCESSIÓ DE SUBVENCIONS A COMERCIANTS MINORISTES, PERSONES AUTÒNOMES, MICROEMPRESES I XICOTETES EMPRESES TITULARS DE COMERÇOS, BARS, CAFETERIES, RESTAURANTS I LOCALS D'OCI NOCTURN DE CASTELLÓ DE LA PLANA, PER A FER FRONT ALS EFECTES ORIGINATS PEL CORONAVIRUS COVID-19 DURANT L'EXERCICI 2020 I REACTIVAR ECONÒMICAMENT EL MUNICIPI DE CASTELLÓ DE LA PLANA

  Consulta ací les bases de la convocotario i els annexos a presentar.

  Pots descarregar els annexos i realitzar la presentació electrònica a traves de seu electrònica de l'Ajuntament de Castelló de la Plana

   

  Més informació
 • 22 setembre 2020
  El Departament de Medi Ambient realitza proves per acabar amb l'ailant sense utilitzar herbicides

  La regidoria de Transició Ecològica i la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica fa anys que treballa en l'eliminació de l’espècie exòtica i invasora Ailanthus altissima, més coneguda com ailant, tant en la ciutat com en l'entorn natural. L'ailant, també conegut popularment com a arbre de carretera, arbre del cel, arbre pudent o mal arbre, procedeix de la Xina, creix amb molta facilitat i és difícil d'erradicar per la seua resistència a tales i cremes. Produeix toxines que quan s'acumulen en el sòl, inhibeixen el creixement d'altres espècies i les arrels poden produir danys en voreres i edificis. Ara, el departament municipal de Medi Ambient ha realitzat una prova de control dels rebrots d'aquesta espècie invasora evitant l’ús dels herbicides tòxics per a persones i animals que normalment s’utilitzen per intentar eliminar les masses d'aquesta planta.

  El nou sistema consisteix en el desbrossament de la zona i el recobriment amb plàstic de color negre fixat a terra. Amb aquesta actuació se sotmet als rebrotins de la planta durant uns mesos a unes condicions de carència de llum i altes temperatures, que s’espera que acaben controlant el profús desenvolupament que té l’espècie en algunes zones. La primera prova s'ha realitzat en la zona de la via, enfront del carrer Escultor Peresejo i està previst que també s'utilitze en altres zones de la ciutat.

  El regidor de Transició Ecològica, Jordi Silvestre, destaca la importància d'acabar amb aquesta espècie que perjudica la nostra flora autòctona: "Des de l'Ajuntament, treballem per acabar amb l'ailant, una espècie invasora que evita el creixement de la nostra flora autòctona. Ara, estem provant un sistema per acabat amb ell sense haver d'utilitzar herbicides, evitant així els productes tòxics. Esperem que funcione i puguem ampliar aquest nou sistema basat en el desbrossament i malles a diferents zones d'Alcoi per aconseguir que l'ailant desaparega del nostre territori".

  Paral·lelament, i en coordinació amb l’Ajuntament d’Alcoi, les Brigades Natura 2000, del Servei de Vida Silvestre de la Direcció General de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental de la Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, van iniciar els tractaments encaminats al control i eliminació de diversos nuclis importants d’Ailanthus altissima als Parcs Naturals de Font Roja i Mariola, y en la zona del riu Barxell durant l'any 2019. Aquests tractaments s’han tornat a realitzar durant l’any 2020, i es preveu la seua continuïtat durant els anys vinents fins que aquestes poblacions siguen eliminades i substituïdes per vegetació autòctona.

  Més informació
 • 22 setembre 2020
  L'Ajuntament d'Alcoi organitza una jornada per a parlar de mobilitat en els centres de les ciutats

  L’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat una jornada en la qual es parlarà i es donaran a conéixer ‘Les noves mobilitats a les ciutats’, amb casos d’èxit de ciutats pròximes i amb un nombre d’habitants similars a la nostra ciutat. També es parlarà dels beneficis cap al Medi Ambient.

  L’IVAM CADA Alcoi acollirà la jornada en la qual un representant de l’Ajuntament de Gandia, explicarà el cas de la ‘peatonalització’ del centre de la ciutat, realitzat ja fa anys i que va resultar un èxit tot i les nombroses crítiques inicials. També intervindrà un representant de l’ajuntament de Benidorm, ciutat que està duent a terme la segona fase de ‘conversió en zona de vianants’ després de l’èxit de la primera, a més Jorge Olcina, catedràtic d'Anàlisi Geogràfica de la Universitat d’Alacant, donarà a conéixer les raons mediambientals que recomanen que els centres urbans tinguen restringida la circulació de vehicles.

  La jornada començarà a les 19 hores i per assistir de forma personal cal fer inscripció en mobilitat@alcoi.org. L’aforament està limitat seguint la normativa Covid 19. També es podrà seguir en línia a través del canal de YouTube de l’Ajuntament d’Alcoi.

  «Afrontem un repte important, un projecte de ciutat que hem de dur a terme entre tots i totes i és important que coneguem com s’ha realitzat en altres llocs per poder adaptar-ho a Alcoi. El projecte en la nostra ciutat ha de ser un projecte de consens entre tots els partits i tots els estaments implicats. Sabem que han eixit veus en contra d’un projecte que encara no és definitiu ni l’hem publicat. Tenim un projecte realitzat per tècnics experts en el tema que adaptarem amb les propostes que ajuden a millorar-lo i que dignificaran encara més el centre d’Alcoi», ha explicat el regidor de Mobilitat Sostenible, Jordi Martínez.

  Més informació
 • 22 setembre 2020
  Alfafar prepara l'inici del nou programa EMCORP 2020

  L’Ajuntament d’Alfafar, a través de l'Agència de Desenvolupament Local (ADL), ha sol·licitat un any més el programa de subvencions d'iniciativa social de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, EMCORP 2020.

  L'objectiu d'aquest programa d'ocupació és la contractació de persones desocupades d'almenys 30 anys d'edat, en col·laboració amb les Corporacions Locals, per a la realització d'obres i serveis d'interés general.

  En aquest sentit, Labora ha concedit per a 2020 una subvenció de 75.709,69 euros, que permetrà contractar  7 persones per a donar suport en els diferents departaments municipals, la qual cosa representa un augment del 43,81% en les ajudes concedides l'any anterior.

  D'aquesta manera, lAjuntament d’Alfafar comptarà amb tres persones per a llocs administratius en els departaments de l'ADL, Estadística i Qualitat, Benestar Social i Educació. A més, es destinarà una persona graduada en relacions laborals per a l'àrea de Personal, un conserge per a l'Escola d'Adults (EPA), un tècnic de grau superior per a l'àrea d'Informàtica i un peó d'obra de paleta al mig Ambient i Manteniment.

  Amb l'objectiu de continuar fomentant l'ocupabilitat dels veïns i veïnes d'Alfafar, l'ADL treballa ara en la sol·licitud per a la concessió dels programes EMPUJU, per a l'ocupació de persones menors de 30 anys, i ECOVID, que permetrà contractar persones d'almenys 30 anys per a accions dirigides a previndre, contindre, pal·liar i mitigar els efectes de la COVID-19 a Alfafar.

  Més informació
 • 21 setembre 2020
  L'Ajuntament d'Alcoi realitzarà una jornada per a presentar i conéixer el mercat en la Compra Pública Innovadora

  Demà dimarts, 22 de setembre de 2020 a les 11.00 hores, l'Ajuntament d'Alcoi celebrarà una "Jornada de presentació de la Consulta Preliminar del Mercat (CPM)” on també participarà l'Agència Valenciana de la Innovació (AVI), entitat encarregada de dissenyar i coordinar l'estratègia d'innovació de la Comunitat Valenciana i promoure l'enfortiment i desenvolupament del Sistema Valencià d'Innovació en el seu conjunt.

  En primer lloc, cal ressaltar que Alcoi ha apostat i està immers en el procés de Compra Pública Innovadora (CPI). Aquest procés consisteix a comprar solucions innovadores a problemes que existeixen a la ciutat, és a dir, el que es fa és comprar unes solucions que no estan en el mercat, que s'han d'investigar i que milloraran la qualitat de vida de la ciutadania. A més és un aposta perquè les empreses treballen en l'I+D+I creant nous productes que a més de servir per a solucionar els problemes definits a Alcoi puguen després comercialitzar en el mercat aconseguint d'aquesta manera un doble benefici.

  Com a elements d'interés concret sobre els que treballar, s'han identificat 4 tipus de nodes IoT per a Alcoi, és a dir quatre punts base a partir dels quals s'ha de treballar per a trobar productes que generen solucions per a les principals necessitats existents en l'Administració Pública.

  És a més requisit indispensable garantir que la totalitat dels Nodes IoT, s'integren en plataforma Smart City de la ciutat d'Alcoi, la qual es desenvoluparà en general sota la família de Normes UNE 178 referent a ciutats intel·ligents i en particular segons la Norma UNE 178104:

  1.NODES D'EDIFICIS, adaptats a la seua instal·lació en edificis públics. Aquest és el tipus de node concret al qual fa referència la norma UNE 178108, adaptant els sensors, actuadors i resta d'elements IoT a les particularitats dels diferents edificis municipals d'Alcoi. Com a serveis bàsics a gestionar en tots els edificis podríem indicar l'eficiència energètica, gestió de consums d'aigua, confort interior, qualitat d'aire exterior i control d'aforaments. El projecte, encara que inspirat en la norma UNE 178108, va més enllà del concepte de Node IoT d'edificis d'aquesta norma.

  2.NODES SOCIALS que servisquen per a millorar la qualitat de vida i les prestacions socials als ciutadans, amb especial interés en els col·lectius vulnerables, com per exemple les persones majors que viuen en soledat. Per exemple, nodes que permeten identificar i previndre accidents dins del domicili, problemes de salubritat, possibles extraviaments de persones amb diverses patologies, oblits de medicació i condícia, detecció de persones en possible risc d'exclusió, etc.

  3.NODES ECONÒMICS, orientats a recopilar informació per a comerços, empreses i polígons industrials. Informació que siga d'utilitat per a l'acompliment de la seua activitat i perquè els gestors municipals puguen prendre mesures relacionades amb el desenvolupament econòmic i industrial de la ciutat.

  4.NODES D'INFRAESTRUCTURES, que permeten monitorar el comportament d'infraestructures crítiques de la ciutat com: ponts, grans artèries, sistemes d'aprovisionament d'aigua, evacuació o clavegueram, vessants i talussos, desmunts i rius, entre altres, de manera que possibilite la detecció precoç i actuació davant potencials desastres naturals o d'origen humà que poden arribar a col·lapsar la ciutat.

  És fonamental proporcionar enfocaments capaços d'integrar, interconnectar, fusionar, plataformes IoT heterogènies per a construir ecosistemes interoperables a gran escala, i d'aquesta manera poder construir serveis sobre aquestes plataformes. És a dir es busquen solucions globals que es puguen integrar en la plataforma Smart City, no aplicacions que simplement per exemple puguen mesurar l'aforament.

  JORNADA DE PRESENTACIÓ DE LA CONSULTA PRELIMINAR DEL MERCAT (CPM)

  Una vegada coneixem que és la Compra Pública Innovadora i els apartats i problemes concrets sobre els quals l'Ajuntament vol trobar solucions innovadores, es durà a terme una jornada per a donar-los a conéixer aquests aspectes a les empreses i explicar-los com poden participar en el projecte, és a dir, una consulta preliminar del compreu (CPM) que permetrà conéixer també si ja existeixen els productes que solucionen aquests problemes citats anteriorment.

  Aquesta Consulta Preliminar del Mercat s'emmarca dins del projecte ‘Nodes IoT Smart Alcoi’ , coordinat per l'Ajuntament d'Alcoi i finançat per l'Agència Valenciana d'Innovació (AVI) a través del seu Programa de “impuls de la Compra Pública Innovadora per a fomentar la demanda de licitacions de productes i serveis innovadors”, i la finalitat dels quals és desplegar una infraestructura de nodes IoT en el municipi.

  Amb la Consulta Preliminar del Mercat es pretén obtindre informació dels operadors de mercat per a conéixer el grau de desenvolupament de la tecnologia en l'àmbit dels nodes *IoT que hem descrit anteriorment, i poder així definir adequadament la potencial futura licitació de compra pública i informar adequadament els operadors econòmics dels plans de l'òrgan de contractació.

  L'esdeveniment tindrà lloc de manera telemàtica a través de la plataforma Zoom i serà necessari confirmar assistència prèviament escrivint a: contacte_smartcity@alcoi.org

  Projecte ‘Nodes IoT Smart Alcoi’

  L'Ajuntament d'Alcoi pretén implantar tecnologies de nodes *IoT per a la gestió de diverses dinàmiques urbanes mitjançant la captació de dades, així com una plataforma de gestió dels mateixos que ajude a la presa de decisions en el servei públic municipal.

  L'objectiu general es troba a proporcionar sistemes maquinari i programari inspirat en la norma UNEIX 178108, que servisquen de punt d'intercanvi d'informació segur i escalable per a aconseguir la interoperabilitat d'elements IoT, de molt diversa índole, dins d'una ciutat i aconseguir així la capacitat de creuar, analitzar i representar dades de diferents fonts de manera senzilla a través d'una única interfície.

  La posada en marxa d'aquest projecte té com a finalitat promoure la dinamització de les activitats d'I+D+i en el sector privat a través de la CPI per a la generació de solucions per a les principals necessitats existents en l'Administració Pública.

  En la pàgina web, https://smartcity-alcoi.com/innovacion/ es pot consultar tota la informació sobre el projecte.

  Més informació
 • 21 setembre 2020
  Presentat KM Zero per als emprenedors del futur

  L’Ajuntament d’Alcoi ha organitzat un programa formatiu per a l’alumnat que ha acabat o està a punt d’acabar un cicle formatiu i en el qual se’ls donaran ferramentes per a fomentar l'emprenedoria.
  Aquesta formació és una proposta dels pressupostos participatius.
  Expliquen tots els detalls el regidor d’Empresa i Ocupació, Alberto Belda i els dos formadors del curs, Manolo Pastor, director de projectes d’Academia Da Vinci i Javier Ivorra, gerent d'Helpyme.

  https://youtu.be/U4Q_M5tkrfA

  Més informació
 • 21 setembre 2020
  Gràcies

  LLISTAT DE GUANYADORS PER COMPRES I ESTABLIMENTS PREMIATS. El sorteig es va realitzar el dia 17 de setembre, davant notari. Els guanyadors seran avisats per telèfon

  Més informació
 • 21 setembre 2020
  CURSOS ONLINE GRATUÏTS PER A AUTÒNOMS

  Cursos online gratuïts per a autònoms, els cursos consisteix en un pack de tres cursos de 115 hores, que no es poden cursar per separat. Són cursos per a poder digitalitzar-se com a autònom i així poder ampliar les competències.

  El primer curs consisteix en el posicionament en la web per a l'emprenedoria, són 90 hores de curs. Consisteix en aplicar tècniques de posicionament de pàgines web a l'hora d'emprendre un negoci, tant les corresponents al posicionament natural o SEO, com la creació de campanyes de publicitat online (SEM).

  El segon curs consisteix en les novetats en la seguretat de les dades personals, són 15 hores de curs. Consisteix en conéixer el nou marc europeu a matèria de protecció de dades, analitzant el RGPD, el seu àmbit d'aplicació material i territorial, les condicions generals de consentiment en el tractament de dades, les obligacions del responsable del tractament de dades i el procediment per a l'elaboració i aprovació d'un codi de conducta.

  El tercer curs consisteix en la ciberseguretat per a usuaris, són 10 hores de curs.Consisteix en valorar la necessitat de la gestió de la seguretat en les organitzacions. Conéixer les principals amenaces als sistemes d'informació i identificar les principals eines de seguretat i la seua aplicació en cada cas.

  Per a més informació entrar en el següent enllaç:

  Cursos Online Gratuïts

   

   

  Més informació
 • 20 setembre 2020
  OUTLET EN TENDA

  A causa del fet que la situació sanitària provocada per la Covid-19 🦠 impossibilita les aglomeracions de persones, i per poder liquidar l’estoc que haja pogut quedar després de l’estiu, des de l’Ajuntament d'Algemesí, amb la col·laboració de les associacions locals ACSA i EMPAL s'ha organitzat un OUTLET EN TENDA 🛍️ del 21 al 27 de setembre 📆. La campanya consistirà a oferir productes amb descomptes per pertànyer a temporades anteriors, però dintre de la tenda 🚩, per controlar l’aforament, i durant una setmana per evitar que es reunisca molta clientela al mateix temps

  Comerços participants - Fes la ruta amb el google maps

  Aromas Artesanales Algemesí
  ArtNatura
  Carmen
  Carmen Roba Infantil
  Carolina Bosch
  Coses Boniques (Juan B. Juan)
  Decomob
  Dt Detalles Algemesí
  El vestidor de Esther
  Girbes Moda
  Joieria IO
  Joieria Rellotgeria Folch
  Llar Textil
  Miamoda
  Modas Palma
  Monaga Calçats
  Ninos
  Niu tot per al bebé
  Òptica Betí
  Petit Comité sabates i complements
  Rosa Esquer disseny
  Suofi
  Textil tu casa
  Toima
  Triangle 2

  Més informació
 • 18 setembre 2020
  Llistats definitius d'ajudes municipals al comerç local, persones autònomes i microempreses

  Pots consultar els llistats al següent enllaç: https://www.alaquas.org/agenda/18999/0/llistats_definitius_ajudes_destinades_comerc

  Més informació
 • 18 setembre 2020
  CONVOCATÒRIA INNOCÁMARAS 2020

  La Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de València informa de la convocatòria pública d’ajudes per al desenvolupament de plans d’implantació de solucions innovadores en el marc del programa InnoCámaras, cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea.

  Beneficiaris Pimes i autònoms de la demarcació territorial de la Cambra de Comerç, Indústria, Serveis i Navegació de València, que es troben donades d’alta en el Cens de l’IAE.

  El text complet d’aquesta convocatòria està a la disposició de les empreses en la seu de Cambra València. A més, pot consultar-se a través de la web www.camaravalencia.com. En aquesta adreça podrà descarregar-se, juntament amb la convocatòria, la documentació necessària per a realitzar la sol·licitud.

  DOGV

  Més informació
 • 18 setembre 2020
  S'OBRI EL TERMINI PER A SOL·LICITAR L'AJUDA PER A FER COSTAT A EMPRESÀRIES I EMPRESES AMB MENYS DE 3 ANYS D'ACTIVITAT

  A partir del 18 de setembre i fins al 8 d'octubre està obert el termini de sol·licitud de les Ajudes dirigides a Dones Empresàries i Empreses amb menys de 3 anys d'Activitat. Estàs ajudes estan emmarcades en la Línia 3 del Pla Resisteix de l'Ajuntament de Calp.

  BENEFICIARIS

  Podran ser beneficiaris les persones físiques o jurídiques, legalment constituïdes que, sent persona autònoma,microempresa o petita empresa que duguen a terme les activitats empresarials o comercials en l'àmbit territorial del municipi de Calp i que a més, estiguen dirigides per dones o tinguen una antiguitat inferior a 3 anys.

  REQUISITS

  a) Trobar-se d'alta en el Règim Especial de Treballadors Autònoms o Mutualitat corresponent o en el règim general de la Seguretat Social i en Hisenda a data de 14 de març de 2020.

  b) Haver suspés l'activitat a conseqüència de les mesures adoptades pel Reial decret 463/2020, de 14 de març o, en cas de mantindre l'activitat, haver reduït almenys en un 50 per cent la mitjana de la facturació dels mesos d'abril i maig de 2020, respecte de la mitjana facturada en el semestre natural anterior a la declaració de l'estat d'alarma. Quan la persona sol·licitant no porte d'alta els 6 mesos naturals exigits per a acreditar la reducció dels ingressos, la valoració es durà a terme tenint en compte el període d'activitat. Aquest requisit es justificarà mitjançant declaració responsable que vindrà inclosa en la instància presentada juntament amb la documentació requerida.

  c) Que es trobe al corrent en el compliment de les seues obligacions tributàries i amb la Tresoreria General de la Seguretat Social (TGSS), així com que no tinga deute pendent amb l'Ajuntament de Calp.

  d) Que el domicili fiscal i/o el local de desenvolupament de l'activitat es trobe en el terme municipal de Calp.

  e) Que es tracte empresàries autònomes o empreses dirigides per dones. En cas contrari, s'haurà d'acreditar que l'antiguitat del negoci és inferior a tres anys des del moment de la declaració de l'Estat d'Alarma.

  f) Que no es trobe incursa en cap de les circumstàncies recollides en l'article 13.2 i 13.3 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, General de Subvencions.

  Queden excloses les persones físiques o jurídiques a les quals es refereix l'apartat anterior que:

  a) El 14 de març de 2020, en el cas de persones físiques, anaren perceptores de la prestació per desocupació o de la corresponent a la protecció per cessament d'activitat, regulada en els articles 327 i següents del Text Refós de la Llei General de la Seguretat Social aprovat pel Reial decret legislatiu 8/2015, de 30 d'octubre o en el cas de persones jurídiques, hagen cessat en la seua activitat. TA05/00546/2020.

   b) El 14 de març de 2020 o data posterior, en el cas de persones fisicas, anaren treballadors per compte d'altri.

  IMPORT DE L'AJUDA

  Se subvencionara el 100% del total dels conceptes subvencionables justificats i degudament pagats, exclosos els impostos indirectes, fins al lmit de 600 euros per sol·licitud.

  TERMINI I MANERA DE PRESENTACIÓ.

  El termini per a sol·licitar l'ajuda s’inicia el 18 de setembre i finalitza el 8 d'octubre.

  Hauran de presentar-se a través de la seu electrònica de l'ajuntament de Calp (https://oac.ajcalp.es/carpetaciudadana/0/)

  DOCUMENTACIÓ A PRESENTAR.

  Consulte la documentació a presentar (punxe ací).

  DESPESES SUBVENCIONABLES.

  1. Té la consideració de concepte subvencionable, el manteniment de l'activitat empresarial mitjançant el finançament de despeses estructurals i de funcionament corrents de l'activitat que han sigut suportats malgrat la manca d'ingressos per la persona física/jurídica beneficiària, que ajuden al sosteniment de la situació d'alta en l'activitat o bé a la seua reincorporació després de l'alçament de les restriccions a l'exercici de l'activitat imposades per l'Estat d'Alarma.

  S'estableixen els següents conceptes subvencionables:

  Despesa corrent:

  - El lloguer mensual del local de negoci. - justificat mitjançant contracte d'arrendament en vigor i justificant del pagament de les mensualitats corresponents, havent de figurar com a arrendatari la persona física/jurídica sol·licitant de les ajudes.

  - Les despeses de publicitat d'actuacions o esdeveniments que hagen sigut afectats negativament per l'estat d'alarma realitzats des del 15 de febrer de 2020 i referits necessàriament a l'activitat empresarial. - justificat mitjançant factures i document acreditatiu del pagament de les mateixos.

  - Les despeses de consultoria i assessoria realitzats a conseqüència de la situació de l'estat d'alarma. - justificat mitjançant factures i document acreditatiu del pagament d'aquestes.

  -Les despeses de contractes de subministrament d'energia, aigua, telèfon o internet referits necessàriament al local de negoci. - justificat mitjançant justificants de pagament corresponents.

  - Les despeses d'interessos de préstecs d'adquisició del local de negoci.- Justificat mitjançant rebut de préstec i justificant de pagament bancari, havent de figurar com a titular del préstec la persona física/ jurídica sol·licitant de l'ajuda.

  - El lloguer de vehicles comercials afectes 100% a l'activitat empresarial directament afectada per la COVID-19. - justificat mitjançant justificants de pagament corresponents.

  - Les despeses d'interessos de préstecs d'adquisició de vehicles comercials afectes 100% a l'activitat empresarial directament afectada per la COVID-19.- Justificat mitjançant rebut de préstec i justificant de pagament bancari, havent de figurar com a titular del préstec la persona física/jurídica sol·licitant de l'ajuda.

  Despesa de capital:

  IMPORTANT: Cridar abans a Creama-Calp 96583.90.33

  Pot consultar les Bases de la convocatòria ací.

  Per a ampliar la informació pot dirigir-se a Creama-Calp telefonant al 96583.90.33 o mitjançant correu electrònic a ellorca@creama.org

  Més informació

 • Pàgina 1 de 561

 • Mostrant del 1 fins al 20 d'un total de 11216 registres

T'interessa

Portal Info Coronavirus GVA

COVID-19. Informació d'interés

Retailcheck

Ajudes

Canal YouTube Afic

Exposició pública i consultes del PATSECOVA

Festius hàbils per a la pràctica comercial

Anàlisi i Autodiagnòstics

Actuacions de la xarxa

Activitats i esdeveniments de la xarxa

 • ©2020 Generalitat Valenciana.
 • Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball
 • El portal del comerç sostenible